Postanite naš predavač

*
*
 
* Polja označena zvjezdicom su obavezna
Albert Ćosić

Albert Ćosić

Albert Ćosić, mag. math., diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, smjer Financijska i poslovna matematika.
Karijeru započinje na poziciji aktuara zaduženog za životna osiguranja u Helios Osiguranju (danas Wiener Osiguranje). Stručno usavršavanje nastavlja na poslijediplomskom studiju Aktuarske matematike na PMF-u u Zagrebu.
Od 2014. godine zaposlen je u tvrtki Neos specijaliziranoj za izradu složenih izvještajnih sustava. Od pridruživanja Neos timu radi na projektima implementacije DWH/BI/Big Data sustava u brojnim hrvatskim poduzećima (Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, Jadransko osiguranje i dr.).
Područja glavnog poslovnog interesa su mu financijsko izvještavanje (kreditni rizici i upravljanje rizicima) te primjene matematičke statistike u financijama i osiguranju.

 

Ana Domitrović

Ana Domitrović

Ana Domitrović, mag. oec. Po završetku srednje Ekonomske škole u Bjelovaru, upisuje se na Ekonomski fakultet Rijeka te paralelno radi u računovodstvenom servisu za mala i srednja poduzeća. Po stjecanju titule prvostupnice ekonomije, upisuje se na diplomski studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Zagreb. Nakon stečene diplome magistre ekonomije, zapošljava se u Assa Abloy na radnom mjestu financijski kontroler sa zadaćama: uspostava odjela kontrolinga, izvještavanje za management, razne analize nabave, prodaje, proizvodnje i financija, lean u proizvodnji i lean u uredima (prodaja, nabava, financije). Implementacijom lean-a u proizvodnji i u uredima se bavila u poduzećima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Turskoj.
Trenutno radi u poduzeću Sigma Savjetovanje kao konzultant za implementaciju lean-a u proizvodnji, uslugama, prodaji, financijama i administraciji za brojna hrvatska poduzeća.

 

Ana Vrbošić

Ana Vrbošić

Ana Vrbošić, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i stručno se usavršavala u područjima financija i menadžmenta rizika – DC Gardner Training te menadžmenta – SDA Bocconi School of Management. Poslovno iskustvo uključuje pozicije glavnog regionalnog menadžera u Privrednoj banci Zagreb, a trenutno obnaša poziciju financijskog direktora u poduzeću Rog Joma d.o.o. Važniji poslovni angažmani uključuju due diligence šest banaka u Hrvatskoj i regiji, suosnivanje Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, koautorstvo knjige ”Tajne uspješnog poslovanja – vodič za mala i srednja poduzeća”, sudjelovanje na razvoju novog informacijskog sustava Privredne banke Zagreb, financijski je edukator za fizičke i pravne osobe te kolumnist portala ”Pametna kuna” specijaliziranog za osobne financije.

 

Andrea Pleše

Andrea Pleše

Andrea Pleše, mag. inf., diplomirala je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Organizacija poslovnih sustava. Nakon fakulteta zapošljava se u tvrtki Poslovna inteligencija gdje je prvo radila u odjelu za implementaciju DWH sustava, a zadnjih godinu dana radi na projektima vezanim uz poslovnu analitiku. Ima iskustva na raznim inozemnim i domaćim projektima vezanih uz bankarstvo i telekomunikacije. Uže područje interesa su joj poslovna analitika i vizualizacija podataka.

 

Anita Ikica

Anita Ikica

Anita Ikica, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je svoje poslovno iskustvo stekla u internacionalnim kompanijama. Na današnjoj poziciji voditelja financija i kontrolinga potiče važnost kontrolinga i financijskih indikatora te doprinosi kvalitetnim odlukama kompanije. Najviše ju ispunjava rad na projektima koji horizontalno šire znanje jer financije su prisutne u svakoj domeni i svim životnim procesima poslovanja. U svakodnevnim poslovnim aktivnostim bavi se financijskim analizama, planiranjem i prognozama, praćenjem realizacije te poboljšanjem poslovnih procesa. Naravno, tu je i utjecaj na financijsku domenu donošenja strateških poslovnih odluka. Trenutno nadograđuje svoje znanje na CAP programu (Controlling Advanced Program) u organizaciji Poslovne učinkovitosti i Horváth akademie.

 

Ante Gavran

Ante Gavran

Ante Gavran, dipl. oec., diplomirao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je 2009. godine dovršio edukaciju po programu britanskog ACCA-a (Association of Chartered Certified Accountants). Od 2014. godine je direktor financija i računovodstva CROATIA osiguranja d.d. Prethodno radno iskustvo stekao je u KPMG Croatia u odjelima za reviziju i financijsko savjetovanje te kao voditelj kontrolinga i upravljanja rizicima u Basler osiguranju Zagreb d.d.

 

Boris Balent

Boris Balent

Dr. sc. Boris Balent, magistar psihologije koji radi kao HR konzultant i sportski psiholog u području psihološke pripreme profesionalnih i vrhunskih sportaša i timova, te educiranju pojedinaca i organizacija. Predavao je komunikacijske vještine i psihološke tehnike na nekoliko fakulteta (FER, Hrvatski studiji, Kineziološki fakultet), a također je vanjski suradnik Univerze na Primorskem u Kopru, te University of Coventry u Velikoj Britaniji. U edukaciji je iz Kognitivno-bihevioralne terapije. Ima višegodišnje konzultantsko iskustvo u području upravljanja ljudskim potencijalima (odabir kadrova, psihologijska procjena zaposlenika i timova, uvođenje HR sustava i procesa, vođenje međunarodnih projekata, teambuilding, individualno savjetovanje (coaching), medijacija, provedba edukacijskih radionica (treninga), i dr.). Uz rad u području ljudskih potencijala, dugogodišnje iskustvo ima i u radu s vrhunskim sportašima i sportskim organizacijama (HOO, HOA, ZŠS, nogometni klubovi i dr.), te je predsjednik i voditelj tima Hrvatske asocijacije sportskih psihologa. Autor je dva priručnika: Uvod u psihologiju sporta i Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi namijenjenim trenerima. Na poslijediplomskom doktorskom studiju na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2020. godine je završio doktorski rad na temu Misaonog postava (mindset).

 

Branimir Britvić

Branimir Britvić

mr. sc. Branimir Britvić je direktor financijskih tržišta u Erste banci. U PBZ-u je od 2000. godine radio u riznici na poslovima trgovanja devizama i vrijednosnim papirima, upravljanju likvidnosti banke te je bio pomoćnik izvršnog direktora riznice PBZ-a. Od 2008. godine je član nadzornog odbora Novčanog tržišta Zagreb i član izvršnog odbora ACI Hrvatska. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer financije, a magistrirao je na poslijediplomskom studiju “Financije poduzeća” na temu uloge riznice u upravljanju likvidnošću i tržišnim rizicima poduzeća. Ima položen ispit za investicijskog savjetnika i ACI Dealing Certificate.

 

Dalibor Đurkan

Dalibor Đurkan

Dalibor Đurkan je predsjednik uprave u Merkur osiguranju d.d. s odgovornostima u području prodaje, marketinga, osiguranja i upravljanja rizicima. Bio je i predsjednik uprave u današnjem ERGO osiguranju d.d., a radio je i u Osiguranju Zagreb d.d. kao voditelj edukacije i kontrole životnih osiguranja te izvršni direktor neživotnih osiguranja. Pohađao je brojne inozemne seminare i konferencije iz područja menadžmenta i komunikacija, kao što su Gen Re's Management & Leadership Course 2012 te Munich Re's ALSEC 2002.

 

Branko Grubić

Branko Grubić

Branko Grubić, univ. spec. oec., završio je specijalistički studij iz kontrolinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ima dugogodišnje profesionalno iskustvo vezano uz poslove plana, analize i kontrolinga. Većinu radnog iskustva stekao je u Petrokemiji d.d. Kutina radeći kao Glavni analitičar i Direktor kontrolinga. Od 2018. godine, savjetnik je Uprave društva za strategiju i razvoj. U prethodnom razdoblju vodio je, ili bio član, stručnih timova na različitim složenim poslovnim projektima, dubinskim analizama te programima restrukturiranja i strateškog razvoja. U segmentu edukacije i osposobljavanja vodio je brojne radionice na temu uvođenja  kontrolinga u proizvodnom poduzeću, kontrolinga proizvoda i usluga te strateške analize uže i šire poslovne okoline poduzeća.

 

Dalibor Brnos

Dalibor Brnos

mr. sc. Dalibor Brnos, MBA, diplomirao je 1998. godine na Ekonomskom fakultetu u Puli. Magistrirao je 2007. godine na znanstvenom poslijediplomskom studiju “Poslovno upravljanje – MBA” na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2010. postaje prvi polaznik prve generacije Kontroling akademije Poslovna učinkovitost. Poslovnu karijeru započinje 2000. godine u poduzeću Puljanka Brionka gdje brzo napreduje krozorganizaciju: od organizatora financijskih poslova, voditelja informatičke službe, voditelja projekta informatizacije, rukovoditelja sektora za razvoj poslovanja do današnje pozicije rukovoditelja sektora za financije, kontroling i opće poslove. Uvođenjem i implementacijom informatičkih sustava detaljno je upoznao i restrukturirao poslovne procese proizvodno prodajnog poduzeća te održao brojne interne treninge za zaposlenike iz svih sektora kao i za Upravu. Svoje iskustvo nadogradio je brojnim edukacijama iz područja kontrolinga te primjenom novostečenih znanja u praksi.

 

Damir Matijević

Damir Matijević

Damir Matijević, dipl. oec. započeo je svoju karijeru 2001. godine na funkciji kontrolinga za Schiedel Jugoistok, nakon završetka četverogodišnjeg stipendijskog programa u Schiedel-u Hrvatska. 2005. godine preuzima funkciju General Managera za Schiedel Hrvatsku i istovremeno razvija koncept izvoza u ostale zemlje Schiedel Jugoistoka. U razdoblju od 2008. do 2012. godine je radio na poziciji Area CEO za Schiedel Jugoistok uz istovremeno obnašanje uloge Managing Director za Schiedel Tursku u Istanbulu. Od 2012. godine preuzeo je funkciju Country Director South-East Europe (SLO, HR BiH, SRB, HUN) i istovremeno upravlja izvozom u ostale zemlje Schiedel-a Jugoistok (RUM, BUG, MAK, CG). Diplomirao je financije na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu. Sudjelovao je na nekoliko internacionalnih razvojnih programa unutar Schiedel-a i Monier-a.

 

Danijela Princi Grgat

Danijela Princi Grgat

Danijela Princi Grgat, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Nakon toga je stekla diplomu općeg menadžmenta u poslovnoj školi PBZ te 1st Business Certificate-certified business manager na Pendl & Piswanger (Beč i Zagreb). Stručno usavršavanje nastavlja na Institutu Fernando Santi u Italiji, u HGK Županijskoj komori u Splitu, ex. Banca Intesa, Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te Županijskom sudu u Zagrebu. Poslovno iskustvo od 2000. godine pa sve do danas uključuje poslove kreditnog analitičara u timu za plan, analizu i izvješćivanje te za pravne osobe; glavni regionalni analitičar za regiju Zagrebačke županije u dijelu srednjih i malih poduzeća, glavni analitičar u Sektoru kreditne analize i analitičar odgovoran za projektno financiranje te direktor direkcije za procjenu kreditnog rizika u poslovima sa stanovništvom.

 

Darie Marić

Darie Marić

Darie Marić,  stručnjak za informacijsku sigurnost i zaštitu podataka, upravljanje kontinuitetom poslovanja te upravljanje rizicima s preko 20 godina iskustva. Poslovna iskustva stjecao je u raznim organizacijama u kojima je djelovao kao voditelj informacijske sigurnosti i kontinuiteta poslovanja, konzultant ili kao vanjski suradnik. Posjeduje opsežno znanje i dugogodišnje iskustvo održavanja edukacija u područjima informacijske sigurnosti i zaštite podataka, te međunarodno priznate certifikate CISM (Certified Information Security Manager), CISA (Ceritified Information System Auditor), CRISC (Certified in Risk and Information Control) i ISO/IEC 27001 Lead Auditor. Osnivač je tvrtke Xiphos koja nudi svoje usluge, proizvode i ekspertizu klijentima u poljima GDPR prilagodbe, informacijske sigurnosti, kontinuiteta poslovanja, upravljanja rizicima, uspostavi i neovisnim revizijama normi upravljanja (ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISO/IEC 20000, ISO 22301, ISO 31000), kao i edukaciji vezanoj uz navedena područja.

