Razlozi procesne neizvrsnosti

Razlozi procesne neizvrsnosti

 

Iz našeg savjetodavnog rada u području procesa, u dosta slučajeva, iako su kod nekih poduzeća na određeni način i opisani poslovni procesi, veliki je broj poduzeća u kojima procesi se, u praktičnom smislu riječi, ne žive, niti se s njima profesionalno upravlja.  

Sigurno za to ima jako puno razloga, ali čini se da dosta je vremena forma nadvladala suštinu.   Tako da ima dosta poduzeća koja su jednostavno željela, primjerice radi imidža, ili trebala, primjerice radi sudjelovanja na nekim natječajima, imati certificirano pisane procese.


Nažalost, takva procedura opisivanja procesa je često bila takva da nije podrazumijevala na kvalitetan način involviranost krajnjih korisnika u njihovo definiranje te ne postoji sustavan način upravljanja istima; u smislu ažuriranja, praćenja, izvještavanja i dodjele mjera uspješnosti procesima.


Čini se da veliki broj poduzeća neizostavno treba poboljšati poslovne procese, s obzirom da izvrsni procesi mogu povećati konkurentnost poduzeća na tržištu.


Upravo iz važnosti navedenih razloga poduzimamo brojne aktivnosti kroz konferencije, edukacije, projekte i časopis, pri čemu želimo promovirati dobre svjetske prakse definiranja i upravljanja poslovnim procesima.


 

 
 
 
Prethodna objava
  Implementacija OKR-ova
Sve objave
 Savjetovanje