Svrha

Profesionalno izrađeni izvještaji i prezentacije potpomažu donošenje kvalitetnijih poslovnih odluka, što posljedično povećava vrijednost poslovanja organizacije.

Važni elementi

  • Korisnici izvještaja – različiti korisnici izvještaja na različitim organizacijskim razinama
  • Plan izvještavanja – hodogram pripreme i izrade izvještaja
  • Oblik izvještavanja – standardni, ad-hoc, dinamički i statički izvještaji
  • Standardizacija izvještavanja – koncepcijska, percepcijska i semantička pravila prema međunarodnim standardima za izradu profesionalnih izvještaja i prezentacija (IBCS® – International Business Communication Standards)
  • Korisnost izvještaja ­­– efikasnost i efektivnost izvještavanja

Metodologija

Za izradu menadžerskih izvještaja koristimo međunarodne standarde za izradu profesionalnih izvještaja i prezentacija (IBCS® – International Business Communication Standards) te smo nositelji IBCS® međunarodno priznatih certifikata:

Dr. Mladen Meter je stekao HICHERT®IBCS Certified Consultants (HCC) certificat za primjenu IBCS (International Business Communication Standards) standarda za profesionalnu izradu poslovnih izvještaja i prezentacija 2014. godine u Kreuzlingenu u Švicarskoj.
HCC konzultanti imaju višegodišnje praktično iskustvo u kontrolingu, odnosno projektima poslovnih informacijskih sustava i poslovne inteligencije.
 

Certifikat IBCS® Certified Trainer stekao je 2019. godine te je za Hrvatsku i regiju ovlašten za provođenje certificiranih edukacijskih programa HICHERT+FAISST IBCS®
Instituta.

 

Primjer izvještaja izrađenog prema IBCS® metodologiji:

Kijent

„Projekt unaprjeđenja poslovnih procesa izvještavanja odradili smo s Poslovnom učinkovitosti. Projekt se odnosio na organizaciju poslovnih procesa (hodogram aktivnosti izvještavanja), sadržaj poslovnih procesa (interni i eksterni izvještaji) te koncipiranje izvještaja prema IBCS® standardima. Ovim projektom smo u značajnoj mjeri unaprijedili sadržaj i procese izvještavanja u Hrvatskom uredu za osiguranje.“

Hrvoje Pauković, Direktor, Hrvatski ured za osiguranje

Izjava klijenta iz ožujka 2018.

Hrvatski ured za osiguranje je neprofitna pravna osoba koja u pravnom prometu s trećim osobama predstavlja udruženje društava za osiguranje sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

[DOWNLOAD] Katalog u pdf-u možete preuzeti na ovome linku.