 

 

Dario Blažeković

Dario Blažeković

Dario Blažeković, mag. oec., po završenom sveučilišnom diplomskom studiju poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, proveo je desetak godina u korporativnim sustavima nekih od vodećih globalnih kompanija u svojim industrijama (Schneider Electric, Nestle, KONE Corporation), od čega 7 godina na menadžerskim lokalnim, regionalnim pa i globalnim funkcijama ponajviše u korporativnim financijama i globalnom marketingu. Neke od funkcija koje je obnašao su: regionalni voditelj kontrolinga, regionalni voditelj upravljanja cijenama, financijski direktor i član uprave za financije te globalni voditelj upravljanja prodajnim cijenama i usklađenosti prodajnih kanala. Svoje formalno obrazovanje dopunio je stručnim edukacijama iz područja kontrolinga, marketinga, organizacije i managementa, menadžmenta promjene kao i rukovođenja ljudima. Znanja iz područja upravljanja prodajnim cijenama dodatno je razvijao kroz velike globalne projekte kojima je rukovodio (Pricing Control Tower i Channel Compliance Partner Audit Program) te profesionalno usavršavanje kroz Certified Pricing Professional Program. Dario Blažeković sudionik je i izlagač na međunarodnim stručnim konferencijama, autor stručnih i znanstvenih radova te član organizacija Professional Pricing Society i Mensa Croatia. U svome radu kao konzultant iz područja upravljanja cijenama i profitabilnošću poduzeća objedinjuje znanja i iskustva stečena iz različitih područja svog prijašnjeg djelovanja i obrazovanja u svrhu optimizacije profitabilnosti kompanija.

 

Darko Augustinović

Darko Augustinović

mr. sc. Darko Augustinović, dipl. oec., ovl. rač i ovl. rev., porezni je savjetnik i revizor u tvrtki Perfectus revizija d.o.o. Posjeduje višegodišnje praktično iskustvo s porezima, a uže je specijaliziran za područja transfernih cijena i modele optimizacije poreznog opterećenja tvrtki. Više je godina radio u Poreznoj upravi na poslovima poreznog nadzora kao i na poslovima obračuna i naplate poreza. Na poslovima interne revizije i kontrolinga nekoliko godina radio je u regionalnoj tvrtki M SAN Grupa. Posjeduje certifikate ‘ovlaštenog revizora’, ‘ovlaštenog računovođe’ i ‘ovlaštenog stručnog referenta’. Završio je više stručnih računovodstvenih programa. Kao predavač sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji Međunarodnih poreznih uprava u Poljskoj 2007. g. Autor je nekoliko stručnih članaka na temu oporezivanja.

 

Davor Katavić

Davor Katavić

Davor Katavić, dipl. oec. je konzultant i direktor tvrtke Desiderius consulting d.o.o. za savjetovanje. Kao stručnjak za zdravstvene financije trenutno je fokusiran na poslovno savjetovanje javnih i privatnih dionika zdravstvenih sustava u regiji, s naglaskom na povećanje učinkovitosti i postizanje financijske održivosti. U dosadašnjoj karijeri bio je zamjenik direktora u Udruzi poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, pomoćnik ministra zdravlja, zamjenik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, direktor financija i računovodstva (Sika Croatia), voditelj računovodstva (Zagrebačka pivovara) i koordinator financija (Franck).

 

Davor Jambrešić

Davor Jambrešić

Davor Jambrešić voditelj je odjela poslovne analitike u tvrtki Comping. Najveći dio karijere proveo je na različitim pozicijama u domaćem osigurateljnom lideru počevši od inženjera za poslovnu inteligenciju, preko eksperta za kontroling pa sve do pozicije direktora Službe za poslovnu inteligenciju i upravljanje podacima. Kroz cijelu karijeru kao glavno područje interesa ističe dizajn i implementaciju modernih sustava poslovne inteligencije i uključivanje istih u sve segmente procesa donošenja odluka.  Isto tako, u fokusu mu je i razvoj poslovanja i definiranje strategije organizacije u domeni poslovne analitike, uz istovremeni razvoj ljudskih resursa i kompetencija kao podrške strategiji. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a dodatno se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i kroz niz specijalističkih edukacija iz područja BI-a, podatkovnog inženjerstva i kontrolinga. 

 

Davorka Biondić Vince

Davorka Biondić Vince

Davorka Biondić Vince, dipl. oec., trenerica je i konzultantica specijalizirana za edukacije i savjetovanje iz područja poslovnog pregovaranja i nabave te vlasnica poduzeća BIONDI d.o.o.  Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a uz to se stručno usavršavala kod vrhunskih trenera u poslovnim školama u Njemačkoj za područje pregovaranja, komuniciranja, uvjeravanja i vještina prezentiranja („MMCT“, „HAUFE Akademie“, „COMMAX Consulting AG“, „GABLER Management Institut“). Poslovna iskustva stjecala je u renomiranim multinacionalnim kompanijama  “Kaufland” i “Spar” i na pozicijama člana Uprave za nabavu, prokuristice te direktora nabave Food. Deset godina je vodila internu akademiju znanja u odjelu Nabave. U svojoj karijeri samostalno je vodila i zaključila preko 4.000 pregovora s domaćim i internacionalnim kompanijama te bila odgovorna za godišnju nabavnu vrijednost od preko 2 milijarde kuna. Davorka  je 5.3.2016. godine primila prestižnu nagradu „Stvaratelji za stoljeća“, za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Izabrana je od strane Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive između 469 kandidata iz 10 zemalja.

 

Dejan Gostimir

Dejan Gostimir

Mr. sc. Dejan Gostimir, ovl. int. rev. ima dugogodišnje iskustvo iz područja financija i računovodstva, interne revizije, forenzične revizije, otkrivanja prijevara i XBRL-a. Posjeduje višegodišnje iskustvo kao direktor financija u nekoliko renomiranih farmaceutskih kompanija. Kao vanjski suradnik radi na AACSB akreditiranoj visokoj poslovnoj školi kao predavač iz nekoliko predmeta. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je u procesu završetka doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

 

Dijana Kladar

Dijana Kladar

Dijana Kladar 

Dijana Kladar je pravnica koja se pretežno bavi komunikacijskim i digitalnim tehnologijama te pružanjem pravne potpore i savjetovanjem domaćih i inozemnih kompanija u svim aspektima njihova poslovanja. Dijana je član Stručne radne skupine za izradu Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka tzv. GDPR, osnovane pri Ministarstvu uprave. Navedenim Zakonom Republika Hrvatska autonomno uređuje određena pravna područja u mjeri u kojoj je navedeno dopušteno i usklađeno sa GDPR -om. Niz godina radi kao odvjetnica koja je fokusirana na trgovačko pravo, upravljanje trgovačkim društvima, e-commerce poslovanje i radno pravo. Kao pravni stručnjak sudionik je mnogih radnih skupina za izradu zakonskih tekstova pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvu pravosuđa te surađuje s inozemnim i domaćim tijelima koja kreiraju politiku zaštite potrošača i osobnih podatka na razini EU.

 

Domagoj Vuković

Domagoj Vuković

Domagoj Vuković se intenzivno bavi blockchain tehnologijom i ulaganjem u kripto valute posljednje 3 godine. Svoje radno iskustvo je sakupljao na pozicijama u Societe Generale osiguranju i BNP Paribas Cardifu. Kao Fintech Researcheru posebna područja interesa su mu: blockchain tehnologija, digitalno poslovanje, inovacije i financijska industrija (osiguranje).

 

Dragica Erčulj

Dragica Erčulj

Dragica Erčulj, dipl. oec., suosnivačica je i voditeljica Škole kontrolinga, koja djeluje u Ljubljani od 1995. godine. Završila je 5-stage Controlling Program na Controller Akademie u Njemačkoj, te dobila CA Diplomu kontrolera. Autorica je i suautorica brojnih članaka iz kontrolinga, strategije i unaprijeđenja poslovanja. Veliko iskustvo stekla je radeći na različitim međunarodnim projektima. Članica je Međunarodne udruge kontrolera ICV - Internationaler Controller Verein, osnivačica i predsjednica ICV Slovenija, regionalni manager ICV-a za jugoistočnu Europu, članica IGC i članica Slovenske udruge moderatora. Zaposlena je u poduzeću CRMT kao konzultantica, mentorica te predavačica na otvorenim i in-house edukacijama u Sloveniji i inozemstvu.

 

Dunja Firšt

Dunja Firšt

Dunja Firšt, posjeduje više od 15 godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima na direktorskim i upravljačkim funkcijama. Iskustvo je stjecala u osigurateljnoj industriji u kompaniji Allianz Zagreb te u trgovačkim kompanijama poput Kaufland Hrvatska, AWT International i ZOO HOBBY. Tijekom karijere u HR-u vodila je mnoge projekte, a među značajnijima su: talent management, performance management, mjerenje angažiranosti/kompanijske kulture, razvoj internog razvojnog centra u kompaniji, uvođenje sustava kompetencija, provođenje reorganizacijskih promjena. Izrazito je fokusirana na povećanje učinkovitosti kroz osobni i stručni razvoj ljudi. Stekavši bogato radno iskustvo u segmentu HR-a posjeduje kompetencije da kroz edukaciju i konzultantske usluge može doprinijeti razvoju ljudi. Diplomirala je njemački i ruski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

 

Dušan Banović

Dušan Banović

mr. sc. Dušan Banović voditelj je Operativne jedinice za upravljanje imovinom fonda u društvu za upravljanje investicijskim fondovima rizičnog kapitala Prosperus-invest. Posjeduje opsežno znanje iz područja financija, računovodstva, kontrolinga i interne revizije koje je stekao na rukovodećim položajima regionalnih tvrtki poput Gorenja, Droge Kolinske i M SAN Grupe. Njegova međunarodna karijera obogaćena je i višegodišnjim radom u neprofitnoj organizaciji International Medical Corps u sjedištu u Los Angelesu i na projektima u zemljama Istočne Afrike. Poslijediplomski studij iz poslovne administracije završio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a dodatno specijalističko obrazovanje na Kennedy School of Government, Sveučilišta Harvard, SAD. Član je Udruge ovlaštenih financijskih analitičara (CFA Institute) i Udruge certificiranih ovlaštenih računovođa (ACCA).

 

Elizabeta Sarjanović

Elizabeta Sarjanović

Elizabeta Sarjanović, dipl. ing., MBA, PMP, PMI, posjeduje 18-godišnje iskustvo u projektnom i multikulturalnom okruženju. U poduzeću Ericsson Nikola Tesla je vodila međunarodne projekte razvoja novih tehnologija, a u Vipnet-u niz strateških projekata. Bila je na poziciji direktora u UNIQA Software Service, gdje je bila odgovorna za razvoj novih programskih rješenja i održavanje postojećih aplikacija. Posjeduje iskustvo u pripremi projektnih prijava za financiranje iz EU fondova kao certificirani ECQA EU voditelj.  Radila je na projektima Ilas (implementacija integriranog sustava zemljišne administracije Zajednički informacijski sustav) u ulozi voditelja ugovora, te na  projektu prilagođavanja PMI metodologije, kao certificirani PMP.

 

Emir Džanić

Emir Džanić

Dr. sc. Emir Džanić je ekspert u području inovacija, povezuje napredna socijalna i tehnička znanja u svrhu postizanja održive inovacije. Doktorirao je na temu koja je fokusirana na Otvorene inovacije i organizacijsku kulturu. U preko 20 godina iskustva, radio je sa privatnim kompanijama, velikim konzultantskim kućama i ministarstvima u području inovacija i upravljanja promjenama. Prva iskustva je stekao kao osnivač i direktor proizvodne kompanije u kozmetičkoj industriji, gdje je dizajnirao i komercijalizirao niz proizvoda.  Osnivač je i partner u Cambridge Innovative System Solutions, kompaniji specijaliziranoj za razvoj sustava inovacija, upravljanje promjenama u organizaciji i organizacijskoj kulturi, kao i za kompleksne inovacijske projekte u području poslovnih modela, proizvoda i usluga.
 

 

Eörs Huba

Eörs Huba

Eörs Huba je diplomirao ekonomsku znanost na Sveučilištu Ekonomskih znanosti u Budimpešti. Od 1996. je radio u međunarodnoj menadžersko – konzultantskoj kompaniji Horváth & Partners kao konzultant, a danas je na poziciji poslovnog partnera. Posjeduje relevantno iskustvo u bankarskom sektoru sa implementacijom Activity Based Costing koncepta za multinacionalnu banku u Mađarskoj, poboljšanje alokacije troškova sa Activity Based Costing konceptom za rusku banku te implementaciju Activity Based Costing koncepta za štednu banku. Predstavio je integrirani ABC koncept za osiguravajuća društva, razvio sistem alokacije troškova za uslužno poduzeće te izračunao procesne troškove u nekoliko projekata optimizacije.

