Svrha

Svaka vrsta organizacije, bilo da je profitnog ili neprofitnog karaktera, treba imati cilj da u svom poslovanju ostvari veće koristi od troškova te maksimalni povrat na raspoloživa sredstva. Naravno da pri tome organizacije trebaju uzeti u obzir da je tako postavljene i ostvarene ciljeve moguće i dugoročno ostvarivati, tj. da su održivi. Kontroling kroz partnerstvo s menadžmentom pomaže u ostvarenju organizacijskih ciljeva: očuvanju postojeće vrijednosti i stvaranju (nove) dodane vrijednosti.

Važni elementi

  • Ciljevi – održiva efektivnost i efikasnost
  • Kompetencije – stručne, osobne, socijalne i konceptualno-kognitivne
  • Procesi – planiranje, analiziranje, izvještavanje i interno savjetovanje

Metodologija

Primjer nacrta projekta implementacije / unaprjeđenja funkcije i procesa kontrolinga moguće je prikazati na sljedeći način:

Klijent

„Društvo CROATIA osiguranje d.d., do trenutka preuzimanja od strane Adris grupe d.d., bilo je u državnom vlasništvu te smo nakon toga odlučili implementirati profesionalni kontroling u Društvo, kako bi osigurali preduvjete za kvalitetno i održivo poslovanje. S obzirom na bogate reference i iskustvo u poslovnoj praksi, angažirali smo Poslovnu učinkovitost za projekt implementacije kontrolinga. Projekt je završen na izrazito kvalitetan način i u planiranom roku. Tako uspostavljena funkcija i procesi kontrolinga u značajnoj mjeri su potpomogli povećanu kvalitetu donošenja poslovnih odluka u CROATIA osiguranju d.d.“.

Sanel Volarić, Predsjednik Uprave, CROATIA osiguranje d.d.

Izjava klijenta iz siječnja 2017.

CROATIA osiguranje d.d. članica je Adris grupe d.d. i vodeće je društvo u Republici Hrvatskoj u životnim i neživotnim osiguranjima.

 

[DOWNLOAD] Katalog u pdf-u možete preuzeti na ovome linku.