 

Fran Mikuličić

Fran Mikuličić

Fran Mikuličić, MBA je ugledni i iskusni konzultant i mentor specijaliziran za pronalaženje rješenja u implementaciji poslovne strategije sukladno organizacijskom dizajnu i ljudskom potencijalu organizacije. Već niz godina, diljem regije pruža svoje usluge klijentima u području razvoja organizacija i sustava HRM-a, mjerenja učinkovitosti zaposlenika i njihove kompenzacije, te mentoringa i managerskog razvoja. Održao je brojne radionice, treninge, seminare i in-house treninge. Suradnik je niza institucija. MBA program završio je na Sveučilištu Vanderbilt u SAD-u, sa užim područjima specijalizacije Human and Organizational Performance i Strategija.

 

Goran Kursan

Goran Kursan

mr. sc. Goran Kursan, CFA, pomoćnik je izvršnog direktora Proizvoda korporativnog financiranja Privredne banke Zagreb d.d. Zaposlen je u PBZ-u od 2000. godine te ima bogato iskustvo u strukturiranju, sindiciranju i prodaji na primarnom tržištu državnih, municipalnih i korporacijskih izdanja obveznica, programa komercijalnih zapisa te javnih ponuda dionica. Također, ima dokazano iskustvo u opsežnom postupku strukturiranja izdanja, pripremi i koordinaciji cijelog procesa javne ponude, od pregovora i koordinacije odnosa sa regulatornim tijelima do prodaje vrijednosnih papira na tržištu, određivanja cijene istih te uvrštenja na organizirana tržišta kapitala. Ukupno je sudjelovao u oko 250 izdanja dužničkih i vlasničkih financijskih instrumenata ukupne vrijednosti od EUR 29 mlrd. Sudjelovao je u radu fondova rizičnog kapitala kao predstavnik banke u Povjereničkom odboru. Također sudjelovao u brojnim transakcijama kupnje i prodaje banaka i tvrtki kćeri PBZ Grupe, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu 2000., smjer računovodstvo. Uspješno je položio sva tri stupnja opsežnih CFA ispita u okviru međunarodnog poslijediplomskog CFA Programa te je 2004. g. stekao međunarodno priznatu CFA titulu (Chartered Financial Analyst). Član je CFA instituta, Charlottesville, Virginia, USA. Magistrirao je Kvantitativne financije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Torinu. Imatelj je licence investicijskog savjetnika HANFA-e. Bio je predavač različitih tema s područja tržišta kapitala na brojnim konferencijama u organizaciji Zagrebačke burze, Euromoney-a i Poslovne učinkovitosti.

 

Goran Ledinšćak

Goran Ledinšćak

Goran Ledinšćak, dipl. oec., započeo je karijeru u reviziji, nakon čega prelazi u tiskarsku industriju. U poduzeću Radin print d.o.o. najprije radi kao pomoćnik člana Uprave za financije i računovodstvo, a od 2006.g. obnaša funkciju člana Uprave za financije i računovodstvo. Specijaliziran je za područje financija, računovodstva i kontrolinga. Posjeduje certifikat ovlaštenog računovođe, ovlaštenog brokera te ovlaštenog investicijskog savjetnika. Trenutno završava znanstveni poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na katedri Računovodstvo, revizija i financije.

 

Goran Markulin

Goran Markulin

mr. sc. Goran Markulin je od 2008. godine direktor tvrtke Croamaris d.d., članice Adris grupe. Od 2008. - 2009. godine bio je član uprave Tvornice duhana Rovinj, gdje je bio zadužen za marketing I prodaju. Deset godina je radio u Podravka grupi kao član uprave, direktor sektora za strateški razvoj, industrijski analitičar te marketing menadžer. Koautor je knjige ‘Strateški savezi’ koja je prva knjiga na temu strateških saveza pisana na hrvatskom jeziku. Usavršava se stručnim diplomama te je član nekoliko nadzornih odbora.

 

Holger Gerths

Holger Gerths

Holger Gerths je diplomirao strojarstvo na Tehničkom sveučilištu u Berlinu. Od 1992. godine je radio u IT sektoru kao konzulttant i developer sa fokusom na Microsoftove proizvode. 2003. je osnovao poduzeće itbuero gerths, a 2001. je bio suosnivač HI-CHART GmbH sa Markusom Wolfom, gdje je bio generalni direktor. Zajedno sa Rolfom Hichertom i implementacijom SUCCESS konceptom, fokusira se na razvijanje sofisticiranih aplikacija za Microsoft Office, posebno Excel® – sa glavim fokusom na godišnja izvješća i vizualizacije u MS Excel®-u. Do sada je proveo opsežno istraživanje te tako postao internacionalno prepoznat stručnjak. Danas stotine kompanija koristi njegove “Tips & tricks” koje je izmislio te koje prezentira na raznim seminarima i konzultantskim projektima.

 

Hrvoje Mijić

Hrvoje Mijić

Mr. sc. Hrvoje Mijić je financijski stručnjak s više od 20 godina iskustva u bankarskom i financijskom sektoru. Desetogodišnje radno iskustvo stekao je u Zagrebačkoj banci u odjelima upravljanja rizicima, organizacije i tehnologije, plana i analize, maloprodaje, razvoja proizvoda te na vođenju projekata. U Veneto banci je više od šest godina radio kao rukovoditelj Funkcije upravljanja rizicima i kao odgovorna osoba za funkciju kontrole rizika. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine, na studiju financija i bankarstva, s temom Model za upravljanje rizicima štednih banaka u Republici Hrvatskoj. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje rizicima i kontrolu, politike upravljanja rizicima, redizajn procesa, planiranje rizika i kapitala, izvješćivanje o rizicima, financijsko planiranje i modeliranje. Iskustvo je nadogradio brojnim edukacijama iz područja rizika i financija te njihovom primjenom u praksi. Trenutačno prolazi izobrazbu kao kandidat za poslove stalnog sudskog vještaka za ekonomsko-financijsko poslovanje. 

 

Hrvoje Patajac

Hrvoje Patajac

Mr. sc. Hrvoje Patajac je direktor kontrolinga Adris grupe. Glavni zadatak mu je implementacija kontrolinga na razini grupe te podrška taktičkom i strateškom odlučivanju. U Adrisov tim došao je 2003., a prije toga radio je u Nexe Grupi i zagrebačkoj Farmaciji na poslovima voditelja kontrolinga. Prvo radno iskustvo vezano mu je za IT sektor i tvrtku MIPS gdje je radio na brojnim razvojnim projektima. Član je nadzornog odbora u nekoliko tvrtki: Adris grupa d.d. Rovinj, Cromaris d.d. Zadar, Maistra d.d. Rovinj, Croatia osiguranje d.d. Zagreb. Diplomirao je 1995. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Završio je studij poslovnog upravljanja Diploma Study in Management na istom fakultetu. Magistrirao je 2002. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na smjeru ”Financije poduzeća”.

 

Hrvoje Serdarušić

Hrvoje Serdarušić

Mr. sc. Hrvoje Serdarušić, magistrirao je na poslijediplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, smjer Računovodstvo, revizija i financije te  prvi dobitnik nagrade Dr. Ferdo Spajić za rad iz područja računovodstva, uz položeni prvi stupanj ispita CFA Institutea. Šire profesionalno područje interesa su bankarstva, financija i računovodstva, a uže iz područja procjena vrijednosti i dodane ekonomske vrijednosti (EVA). Profesionalni je stručnjak za financije i bankarstvo, s preko 20 godina relevantnog iskustva u korporativnom bankarstvu te radeći kao konzultant za profitne i neprofitne organizacije. Redovito objavljuje stručne radove iz područja računovodstva i financija, a objavio je i nekoliko radova u zbornicima skupova s međunarodnom i domaćom recenzijom.

 

Igor Mesić

Igor Mesić

Mr. sc. Igor Mesić od 2001. je zaposlen kao voditelj odjela i kontrolinga u Hipp Croatia d.o.o. Od 1992. godine radio je u domaćim poduzećima kao komercijalni i financijski direktor u trgovačkim i proizvodnim poduzećima. Poseban interes posvećuje uvođenju novih sistema izvještavanja u sve poslovne funkcije poduzeća, te integraciji ciljeva, pokazatelja i zaposlenika u jedinstvenu strukturu. Završio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te, 2008. godine i postdiplomski studij smjer Financije i bankarstva. U cilju usavršavanja 2017. upisuje „Kontroling akademija“ u organizaciji Poslovne učinkovitosti d.o.o., certificiranog od strane International Group of Controlling (IGC).

 

Igor Zlatevski

Igor Zlatevski

Igor Zlatevski, dipl.ing., EMBA, direktor je Ureda za strateški razvoj u Hrvatskoj lutriji.  Iskusni je stručnjak u području definiranja i praćenja realizacije strategije, strateškog planiranja, razvoja te istraživanju tržišta, razvoja novih proizvoda te novih grana biznisa, marketinga, upravljanja projektima te organizacijskog dizajna. Sudjelovao u više due-diligence projekata unutar M&A aktivnosti. Na sadašnjoj poziciji odgovoran je za strateški razvoj tvrtke, kontroling, ljudske potencijale, upravljanje rizicima, upravljanje projektima i društveno odgovorno poslovanje. Bio je voditelj projekta Uvođenja kontrolinga u HL.
Svoje radno iskustvo stekao je najvećim dijelom u privatnom sektoru (telekomunikacije, financijski sektor), a dijelom i u javnom sektoru. Završio je FER u Zagrebu te Executive MBA program na Cotrugli Business School. Školovao se na prestižnim fakultetima u inozemstvu (GCBA program u Australiji, MCE, INSEAD, Harvard) te završio Integralnu školu organizacijskog razvoja.

 

Ilija Braovac

Ilija Braovac

mr. sc. Ilija Braovac magistar je znanosti iz područja fiskalnog sustava i fiskalne politike. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1999. godine, a magistrirao 2012. godine na Katedri za financijsko pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Većinu radnog iskustva stjecao u području primjene poreznog sustava (Porezna uprava, Financijski inspektorat i financijski direktor). Kao član brojnih stručnih timova, voditelj financija i porezni savjetnik stekao je široko praktično iskustvo, koje također prenosi i studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu kao vanjski suradnik. Tijekom zadnjih šest godina, na osnovi odobrenja za rad Ministra financija, obavlja djelatnost poreznog savjetnika u javnom trgovačkom društvu Braovac porezno savjetništvo j.t.d. u Zagrebu. Uže područje interesa mu je porezni kontroling, porezno savjetovanje, transferne cijene i porezna revizija.

 

Iva Marjanović Kavanagh

Iva Marjanović Kavanagh

Iva Marjanović Kavanagh, dipl. oec., Karijeru započela u Coca-Cola Hellenic Bottling company u odjelu kontrolinga i financijskih projekata. Radila na projektima uvođenja SAP-a te cross country financijskim projektima kao član tima. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u reviziji financijskih izvještaja. Trenutačno je manager u reviziji u društvu Mazars Cinotti Audit d.o.o. gdje obavlja poslove revizije financijskih izvještaja za niz klijenata u različitim sektorima gospodarstva. Posjeduje položeni ispit za ovlaštenog revizora pri Hrvatskoj revizorskoj komori, kao i certifikat internog revizora pri RiF-u.  Dodiplomski studij ekonomije (smjer računovodstvo) završila je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, 2006. godine.

 

Ivan Bilandžić

Ivan Bilandžić

Ivan Bilandžić je profesionalac u hotelijerstvu zadužen za upravljanje prihodima u Maistri. U dosadašnjoj bogatoj karijeri, kroz tri vodeće turističke grupe u Hrvatskoj, vodio je upravljanje prihodima za široki spektar proizvoda, od ultraluksuznih hotela, do resorta i kampova. U karijeri se posebno ističe iskustvo uspostave i stvaranja odjela upravljanja prihodima od nule, implementacije vodećih svjetskih sustava u upravljanju prihodima, kao i kreiranje vlastitih sustava i rješenja.

 

Ivan Cvitan

Ivan Cvitan

Ivan Cvitan, dipl. oec., izvršni direktor Kontrole rizika, HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, 2005. godine., na smjeru Financije, profesionalnu karijeru započinje 2006. godine u kompaniji  Osimpex d.o.o. u sektoru prodaje. Krajem 2006. godine karijeru nastavlja u revizorskoj kući PriceWaterhouse Coopers Hrvatska u Odjelu revizije, gdje kao član tima sudjeluje na revizijama vodećih hrvatskih kompanija primarno iz financijskog sektora, te kao viši savjetnik i voditelj tima obavlja poslove planiranja i rukovođenja revizije, snimanja i testiranja ključnih poslovnih procesa te radi na projektima dubinskog snimanja. Od 2009. godine pridružuje se timu Hypo leasing Kroatien d.o.o. u službi Unutarnje revizije i naknadno timu Upravljanje rizičnim plasmanima. U srpnju 2011. prelazi u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u sektor Kontrola rizika, gdje preuzima funkciju voditelja odjela Kontrole kreditnog rizika što radi do trenutka imenovanja na mjesto direktora sektora Kontrole rizika u listopadu 2014. godine. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje kreditnim, tržišnim, operativnim i rizicima likvidnosti, planiranje izloženosti riziku, financijsko planiranje te planiranje kapitala i kapitalnih zahtjeva, izvješćivanje o rizicima. Dodatno, iskustvo je stjecao i nadograđivao brojnim edukacijama iz područja rizika i financija, te prenošenjem stečenog znanja na svakodnevne poslovne zadatke.

 

Ivan Glavaš

Ivan Glavaš

Ivan Glavaš je Lead Project Developer u IN2 Grupi na R&D projektu koji se temelji na blockchainu 2.0 Ethereumu. Član je nadzornog odbora članice Središnjeg klirinško depozitarno društva (SKDD) SKDD-CCP SmartClear d.d. Certificirani je broker pri HANFA-i, bivši direktor nadzora Zagrebačke burze, a radio je i kao Project Manager u Montmontaži. 

 

Ivana Matovina

Ivana Matovina

Ivana Matovina je Hrvatski ovlašteni revizor, Ovlašteni revizor Velike Britanije (UK Association of Chartered Certified Accountants – FCCA). Revizijom se bavi od 1997. godine, a uža specijalnost su joj revizije, poslovno savjetovanje i edukacije u bankama i ostalim financijskim institucijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Iskustvo je stekla radeći 12 godina u jednoj od 4 najveće međunarodne revizijske kuće, te je trenutno direktor vlastitog domaćeg revizorskog poduzeća Antares revizija d.o.o. i savjetodavnog poduzeća Antares savjetovanje d.o.o. Od 2000. godine je profesionalni predavač na nizu profesionalnih konferencija i edukacija uglednih hrvatskih i međunarodnih organizacija (HIBO, HNB, Hrvatska zajednica računovođa, Udruga korporativnih rizničara, Euromoney, Infobiz, HANFA, Hrvatska revizorska komora), kao i brojnim „in-house“ predavanjima financijskim institucijama, primarno na temama iz područja financijskih instrumenata, upravljanja rizicima, načina poslovanja financijskih institucija.

 

Ivana Plenković

Ivana Plenković

Ivana Plenković, MBA je voditelj razvoja i strategije tržišta u telekomunikacijskoj industriji u Hrvatskoj. Višegodišnje poslovno iskustvo u razvoju i praćenju strategije te strateškom marketingu, stekla je kako u hrvatskom tako i inozemnom okruženju u različitim poduzećima i industrijama s posebnim naglaskom na telekomunikacije i farmaceutiku. Sudjelovala je u više kupovina i prodaja poduzeća s obje strane transakcije, kao i u nekoliko projekata restrukturiranja i spajanja poduzeća. Kao fokus dosadašnjeg rada u strateškom planiranju, već više od 15 godina bavi se razvojem i primjenom Balanced Scorecard-a, posebno pazeći na povezivanje i usklađivanje strateških ciljeva s ciljevima zaposlenika kao sastavnim dijelom sustava upravljanja učinkom. Diplomirala je na Ekonomskim fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Marketing, a MBA studij završila u Barceloni, Španjolska na jednoj od vodećih svjetskih poslovnih škola IESE.

 

Ivana Vidaković Orešić

Ivana Vidaković Orešić

Ivana Vidaković Orešić, dipl. psiholog je organizacijski psiholog s višegodišnjim iskustvom na području upravljanja ljudskim resursima, u privatnom i javnom sektoru. Trenutačno radi kao HR Manager i vodi odjel ljudskih potencijala za CEE South regiju. Prvenstveno se bavi savjetovanjem menadžmenta po pitanju upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, razvojem i implementacijom HR strategije, procesa i projekata, te planiranjem, analizom i izvještavanjem. Radila je na projektima restrukturiranja, sistematizacije, optimizacije troškova i broja zaposlenih, 360° feedbacka. Diplomirala je na studiju psihologije 2008. godine, 2011. položila ispit za NLP Business Practitionera, a 2013. ispit za NLP Master Practitionera.

 

Ivica Pervan

Ivica Pervan

Prof. dr. sc. Ivica Pervan je profesor računovodstva na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Autor je 50 stručnih članaka vezanih uz primjenu MSFI-ja, knjige Računovodstvo poslovnih spajanja, te je koautor nekoliko stručnih priručnika. Sudjelovao je u izradi 30 poslovnih projekata (investicijskih studija, procjene vrijednosti poduzeća, procjene vrijednosti nematerijalne imovine, formuliranja računovodstvenih politika, CBA, praćenja i alokacije troškova). Član je dviju profesionalnih računovodstvenih udruga, te sudjeluje u edukaciji ovlaštenih računovođa, forenzičnih računovođa, poreznih savjetnika i procjenitelja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Objavio je 50 znanstvenih radova, od čega je 7 u međunarodnim časopisima referenciranim u bazama WoS i Scopus. Glavna područja njegovog znanstvenog interesa su: vrijednosna važnost računovodstvenih informacija na tržištu kapitala, modeliranje poslovnog neuspjeha (insolventnosti/bankrota), sustavi menadžerske kontrole i utjecaj informacijskih tehnologija na menadžersko računovodstvo.

 

Ivo Beroš

Ivo Beroš

Dr. sc. Ivo Beroš, zaposlen je na Insitutu za turizam u Zagrebu. Prije toga je radio kao predavač na Veleučilištu VERN' gdje je izvodio nastavu iz niza predmeta povezanih s matematikom, statistikom, odnosno računarstvom. Diplomirao je i magistrirao na Matematičkom odjelu PMF-a u Zagrebu, gdje je i radio prije dolaska na Veleučilište VERN'. Doktorsku disertaciju obranio je na Fakultetu elektrotehnike I računarstva u Zagrebu. Glavni stručni izazovi su mu primjena matematičko-statističkih metoda u procesu donošenja poslovnih odluka te korištenje računala u tom procesu.

 

Jelena Zelenbrz Kvasnička

Jelena Zelenbrz Kvasnička

Jelena Zelenbrz Kvasnička, prof. psih., radi u Ljudskim potencijalima u HBOR-u. Prije toga, radila je u agenciji za razvoj ljudskih potencijala kao voditelj HR konzultanata, trener za tzv. ”meke” vještine te specijalist za selekciju i psihologijsku procjenu. Savjetovala je rukovoditelje te osmišljavala i provodila ostale HR aktivnosti za klijente s područja turizma, informatike, nekretnina i građevine, automobilske industrije i druge (izrada sistematizacije radnih mjesta i opisa poslova, ispitivanje zadovoljstva poslom i sl.). Diplomirala je na Filozofskom fakultetu. Završila petogodišnju edukaciju iz gestalt terapije, prvi stupanj kognitivno-bihevioralne terapije, NLP i edukaciju za trenere.

 

Jens Westerbladh

Jens Westerbladh

Jens Westerbladh, CEO u poduzeću Datapartner, posjeduje magisterij iz Financija i investicija sa Hanken škole za ekonomiju iz Helsinkija. Osnivač je poduzeća Datapartner i većinski vlasnik poduzeća. Posjeduje višegodišnje praktično iskustvo u financijskom modeliranju i investicijskim procjenama od 1987. godine, a od tada je radio sa stotinama međunarodnih korporativnih klijenata.

 

Josipa Matošević

Josipa Matošević

Josipa Matošević završila je preddiplomski studij Poslovne ekonomije u Zagrebu. Nakon ekstezivnog rada u računovodstvu karijeru nastavlja kao menadžer u društvu Mazars Cinotti Accounting d.o.o. zadužena za odjel računovodstva u kojem je zaposleno oko 20 zaposlenih koji pružaju uslugu oko 100 internacionalnih i domaćih klijenata. Zadužena je za operativno vođenje računovodstvenih poslova, uvođenje profitnih i troškovnih centara te izvještavanje za međunarodne i tuzemne klijente. Kontinuirano se usavršava iz područja kontrolinga i izvještavanja te je član Međunarodne Udruge Kontrolera (ICV – Internationaler Controller Verein). Aktivno se služi (u govoru i pismu) engleskim jezikom.

 

Joško Meter

Joško Meter

Joško Meter, dipl. ing., dugogodišnji je predavač na Veleučilištu VERN'. Izvodi nastavu na predmetima Gospodarska matematika, Poslovna statistika, Informatika za uredsko poslovanje, Poslovna simulacija, te Kvantitativne metode u menadžmentu. Diplomirao je na Matematičkom odjelu PMF-a na smjeru Primjenjena matematika i statistika, i apsolvent je na poslijediplomskom studiju Menadžment poslovnih sustava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Od 2010. godine voditelj je studija Ekonomija poduzetništva na Veleučilištu VERN.

 

Jürgen Faisst

Jürgen Faisst

Dr. Jürgen Faisst
Jürgen has been working with Rolf Hichert in various capacities for more than 20 years. After receiving his doctorate in 1992 he started his career at MIK GmbH founded by Rolf Hichert. He established a new regional office in Düsseldorf and became a managing partner. In 1998 he joined Business Intelligence pioneer MIS AG, supported the company’s IPO and became COO and CTO on the board. From 2005 to 2013 Jürgen served as CEO of Thinking Networks AG, a leading supplier of corporate planning systems.

 

Kristinka Vdović

Kristinka Vdović

Kristinka Vdović, dipl.ing., direktorica je kontrolinga u Mlinar d.d. gdje je zaposlena od 2016. Intenzivno radi na implementaciji i proširenju funkcijskog kontrolinga kroz kompletno poduzeće. Pri tome zadužena je za planiranje i analizu poslovanja, radi na automatizaciji izvještavanja kroz BI rješenja, aktivno sudjeluje i podrška je pri donošenju strateških odluka te kod uvođenja i redizajna internih procesa s aspekta efikasnosti cijele grupe kao jedinstvene organizacije. Svoje 17 godina internacionalno radno iskustvo stekla je radeći u Vipnet-u d.o.o. Od 2004. postaje član korporativnog kontrolinga zaduženog za planiranje i izvješavanje prema Upravi te za eksterno izvještavanje prema Telekom Austria Group, American Movile, HAKOM. U cilju usavršavanja stručnih kompetencija, 2017. upisuje cjelogodišnji program: „Kontroling akademija“ u organizaciji Poslovne učinkovitosti d.o.o., certificiranog od strane International Group of Controlling (IGC).

 

Ksenija Kramar

Ksenija Kramar

Ksenija Kramar dipl. oec., ovlaštena je porezna savjetnica i ovlašteni revizor sa dugogodišnjim bogatim iskustvom i znanjima iz područja poreza, računovodstva, revizije, financija i bankarskog poslovanja. Završila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a radno iskustvo stjecala je u Ljubljanskoj banci, Zadružno privatnoj banci i Ilirija banci Zagreb. Zajedno sa suosnivačima razvila je neovisnu tvrtku za reviziju, računovodstvo i porezno savjetovanje Krako–Revizija d.o.o. Zagreb, gdje danas radi na radnom mjestu člana uprave društva zadužena za područje revizije i poreznog savjetovanja. Osnivač je društva Kramar Porezno Savjetovanje j.t.d. Zagreb, specijaliziranog za usluge poreznog savjetovanja s Odobrenjem za rad ministra financija Republike Hrvatske od 2004. godine. Posjeduje zvanja i certifikate ovlaštenog poreznog savjetnika, ovlaštenog revizora, ovlaštenog internog revizora, ovlaštenog računovodstvenog forenzičara te ovlaštenog računovođe. Koautor je i predavač na poslovnom učilištu Experta u okviru programa jednogodišnjeg stručnog usavršavanja Porezni specijalist iz poreznih predmeta i revizije. Predavač je na poslovnom učilištu Experta predmeta „Računovodstvo povezanih osoba”, u okviru programa jednogodišnjeg stručnog usavršavanja „Financijsko računovodstveni menadžer”. Član tima savjetnika u Centru za računovodstvo. Predavač je na brojnim edukacijama iz područja poreza, računovodstva, financija i revizije (interne i eksterne). Dvije akademske godine predavačica na Visokoj politehničkoj školi s pravom javnosti Poly Zagreb, iz predmeta „Računovodstvo i financije” te gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u okviru poslijediplomskog studija, kolegij “Međunarodno oporezivanje”. Autorica je stručnih članaka iz područja poreza u Računovodstvo i porezi u praksi te Verlag Dashöfer, a koautorica stručnih članaka na međunarodnoj znanstvenoj i stručnoj konferenciji Računovodstvo i Menadžment-RIM.

 

Leo Mršić

Leo Mršić

dr. sc. Leo Mršić manager je sa višegodišnjim (20+) iskustvom u upravljanju tvrtkama i timovima raznih veličina (1.200+) te snažnom podlogom u spajanju tehničkih i poslovnih znanja s ciljem povećanja efikasnosti poslovanja. Posebno naglašene orijentacije na strategiju, planiranje i korištenje tehničkih kapaciteta, dodanu poslovnu vrijednost tih sustava te njihovo korištenje (iskustvo u strateškom planiranju, ugovaranju, nabavi, korištenju te daljoj prodaji). Bogato iskustvo u pravnoj podlozi izvođenju poslovnih i prodajnih ciljeva kroz razne poslovne primjene. Nositelj diplome iz područja osiguranja katedre za vanjsku trgovinu EFZG, magisterija znanosti iz područja poslovne statistike katedre za poslovnu informatiku EFZG te doktorata iz područja statističkih modela katedre za informatologiju FFZG. Stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva, knjigovodstva i informatike. Nositelj znanstvenog zvanja znanstveni suradnik te nastavnog zvanja profesor visoke škole. Voditelj je katedre za upravljanje podacima i analizu na Visokom Učilištu Algebra u Zagrebu te nositelj više kolegija na Viskom učilištu Algebra (Elektroničko poslovanje, Digitalni podaci u marketingu, Digitalna transformacija, Disruptivne tehnologije, Vizualizacijski programski alati u marketingu) te Visokoj školi financija i prava Effectus u Zagrebu (Upravljanje poslovnim rizicima). Aktivan u poslovnoj i EDU zajednici kao voditelj projekata, nositelj kolegija, autor knjiga, autor znanstvenih i stručnih radova, poslovni i programski direktor direktor stručnih/znanstvenih konferencija, član organizacijskih odbora više međunarodnih konferencija. Posebno orijentiran na vrednovanje rada u međunarodnom okruženju kroz suradnju na raznim projektima iz domene primjene naprednih analitičkih metoda u poslovanju. Konzultant na projektima u regiji vezanim uz osnaživanje kapaciteta obrazovanja (MRMS, CEP). Konzultant na projektima privlačenja subvencija/sredstava iz lokalnih (HZZ) i međunarodnih investicijskih programa (Kompetentnost i razvoj). Član pobjedničkog tima na EU Big Data Hackathonu održanom u Brusselsu u Belgiji u ožujku 2017.

 

Lovre Botica

Lovre Botica

Lovre Botica, CFA, Manager u odjelu financijskog savjetovanja u društvu Mazars Cinotti. Tijekom svoje poslovne karijere sudjelovao je u brojnim projektima provođenja dubinskog snimanja, procjene vrijednosti poduzeća i nematerijalne imovine te u transakcijama kupoprodaje poduzeća. Uz navedeno, bavio se i poreznim savjetovanjem (transferne cijene i porezni pregledi). Lovre je održao više predavanja o raznim stručnim financijskim temama, a prije svega o vrednovanju i financijskoj analizi poduzeća te je ko-autor knjige „Mazars-porezni savjetnik“ i autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije. U rujnu 2017. godine je stekao CFA (Chartered Financial Analyst) certifikat, a ujedno je i ovlašteni procjenitelj (Hrvatska udruga procjenitelja, u okviru koje je član ispitne komisije).

 

Luka Krejči

Luka Krejči

Luka Krejči, MBA, je kroz karijeru u području strategije i strateškog savjetovanja stekao veliko iskustvo u području izrade poslovnih prezentacija te prezentiranja istih raznim ciljanim skupinama. Navedeno radno iskustvo stekao je u konzultantskoj kući T&MC (Cap Gemini), te kasnije kao Voditelj strategije Vipnet-a. Danas vodi poduzeće Prezentacija koja se bavi edukacijom i savjetovanjem vezano za izradu poslovnih prezentacija, te samom izradom i osvježavanjem  prezentacija za klijente. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2011. godine završio je Executive MBA program na Cotrugli Business School.

 

Luka Šomen

Luka Šomen

Luka Šomen, MBA, završio je MBA program na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te je završio fakultet na američkom sveučilištu Virginia Tech sa dvije diplome; Investment Finance & Insurance Law te International Management. U Austriji je radio 2012. u kontrolingu proizvodnje pive, 2013. u Brazilu na implementaciji SAP I BI, 2014. i 2015. u Nizozemskoj na globalnoj strategiji, te od 2015. do 2017. u Hrvatskoj u komercijalnom kontrolingu/Revenue Managementu. Zadnjih godinu i pol radi u Nizozemskoj kao Global IT Controling Manager. Započeo je pripravničku karijeru u Heineken International Graduate Programme u Amsterdamu, Nizozemskoj, na poziciji Global Strategic Planning & Business Control; Heineken Brasil, São Paulo, na poziciji Business Controlling & Planning; Brau Union Austria u Linzu (član Heineken grupe) na poziciji Business Controlling & Planning. Tijekom rada u FMCG industriji (trenutna pozicija Senior Commercial Controller, HEINEKEN Croatia) stekao je iskustvo u korporativnim financijama s naglaskom na kontroli poslovanja, financijskoj analizi, planiranju, poslovnoj strategiji, upravljanju projektima i sustavima / implementaciji procesa. Kao praktikant je radio u Coca Cola Hellenic u Zagrebu, a profesionalno se bavio tenisom te nastupao na grand slamovima (Australian Open).

 

Lukas Rieder

Lukas Rieder

Dr. Lukas Rieder, savjetnik je i menadžer u CZSG Controller Zentrum St. Gallen AG, Švicarska. Posjeduje savjetničko iskustvo u nekoliko industrija, uglavnom proizvodnja, logistika, prodaja i  politika. Bivši asistent na katedri za menadžersko računovodstvo i kontroling na Sveučilištu St. Gallen  za poslovnu administraciju, ekonomiku, pravo i društvene znanosti. Bivši je član uprave IGC - International Group of Controlling. Počasni je član ICV - International Controller Association. Bio je zadužen za program na poslijediplomskom studiju za kontrolore na Sveučilištu za primijenjene znanosti u Baselu i St. Gallenu. Član je nekoliko upravnih odbora u Švicarskoj. Posebni interesi: kontroling, menadžersko računovodstvo, planiranje, kalkulacije za krajnje korisnike te upravljanje informacijskim sustavima.

 

Maja Vodopivec Oslić

Maja Vodopivec Oslić

Maja Vodopivec Oslić, dipl. oec.,  završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Nakon fakulteta radila je  komercijalnim poslovima u prodaji i nabavi. Karijeru u upravljanju ljudskim potencijalima započela je prije dvadeset godina u farmaceutskoj multinacionalnoj kompaniji gdje je napredovala do pozicije regionalnog direktora Adriatic regije. Nakon dvanaest godina u korporativnom sektoru karijeru nastavlja kao senior konzultant u konzultantskoj kompaniji koja se bavi osobnim i organizacijskim razvojem. Njezin poseban interes je područje upravljanja učinkom te je sudjelovala na projektima kreiranja i implementacije sustava upravljanja učinkom u različitim kompanijama. Certificirani je trener za korištenje metodologije Stonebow International UK  te korištenja SDI alata od strane Personal Strengths Publishing USA.  Dodatno se školovala u Management Centre Europe, Bruxelles i Ashridge Business School, London na temu strateškog upravljanja ljudskim potencijalima.

 

Marija Kurtović

Marija Kurtović

Marija Kurtović zaposlena je kao Supervizor u poreznom odjelu društva KPMG Croatia d.o.o. Svoju karijeru je započela u Poreznoj upravi gdje je radila kao viši inspektor u Odjelu za nadzor velikih poreznih obveznika te stekla brojna iskustva iz područja poreza na dobit, PDV-a te ostalim područjima domaćeg i međunarodnog oporezivanja. Marija je završila Ekonomski fakultet, smjer financijski management u Osijeku, te poslijediplomski specijalistički studij iz područja računovodstva i poreza na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prije dolaska u društvo KMG Croatia radila je kao porezni konzultant u društvu Ernst & Young na različitim poljima poreznog savjetovanja poput međunarodnog poreznog strukturiranja, due diligence-a i transfernih cijena.

 

Marijana Brčina

Marijana Brčina

Marijana Brčina, mag. oec.,  Diplomski studij Poslovne ekonomije smjer Računovodstvo i revizija završila je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu 2011. godine. Karijeru je započela kao Asistent u reviziji tvrtke Mazars Cinotti Audit d.o.o. odmah po završetku školovanja. Danas nakon devet godina radnog iskustva u reviziji radi u istoj tvrtki kao Manager.​ Specijalizirana je za širok spektar poslovnih sektora kao što su komercijalni sektor, proizvodnja, usluge i javni sektor. Tijekom svoje karijere radila je na poslovima revizije financijskih izvještaja, revizija statusnih promjena, revizija povećanja i smanjenja temeljnog kapitala, EU revizije. Stekla je i međunarodno iskustvo na poslovima revizije financijskih izvještaja SPV-a (Special Purpose Vehicles). Posjeduje položeni ispit za ovlaštenog revizora pri Hrvatskoj revizorskoj komori, certifikat internog revizora pri RiF-u, kao i certifikat ovlaštenog procjenitelja pri Hrvatskom društvu procjenitelja. Aktivno se služi (u govoru i pismu) hrvatskim i engleskim jezikom.

 

 

Mario Kurtović

Mario Kurtović

Mario Kurtović, dipl. oec., kreditni je analitičar i savjetnik za ocjenjivanje. Pomaže tvrtkama poboljšati kreditni rejting kako bi mogle osigurati najbolje uvjete financiranja i minimizirati rizik bankrota. Radio je kao Corporate Credit Officer u Europskoj investicijskoj banci (EIB) u Luksemburgu, gdje je bio zadužen za procjenu kreditnog rizika velikih i srednjih europskih poduzeća. Tijekom rada u razvojnom bankarstvu analizirao je brojne domaće i inozemne projekte i kompanije iz različitih sektora, s fokusom na prerađivačku industriju, usluge i trgovinu. Uža specijalnost su mu procjena kreditnog rizika, modeli za izračun kreditnog rejtinga te sektorske analize. Prethodno radno iskustvo stekao je na pozicijama kreditnog analitičara u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR), analitičara u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), višeg analitičara za poslovno planiranje u Coca-Coli HBC Hrvatska te konzultanta u Roland Berger Strategy Consultants. Završio je Ekonomski fakultet u Splitu te se kontinuirano usavršava u zemlji i inozemstvu. Dodatno je stekao titulu ovlaštenog računovodstvenog forenzičara te certificiranog kreditnog eksperta od strane Moody's Analytics.

 

 

Marin Kukoč

Marin Kukoč

Dr.sc. Marin Kukoč, dipl.ing.agr. rođen je 1976. godine u Splitu gdje završava osnovnu i srednju školu. Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završava 2001. godine. Od 2002. godine u Uredu državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji radi na ustroju Upisnika poljoprivrednih gospodarstava. U Ministarstvo poljoprivrede RH prelazi 2006. godine gdje tijekom sljedećih 12 godina obnaša različite funkcije u Upravljačkom tijelu pretpristupnih programa SAPARD i IPARD i PRR RH za razdoblje 2014. – 2020.

Tijekom svoje profesionalne karijere održao je brojne edukacije korisnicima mjera EU programa ruralnog razvoja, a radio je i kao predavač na Poslijediplomskom stručnom studiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Autor je brojnih stručnih članaka na temu ruralnog razvoja koje objavljuje u specijaliziranim poljoprivrednim časopisima.

Od 2018. godine vlasnik je obrta SpartiuM Consulting, specijaliziranog za savjetodavne usluge iz područja ruralnog razvoja. Djeluje kao konzultant u RH i zemljama regije.

Doktorirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „Procjena učinka pretpristupnih programa na poslovanje poljoprivrednih poduzeća u RH“.

 

Marjan Filković

Marjan Filković

Marjan Filković, dipl. iur.  diplomirao je 2006. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku obranivši s odlikom diplomski rad: „Kreditni poslovi banaka u funkciji kreditno-monetarne politike“ iz predmeta Financijsko pravo i financijska znanost. Po završetku studija većinu radnog iskustva stjecao u Ministarstvu financija RH (2006.-2017.) od čega posljednjih desetak godina u Samostalnom sektoru za drugostupanjski upravni postupak na poslovima savjetnika, višeg savjetnika i voditelja odjela s fokusom na područje poreza na dohodak, doprinosa, PDV-a, poreza na dobit, ovrhu i porezni nadzor. Tijekom 2014.-2015. godine u časopisima „Poslovni savjetnik“ i „Računovodstvo i porezi u praksi“ povremeno objavljivao stručne članke. Kao vanjski suradnik Pravnog fakulteta u Zagrebu, u razdoblju 2013.-2017., vodio vježbe iz predmeta Porezno pravo u okviru stručnog Poreznog studija. S prof. dr. sc. Hrvojem Arbutinom i izv. prof. dr. sc.  Terezom Rogić Lugarić koautor knjige „Osnove poreznog prava“ objavljene u travnju 2017. u izdanju Narodnih novina. Od proljeća 2018., kao zaposlenik društva Braovac porezno savjetništvo d.o.o., nastavlja razvijati i primjenjivati stečena znanja iz  poreznog i financijskog prava te proširivati  dosadašnje iskustvo u radu s klijentima.

 

Marko Bolanča

Marko Bolanča

Marko Bolanča, dipl. oec., praktičar je u primjeni derivatnih instrumenata u svrhu zaštite od tržišnih rizika i poslova s dužničkim vrijednosnim papirima na tržištu kapitala. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2003. i radno iskustvo stjecao na raznim poslovima unutar odjela Riznice. Zaposlen je na funkciji izvršnog direktora Upravljanja bilancom i riznica unutar Addiko Bank d.d. U svom  dosadašnjem radu bio je posvećen aktivnom trgovanju vrijednosnim papirima i kamatnim derivatima za knjigu banke, izdavanju dužničkih vrijednosnih papira za banku i klijente, upravljanju gotovinom i uvođenju novih proizvoda za banku. Ima položen ispit za obavljanje poslova investicijskog savjetnika te je sudjelovao na međunarodnim seminarima u organizaciji Euromoney-a, Amsterdam Institute of Finance-a i Finance Trainer-a.

 

Marko Brković

Marko Brković

Marko Brković, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Opća ekonomija. Većinu radnog iskustva stekao je u Soniku d.o.o. Zadar radeći u službama  nabave  i kontrolinga. Od 2016. godine obavlja poslove Izvršnog direktora. Kao član ili kao voditelj tima radio je na implementaciji kontrolinga na nivou tvrtke, pojedinih službi (nabave, prodaje, logistike, marketinga). Ima dugogodišnje iskustvo na poslovima analize, planiranja, praćenja realizacije i upravljanja poslovnim procesima. Iskustvo je dodatno nadograđivao pohađajući edukacije iz područja organizacije i managementa, kontrolinga (C.A. certifikat), financija kao i rukovođenja ljudima.

 

Marko Čoh

Marko Čoh

Dr. Marko Čoh ima dugogodišnje iskustvo u strateškim projektima i projektima koji uključuju izgradnju organizacija i timova. Njegovi projekti su donijeli veliku dodanu vrijednost, zahvaljujući strateškoj jasnoći i operativnoj učinkovitosti. Svojim aktivnostima pomogao je brojnim rukovodećim timovima definirati i implementirati nove operativne modele i organizacijske strukture. Uže područje interesa i rada odnosi se na: organizacijski dizajn, menadžment organizacijskih promjena, re-dizajn procesa i formiranje voditeljskih sposobnosti. Neke od referenci za koje je radio: hrvatski maloprodajni trgovac, britansko-američki farmaceutski trgovac, britanska avio kompanija, britanska banka, britanske trgovačke kuće i međunarodno IT poduzeće.

 

Marko Gudelj

Marko Gudelj

Marko Gudelj magistar računarstva i mag. spec. oec., profesionalac je sa 15 godina iskustva u savjetovanju na međunarodnom tržištu u različitim industrijama. Njegovo područje interesa i rada je upravljanje poslovnim procesima, kako iz poslovne tako i iz tehnološke perspektive. Osobno savjetuje i pomaže strateškim klijentima kako prepoznati, demonstrirati i ostvariti vrijednost koju tehnologija i rješenja mogu donijeti organizaciji i procesima. Ima bogato iskustvo u financijskom sektoru, sektoru energetike, IT-u, naftnoj industriji i telekomunikacijama

 

Massimo Piutti

Massimo Piutti

Massimo Piutti, mag.oec., Predsjednik Uprave društva Mon Perin d.o.o.. Diplomski studij Financijski menadžment završio je na Sveučilištu u Puli. Trenutno pohađa poslijediplomski specijalistički studij MBA-Poslovno upravljanje, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Završetkom studija zaposlio se u turističkoj tvrtci Mon Perin iz Bala, gdje se specijalizirao u području prodaje i marketinga. Tvrtka Mon Perin je pravi primjer socijalnog poduzetništva, osnovana od strane 900 fizičkih i pravnih osoba, sa jedinstvenim modelom upravljanja i s ciljem revitalizacije i razvoja Općine Bale u Istri. Tvrtka je 2014. godine pod vodstvom Mssima Piuttija nagrađena kao najbolje malo i srednje poduzeće u Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj od strane poslovnog dnevnika. 2017. godine nagrađen je od strane CROMA-e kao Projekt menadžer godine.

 

Matija Sporiš

Matija Sporiš

Matija Sporiš, mag. oec.,  menadžer je u odjelu Revizije u hrvatskoj podružnici revizorsko-konzultantske kuće EY (Ernst&Young). Posjeduje opsežno znanje iz područja financija, računovodstva, kontrolinga i financijskog izvještavanja a koje je stekao tokom dugogodišnjeg iskustva u EY-u, kao i kroz mnogobrojne interne i eksterne edukacije. Ovlašteni je revizor pri Hrvatskoj revizorskoj komori, a također je i član Udruge certificiranih ovlaštenih računovođa (ACCA). Sudjelovao je u revizijskim angažmanima poduzeća svih veličina (od malih poduzetnika do velikih dioničkih društava listanih na burzi) iz različitih industrija (trgovina, proizvodnja, nekretnine, industrijski proizvodi, farmacija, financijske institucije). Također je bio uključen u raznovrsne posebne angažmane poput revizije likvidacijskih financijskih izvještaja, revizije pojednostavljenog smanjenja temeljnog kapitala, revizije povećanja temeljnog kapitala unosom prava i slično. Uz reviziju, bio je uključen i u angažmane dubinskog snimanja i savjetovanja kod transakcija. U EY-u dugi niz godina djeluje i kao predavač na raznim internim edukacijama osoblja u Hrvatskoj i regiji iz područja revizije.

 

Matija Jurin

Matija Jurin

Matija Jurin u Croatia osiguranju radi od 2011. godine. Prve dvije godine proveo je u Sektoru za ulaganja, nakon čega prelazi u Sektor za kontroling. U sklopu aktivnosti kontrolinga primarno su mu bili u fokusu procesi planiranja i izvještavanja na razini grupe Croatia osiguranje te cost-benefit analize. 2017. godine prelazi u Ured Uprave kao Glavni analitičar predsjednika Uprave. Završio je diplomski i poslijediplomski sveučilišni studij na Fakultetu ekonomije Sveučilišta u Zagrebu.

 

Milan Listeš

Milan Listeš

Milan Listeš, Business Development Manager Data & AI odjela u poduzeću BE-terna Zagreb, stručnjak na području savjetovanja i uvođenja sistema za poslovnu analitiku i umjetnu inteligenciju u različitim poslovnim procesima i nivoima poslovanja. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 2011. godine, a potom i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2013. godine.

 

Miroslav Živko

Miroslav Živko

Miroslav Živko, dipl. ing., diplomirao je na FER-u, smjer telekomunikacije i informatika na temi Razvoja ERP sustava posebne namjene. Ima više od 20 godina iskustva u radu s bazama podataka.  Područje interesa su mu ERP sustavi u različitim djelatnostima. Projektirao je i vodio implementaciju programskih rješenja u mnogim složenim sustavima i različitim industrijama kao npr. Prehrambena industrija (Mesna industrija Lijanovići), financijski sektor (Veneto banka), te energetski sektor (Gradska plinara Zagreb). Od 2002. godine direktor je i vlasnik firme te je po zavodu za poslovna istraživanja jedan od najuspješnijih poduzetnika u Republici Hrvatskoj za 2005. i 2006. godinu. Do sada je implementirao programska rješenja vlastite izrade u više od 100 poduzeća u RH i BiH. Od 2010. godine radi u Gradskoj plinari Zagreb na mjestu pomoćnika direktora Društva. 

 

Mladen Jančić

Mladen Jančić

mr. sc. Mladen Jančić, CMC, posjeduje 20 godina iskustva u menadžmentu i konzaltingu, uključujući deset godina u Londonu. Magistar je ekonomskih znanosti (London Metropolitan University). Raspolaže bogatim praktičnim menadžersko-konzultantskim iskustvom stečenim u londonskom Cityu i regionalnom okruženju s portfoliom različitih klijenata (bankarski, energetski sektor telekomunikacijski sektor te državne institucije). Po povratku u Hrvatsku 2004. godine radi kao voditelj tima na međunarodnom savjetodavnom projektu u Dalmaciji, a iste godine osniva Anglo-Adria poslovno savjetovanje. Međunarodno je certificirani poslovni savjetnik (CMC – Certified Management Consultant). Godine 2008. postaje certificirani konzultant UNIDO-a (United Nations Industrial Development Organisation) za provedbu REAP metodologije u oblasti društveno odgovornog poslovanja poduzeća. Radi kao predavač, trener i konzultant za područja leadershipa, prodaje i pregovaranja. Kolumnist je poslovnih magazina i predavač na poslovnom učilištu u Zagrebu. Dobitnik je nagrade ”Primus” za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj u području ljudskih potencijala, edukacije i treninga (nagrada se dodjeljuje u organizaciji časopisa Poslovni savjetnik i Hrvatske udruge poslovnih savjetnika).

 

Dr. sc. Mladen Meter

Dr. sc. Mladen Meter

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje  višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali,  Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima  u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio  je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za  diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu.  Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u  Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant  partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i  prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde  za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član  međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje  kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog  govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko  izdanje) i knjige „Organisation des Controllings”, „Vodič za projekt implementacije kontrolinga” (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te  urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi  u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein,  koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju  poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i  informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja:  poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske  banke za obnovu i razvoj – EBRD. Nositelj je međunarodnog certifikata LEGO® SERIOUS PLAY® Facilitatora, čijom metodologijom se na profesionalan način rješavaju konkretni poslovni izazovi na sustavan, uključiv, zanimljiv i zabavan način, kao i međunarodnog certifikata Certified OKR Practitioner (C-OKRP)™ izdanog od strane OKR International koji je svjetski lider u OKR implementaciji, coachingu i edukaciji. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB  akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu i CBS International Business School u Mainzu. Također vrlo  često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Monika Brzović

Monika Brzović

mr. sc. Monika Brzović, magistrica je znanosti iz područja financija i osiguranja. Ima 23 godina radnog iskustva u financijskom sektoru i sektoru osiguranja. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine, smjer „Aktuarstvo i osiguranje“. 2006. godine je postala redovni član Hrvatskog aktuarskog društva i od HANFA-e dobila licencu za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara. Posjeduje licencu školovanja organizacijskog razvoja i mentoringa. 2014. godine je upisala poslijediplomski doktorski studij Ekonomije i Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama (Merkur osiguranje, Uniqa osiguranje i Basler), te je bila dugogodišnja članica Uprave Baslera. Sudjelovala je i radila na mirovinskoj reformi od 2002. godine u nadzornoj Agenciji za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (HAGENI). Pet godina je nositelj ključne funkcije za upravljanje rizicima i aktuarske ključne funkcije. U svojoj bogatoj karijeri završila je brojne seminare iz područja financija, aktuarstva, osiguranja i reosiguranja, mirovina i upravljanja rizicima, te objavila članke iz područja osiguranja. Aktivno govori tri strana jezika.

 

Nenad Buljan

Nenad Buljan

Nenad Buljan, MBA, poslovni je savjetnik i menadžer s dugogodišnjim poslovnim iskustvom u upravljanju i vođenju poslovanja. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Računalne tehnike, te završio MBA studij na IEDC Poslovnoj školi Bled. Nositelj je i međunarodno priznatog CMC certifikata (Certified Management Consultant). Uz to, pohađao je brojne interne edukacije za razvoj menadžerskih vještina u poduzećima u kojima je radio.

Njegovo poslovno iskustvo uključuje: više od 20 godina menadžerskog iskustva na visokim menadžerskim pozicijama, više od 15 godina menadžerskog iskustva u međunarodnom okruženju, više od 15 godina iskustva u prodaji i marketingu na hrvatskom i međunarodnom tržištu, više od 10 godina iskustva u poslovnom savjetovanju MSP, više od 10 godina iskustva u evaluaciji projektnih prijava za međunarodne i domaće institucije (Europska komisija, Eureka Secretariat, HAMAG-BICRO).

Od 2008. godine ima vlastitu tvrtku Modus Melior d.o.o. koja se bavi poslovnim savjetovanjem.

 

Nenad Trajkovski

Nenad Trajkovski

Nenad Trajkovski, mag. Elektortehnike, PMP, PMI-RMP, PMI-ACP, PSM-I, MCP, MCTS, MVP, diplomirao je na Elektroteehničkom kultetu u Zagrebu, a tijekom karijere vodio je niz domaćih i međunarodnih projekata. Posjeduje prestižne međunarodne certificate za vođenje projekata, te certificate kompanije Microsoft. Radi kao nezavisni konzultant za upravljanje projektima, uvođenje projektnih metodologija u srednje i velike kompanije, te kao trener za upravljanje projektima, Scrum, MS Project, te Scrum i DevOps. Certificiarni je računpovođa i jedan od 50 ljudi na svijetu koji imaju Microsoftov prestižni status MVP (Most Valuable Proefessional) iz MS Projecta.

 

Nidžara Osmanagić Bedenik

Nidžara Osmanagić Bedenik

Prof. dr. sc. Nidžara Osmanagić Bedenik, redovita je profesorica u trajnom zvanju, zaposlena na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je izgradila i vodi kolegije  Kontroling i Krizni menadžment.  Voditeljica je više međunarodnih i domaćih istraživačkih projekata. Autorica je deset  knjiga te više od 150 znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovala je na više od 30 međunarodnih znanstvenih konferencija. Za svoj znanstveni rad je u tri navrata dobila nagrade Mijo Mirković i to za knjige 'Potencijali poduzeća' (1993), 'Kontroling – Abeceda poslovnog uspjeha' (1998) te 'Operativno planiranje' (2002).

 

Nikola Cvjetković

Nikola Cvjetković

mr. sc. Nikola Cvjetković posjeduje višegodišnje radno iskustvo u području financija i kontrolinga. U poduzeću AWT International d.o.o. proveo je svoj cijeli radni vijek te je od Financijskog analitičara, preko Voditelja kontrolinga došao do pozicije Direktora Financija i Člana Uprave.Tijekom svoje karijere vodio je brojne projekte, a među značajnijim projektima su: projekt uvođenja kontrolinga u poduzeće, projekt implementacije Business Intelligence sustava, projekt nadogradnje ERP sustava, projekt implementacije Business Planning and Consolidation sustava. Magistrirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije poduzeća. Kao gost predavač drži predavanja na raznim fakultetima, poslovnim školama i konferencijama.

 

Nikola Karamarko

Nikola Karamarko

dr. sc. Nikola Karamarko, dipl. oec. hotelijerstva i turizma, ugostitelj i hotelijer, magistrirao je na studiju ”Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu”, a obranio je doktorsku disertaciju na temu “Branding ugostiteljsko-turističkih proizvoda kao preduvjet konkurentnosti hrvatskog turizma”. Od 1977. do 1996. godine je generalni direktor Grand hotela Adriatic d.d. i Opatijskog kongresnog centra. Od 1996. g. formira i radi kao direktor operacija, u prvoj hrvatskoj međunarodnoj management tvrtki Hrvatski hoteli i ljetovališta - Croatian Hotels and Resorts za Zagrebačku banku. Od 1998. je generalni direktor Hoteli Milenij Opatija u Deluxe Colection branda World Hotels. Od 2001. je Generalni direktor i predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija, a od 2004. vlasnik je i samostalni konzultant u Karamarko consultingu za hotelijerstvo i turizam. Usavršavao je ugostiteljski menadžment u tvrtki Harrods u Londonu. Završio je menadžment trening 2002. g. s Carl Duisberg Gesellschaft e.v. i njemačkim ekspertima za «Menadžment saniranja i restrukturiranja hrvatskih hotelskih poduzeća» te treninge za savjetnike EBRD TAM/ BAS Programi u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Certificirani je konzultant HAMAG-a.Upravljanje razvojem i poslovanjem sa održivom konkurentnošću i izgradnjom branda te uvođenjem  Kontrolinga u ugostiteljsko turističke tvrtke započeo je od 1997. godine, prema istim Jedinstvenim standardima (ob)računa svjetske smještajne industrije – Uniform System of Accounts for the Lodging Industry (USALI).

 

Nikolina Bunčić

Nikolina Bunčić

Nikolina Bunčić, mag. oec., ovlašteni revizor i računovođa, posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim računovodstvenim pozicijama u međunarodnim tvrtkama, a trenutačno je zaposlena na poziciji ovlašteni revizor i konzultant u revizijskom društvu Perfectus revizija d.o.o. gdje obavlja poslove revizije i savjetovanja, te se specijalizirala za porezno i poslovno savjetovanje.  Posjeduje položeni ispit za ovlaštenog revizora pri Hrvatskoj revizorskoj komori, kao i certifikat ovlaštenog računovođe u organizaciji udruge Hrvatski računovođa. Dodiplomski studij ekonomije završila je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, 2005. godine. Angažirana je kao predavač na poslovnim školama te in-house edukacijama na temu Računovodstva, poreza i financijskog izvještavanja.

 

Paulino Lonza

Paulino Lonza

Paulino Lonza, dipl. oec., rođen je 1976. godine u Dubrovniku. Od 2005. do 2014. radio je na više izvršiteljskih i rukovodećih mjesta u Poreznoj upravi u Dubrovniku, da bi nakon toga prešao u uži dio Ministarstva financija u Zagrebu te danas radi kao voditelj službe u Samostalnom sektoru za financijske istrage Porezne uprave. Kroz dugogodišnji rad i praksu u sustavima Ministarstva financija i Porezne uprave stekao je značajno iskustvo u analizi i nadzoru primjene svih poreznih propisa, osobito poreza na dohodak. Kao autor ili koautor napisao je više stručnih članaka od kojih ističemo: "Analiza izazova u provedbi poreznih propisa Republike Hrvatske: perspektiva malih poslovnih subjekata" (RIPUP br. 09/2016, koautor), "Uloga financijskih istraga porijekla imovine u kaznenim postupcima" (Porezni vjesnik br. 03/2016, autor) i "Oporezivanje dohotka od kapitalnih dobitaka za 2016. s praktičnim primjerima" (Porezni vjesnik br. 12/2016, autor). Također je sudjelovao na više seminara i edukacija iz porezne tematike.

 

Ozren Hudina

Ozren Hudina

Ozren Hudina, mag. oec., MBA, financijski stručnjak i stručnjak za EU fondove sa preko 15 godina iskustva u korporativnom i investicijskom bankarstvu, konzultingu te savjetovanju vezanom uz EU fondove od čega 7 godina iskustva na rukovodećim pozicijama.Ključne kompetencije vezane su uz korporativne financije, kreditni rejting, financijsku analizu i due diligence, procjenu i upravljanje rizikom, uspostavu poslovnih procesa, restrukturiranje i upravljanje naplatom kao i za upravljanje poslovnim odnosima s korporativnim klijentima. Osim svoje bankarske i konzultantske karijere u posljednjih 8 godina, aktivno sudjeluje pripremim  investicijskih studija, izvodljivosti i Cost Benefiti Analiza (CBA), pripremi i provedbi EU projekata i tehničkoj pomoći javnim tijelima. Predavač je na nekoliko poslovnih škola na teme analize financijskih izvještaja, izrade poslovnih planova i investicijskih studija, upravljanja potraživanjima i lošim plasmanima, učinkovita naplata, prodajne i prezentacijske vještine, a od 2019. godine je i izvanredni predavač na Swiss School of Business and Management, Ženeva na njihovom EMBA programu. 

 

 

 

Pero Hrabač

Pero Hrabač

Dr. sc. Pero Hrabač, dr. med. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno završava treću godinu poslijediplomskog studija „Biomedicina i zdravstvo“ na istom fakultetu.
Radno iskustvo tijekom karijere stjecao je u radu za niz farmaceutskih tvrtki – Boehringer Ingelheim, Pfizer, Lek, JGL, Belupo, CSC Pharmaceuticals, Cyathus i druge. Tijekom 14 godina rada u farmaceutskoj industriji prošao je sva radna mjesta od unosa podataka preko planiranja kliničkih ispitivanja i pripreme dokumentacije do mjesta voditelja međunarodnih multicentričnih kliničkih ispitivanja. Najviše se usavršavao u područjima planiranja informatičke podrške za provođenje kliničkih ispitivanja, statističke obrade podataka te izrade izvješća o kliničkim istraživanjima za potrebe registracije lijekova na tržištu EU.  
Zbog interesa za IT, paralelno uz posao za farmaceutsku industriju od 2011. godine radi kao CARNet-ov sistemski inženjer na Medicinskom fakultetu u Zagrebu gdje prelazi u cijelosti 2014. godine. Trenutno je zaposlen kao asistent na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku pri istom fakultetu.  

 

Petra Grabušić

Petra Grabušić

Petra Grabušić, diplomirani ekonomist. Dodatno se obrazovala u području HR menadžmenta na poslovnoj akademiji u Zagrebu. Stekla je pedagoško-psihološku i andragošku izobrazbu.  Kontinuirano je uključena u različite oblike učenja i usavršavanja postojećih vještina ali i stjecanja novih. Educira se i usavršava u području HR management-a i leadership-a i na međunarodnoj razini što joj omogućuje korištenje suvremenih alata na području upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, a što uključuje organiziranje i vođenje procesa selekcije, upravljanja radnim učinkom, razvoja i implementacije sustava interne komunikacije te interne edukacije zaposlenika u odnosima s klijentima. Certificirala se kao SDI (Strength Deployment Inventory) facilitator za upotrebu i interpretaciju alata za vođenje timova, prevenciju i upravljanje konfliktima u timu te pružanje Feedback-a i komuniciranje očekivanja. Aktivni je gost predavač iz područja upravljanja ljudskim potencijalima te leadership-a i management-a na nekoliko poslovnih škola. Radila je kao voditeljica ljudskih resursa u proizvodnoj tvrtci Valoviti papir Dunapack, potom kao regionalna voditeljica ljudskih resursa KIA Motors Adria Group-e, a danas je voditeljica HR odjela za Hrvatsku u Fortuna Entertainment Group. Na rukovodečim pozicijama u ljudskim resursima radi 12 godina, a ujedno je i vlasnica tvrtke za poslovno savjetovanje.  

 

Renata Fijan

Renata Fijan

Renata Fijan, prof., DV NLP trener, hipnoterapeut i coach. Diplomirala je njemački i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon višegodišnjeg iskustva u nastavi jezika s djecom i odraslima, te u turizmu, specijalizira se za razvoj ljudskih potencijala. U posljednjih desetak godina školuje se i razvija u području neurolingvističkog programiranja i coachinga. Po interesu i vokaciji humanist deset godina radila na rukovodećim pozicijama u ljudskim resursima u velikim internacionalnim poduzećima u trgovačkoj i osiguravateljskoj branši gdje je stekla bogato iskustvo u implementaciji i korištenju sustava upravljanja ljudskim potencijalima. Kao samostalni trener i suradnik poslovnih škola već više od šest godina održava brojne edukacije s područja komunikacije, upravljanja ljudskim potencijalima i osobnog razvoja, pruža usluge savjetovanja u upravljanju ljudskim potencijalima, izrade programa za razvoj zaposlenika te grupnog i individualnog coachinga te prenosi svoja brojna praktična iskustva na polaznike. Njezini su treninzi kreativan spoj dugogodišnjeg praktičnog iskustva, stalnog ulaganja u znanje i kontinuiranog istraživanja novih mogućnosti.

 

Roman Griesfelder

Roman Griesfelder

Roman Griesfelder, MBA, radi kao generalni direktor HICHERT+PARTNER do 2011. godine, a od tada nastavlja usku poslovnu suradnju s prof. Rolfom Hichertom, koji je tvorac jedinstvenog i međunarodno prepoznatog koncepta menadžerskog izvještavanja poznatog pod imenom SUCCESS RULES® - pravila za uspješnu izradu menadžerskih izvještaja. Uz angažman u poduzeću  HICHERT+PARTNER i bavljenje konceptom SUCCESS RULES®, tijekom svoje višegodišnje karijere radi kao vodeći kontroling i projekt menadžer za velika poduzeća u Švicarskoj. Trenutačno je na funkciji generalnog direktora u aspektum gmbh, čiji fokus rada čini upravo primjena SUCCESS RULES® u poslovnoj praksi, a također je razvio komplementarne koncepte poput TEXT RULES® i Reporting 2.0. U bliskoj suradnji sa prof. Hichertom, ostaje posvećen radu na menadžerskom izvještavanju i poslovnoj komunikaciji, kao predavač, ali i kao konzultant i coach za praktičnu primjenu tema vezanih uz SUCCESS RULES®.

 

Romina Orešković

Romina Orešković

Romina Orešković, potpredsjednica je za financije i kontroling Orbico Grupe. Postavila je nove organizacijske strukture i standarde u korporativnim financijama unutar Orbico Grupe gdje posluje 30 stručnjaka za podršku. Vrlo uspješno vodi korporativne financije organizacije te je važna članica tima za kreiranje IT strategije i implementacije NAV i SAP ERP sistema. Strateško i poslovno planiranje domena su njezinog razvojnog poslovanja. Za grupu tvrtki razvija interne i eksterne sisteme izvještaja. Uspostavila je kulturu i zajednicu kontrolinga te je kreirala edukacijske materijale iz različitih područja kontrolinga i financija. Uspješno je sklopila brojna strateška partnerstva sa financijskim investitorima. Vrlo je bitan član ICV International Grupe kontrolera te vodi i prisustvuje brojnim revizijskim procesima.

 

Prof. Dr. Ronald Gleich

Prof. Dr. Ronald Gleich

Prof. Dr. Ronald Gleich has been Professor for Management Practice and Control and Academic Director Center for Performance Management & Controlling at the Frankfurt School of Finance and Management since August 2020. His research focuses on current and practically relevant issues of controlling, innovation management and performance measurement. He is the author of one of the leading controlling textbooks in the German-speaking world (Controlling, 14th edition, together with P. Horváth/M. Seiter at Vahlen-Verlag), co-editor of the Controlling-Berater (Haufe-Verlag) and co-director of the ICV-Ideenwerkstatt, the think tank of the international Controller Association. He also advises and controls leading German companies, especially in the manufacturing industry. After an apprenticeship as a banker and the study of technically-oriented business administration in Stuttgart, he also received his doctorate and habilitation at the University of Stuttgart. After a deputy professorship at the University of Hohenheim, Mr. Gleich was Professor of Industrial Management at EBS University from 2003 to July 2020, where he also held various management positions. Mr. Gleich was also a partner in the management consultancy Horváth & Partners from 2001-2005 and managing partner and shareholder of the Horváth Academy from 2012-2018.

 

Saket Modi, CFA

Saket Modi, CFA

Saket Modi, CFA is the Founder and Director of Square Mile Global Consulting, a London-headquartered financial training and consulting company. He has designed and facilitated workshops for finance professionals from over 50 countries in Europe, Middle East, Africa and Asia. Saket specialises in financial reporting and analysis (IFRS/IPSAS), financial instruments, and insurance contracts. He has spent considerable time working, advising and training in matters relating to IFRS including technical updates, and delivered workshops for corporate, banks and similar financial institutions, public sector organizations, and professional services firms. Saket has written material on IFRS Accounting for Financial Instruments for Institute of Chartered Accountants in England and Wales and was invited by the International Auditing and Assurance Standards Board® (IAASB®) to present on IFRS 9 at their board meeting in New York. He has recently presented on the “Impact of COVID-19 on IFRS Financial Statements” to participants globally at a number of webinars and training sessions. Saket has previously worked with Lloyds Banking Group, TSB Bank, Ernst & Young and PricewaterhouseCoopers. In addition to being a Chartered Accountant (India), Saket holds IFRS certificate from the Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) and IPSAS Diploma from the Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA). He has an MSc in Multinational Accounting and Financial Management from UK and is a CFA® charterholder. Connect with Saket: https://www.linkedin.com/in/saketmodi/

 

Sanja Suman

Sanja Suman

mr. sc. Sanja Suman, CIA, CRMA, magistar je znanosti iz područja računovodstva, revizija i financija, ovlašteni interni revizor (CIA) te financijski stručnjak s preko 20 godina iskustva većinom u bankarskom sustavu. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2003. godine.  Od 1996. do 2003. bila je zaposlena u Zagrebačkoj banci d.d. u Direkciji unutarnje revizije. Od 2009. radila je u Hypo Alpe-Adria-Bank  d.d. Zagreb na različitim poslovima vezanim uz unaprjeđenje poslovnih procesa, vođenje projekata te upravljanje operativnim rizikom. Vodila je i uspješno završila više značajnih projekata na razini Banke. 2011. prelazi u Banku kovanicu d.d. na radno mjestu direktora Sektora upravljanja rizicima. Od 2011. godine bila je zaposlena je na radnom mjestu voditelja Ureda unutarnje revizije u Partner banci d.d. Zagreb te obnašala dužnost glavnog internog revizora. Od 2017. pruža savjetodavne usluge i treninge iz različitih područja koja uključuju: upravljanje i kontrolu rizika, unutarnju reviziju, forenzička istraživanja, upravljanje kvalitetom, vođenje projekata te sustav unutarnjih kontrola.

 

Sebastijan Žlebnik

Sebastijan Žlebnik

Sebastijan Žlebnik, MBA, President of the Board of Directors of CDA 40 and before that he was a member of the General Insurance Directorate and member of the Executive Committee of CEE. He has rich experience in the field of sales, marketing and human resources. In his career he has done many projects for renowned international companies in the field of Change Management and Performance Management. He has been in London and Mogliano for several years and has completed the MBA at Imadec University in Austria.

 

Snježana Šlabek 

Snježana Šlabek 

Snježana Šlabek, struc. spec. techn. info., trenutno radi kao direktorica digitalnog učenja u Oslu u poduzeću Cognite AS, globalnoj kompaniji za razvoj umjetne inteligencije i industrijske DataOps platforme. Snježana ima živopisni karijerni put; velik dio svoje karijere provela je baveći se upravljanjem znanjem, učenjem i inovacijama u razlicitim formama; od vođenja velikih korporativnih sustava, do razvoja vlastitog brenda za kulturu inoviranja i rada sa startup scenom. U svojoj dugogodišnjoj karijeri stekla je niz dodatnih certifikata i specijalizacija u struci. Certificirani je trener, project manager, NLP i design thinking praktičar. Dvije godine zaredom nalazila se se na britanskoj „Movers and shakers“ listi kao jedna od 100 svjetski najutjecajnih osoba iz područja digitalnog učenja i upravljanja znanjem. Za projekte iz područja upravljanja znanjem, idejama i inovacijama višestruko je nagrađivana u Hrvatskoj i svijetu, a metodu design thinkinga redovito koristi u svojoj poslovnoj praksi.

 

Stiven Toš

Stiven Toš

Stiven Toš je direktor Bomark Pak d.o.o. od 2015. godine. Prethodno je radio kao financijski analitičar i risk menadžer u Fima Vrijednosnicama d.o.o. Završio je poslijediplomski studij „Financijske institucije i tržišta“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Posjeduje odobrenje za rad investicijskog savjetnika, odobrenje za rad brokera te europsku računalnu diplomu.

 

Šime Prtain

Šime Prtain

Šime Prtain, mag. oec., Diplomski studij Poslovne ekonomije smjer Računovodstvo i revizija završio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je započeo godinu ranije kao asistent u poreznom odjelu Mazars društava. Trenutno se nalazi na poziciji supervizora te je specijaliziran za pitanja poreza na dobit i PDV-a. Kroz dosadašnju karijeru sudjelovao je u izradi niza poreznih mišljenja, due dilligence projekata, završnih računa, poreznih pregleda i ostalih sličnih projekata. Suautor je knjige: „Porez na dobit poduzetnika i neprofitnih organizacija“ te znanstvenog rada: „Određivanje postojanja stalne poslovne jedinice u Republici Hrvatskoj prema ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja“.

 

Tomislav Mališ

Tomislav Mališ

Tomislav Mališ, mag. ing. aedif., certificirani Data Scientist, radi kao voditelj projekata u Zagrebačkom holdingu d.o.o. te je stalni predavač za Power BI i ekspertni Excel u sklopu Poslovne učinkovitosti d.o.o.. Samostalno radi projekte vezane na BI i automatizaciju uredskog poslovanja kroz svoj obrt PBI EXPERT. Microsoft Office power user, u radu koristi dostupne alate za prikupljanje podataka, obradu, vizualizaciju, automatizaciju (Excel (Power Query, Power Pivot, VBA), Power BI, Power Automate, Power Apps, SQL Server, RPA UI Path, Process mining Celonis). U 18 godina rada u Zagrebačkom holdingu d.o.o. radio je na radnim mjestima voditelja, rukovoditelja, projektanta, tehničkog direktora, voditelja projekta. Član Komore građevinskih inženjera, sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina. Predavač na osnivačkom sastanku Power BI User Group Zagreb 2017. godine. 

 

Tonći Jelić

Tonći Jelić

Mr. sc. Tonći Jelić, svoju je karijeru započeo u procesnoj, a nastavio u financijskoj industriji te industriji zaštite okoliša. Znanje je stjecao u međunarodnim osiguravateljima: u Generali  osiguranju, Osiguranju Zagreb/Basler osiguranju te Merkur osiguranju kao član Uprave, direktor raznih sektora i voditelj odjela uz članstvo u raznim stručnim odborima. Fokusi dosadašnjeg rada su ustrojavanje osiguravateljnih operativnih procesa uz uvođenje ključnih pokazatelja poslovanja, implementacija potrebnih kontrola te strateško i operativno planiranje i izvješćivanje. U središtu poslovnog interesa je kontroling proizvoda - mjerenje procesa obrade poslovnih slučajeva te upravljanje projektima. Projektno iskustvo je vezano uz vođenje projekta osnivanja osiguravatelja, uvođenje novih proizvoda u portfelj kompanija te sudjelovanje u spajanju više poduzeća u jedno. Posljednji projekti su obuhvaćali reinženjering poslovnih operativnih procesa nakon spajanja više kompanija te reinženjering funkcionalnosti intraneta poduzeća temeljenog na Sharepoint platformi.

 

Vedran Sokač

Vedran Sokač

Vedran Sokač, MBA, ovlašteni revizor u poduzeću Perfectus revizija d.o.o., te direktor poduzeća Perfectus Računovodstvo d.o.o. Završio studij ekonomije na Queens College-u, New York, te MBA iz financija i bankarstva na Zagrebačkoj školi za ekonomiju i management. Znanje i iskustvo u području financija i projekata stekao je na pozicijama voditelja financija, kao suradnik u inozemnom poduzeću Vakakis International na EU projektu uspostave Agencije za plaćanje u odjelima financija, računovodstva i izvještavanja, te u privatnim revizorskim poduzećima Mateus d.o.o. i Perfectus Revizija d.o.o., gdje se specijalizirao u području studija izvodljivosti, investicijskih studija i revizija EU projekata, te računovodstva. Samostalno je formirao ili sudjelovao u izradi financijskih modela za velik broj investicijskih studija i studija izvodljivosti, te je samostalno vodio više od 80 revizija EU projekata. Angažiran je na nekoliko privatnih energetskih projekata kao vanjski savjetnik za financijske modele, te kao predavač na temu studija izvodljivosti, cost benefit analiza, revizije EU projekata, te računovodstva.

 

Vesna Maglov

Vesna Maglov

Vesna Maglov, dipl. oec., je trener, HR konzultant, coach. Ima sedmogodišnje iskustvo rada na području osobnog i organizacijskog razvoja u sferi ljudskih resursa. Područja njezine specijalizacije su HR konzalting, trening i coaching voditelja. Kao vanjski suradnik tvrtke za razvoj ljudskih resursa radi treninge za velike međunarodne tvrtke, većinski u telekomunikacijskoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Najčešće teme treninga: Komunikacija i odnosi, Kreativnost i inovativnost, Solution Focus, Motivacija. Prije pokretanja vlastitog posla, pet godina je radila kao direktorica konzultantske tvrtke koja se bavila pripremom i prijavom projekata na EU programe. Educirala se na The Coaching Academy u Londonu. U Agenciji za razvoj ljudskih potencijala za koju je radila pet godina prošla je brojne soft skills treninge. Certificirani je SDI trener (Strength Deployment Inventory), certificirana je kao međunarodni trener te je završila trogodišnju edukaciju o leadershipu.

 

Vladimir Ferdelji

Vladimir Ferdelji

Vladimir Ferdelji, dipl.ing. bio je dugogodišnji direktor i predsjednik Uprave tvrtke Elektro-Kontakt d.d. Zagreb. Pod njegovim je stručnim i moralnim vodstvom izvedena jedna od najuspješnijih autonomnih pretvorbi u RH. Elektro-Kontakt je pod njegovim vodstvom profitabilna tvrtka koja ima vrhunsku europsku razinu automatizacije i informatizacije te više od 90% svoje proizvodnje izvozi u EU i SAD, a u proizvodnji regulacijskih uređaja za električne štednjake, drži svjetski tržišni udio od 35%, te osvaja zlatnu kunu HGK u kategoriji velikih poduzeća. 

 

Zoran Krstulović

Zoran Krstulović

Zoran Krstulović, dipl. oec. zahvaljujući permanentnom obrazovanju i dugogodišnjem radnom iskustvu radeći za tvrtke iz različitih područja djelatnosti stekao je širok spektar znanja iz područja financija, računovodstva, kontrolinga i interne revizije. Kao konzultant angažiran je na poslovima korporativnih financija, financijskog, imovinskog i organizacijskog restrukturiranja, procjene vrijednosti tvrtki, kontrolinga, interne revizije i ekonomske forenzike. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer financije te je kandidat na CFA programu.

 

Zorica Palac

Zorica Palac

Zorica Palac, dipl. oec., dugogodišnji je ovlašteni revizor i član Association of Certified Fraud Examiners te je u postupku stjecanja certifikata Certified Fraud Examiner. Trenutno je na poziciji Senior Consultant u Ernst & Young Odjelu za istragu prijevara i rješavanje sporova gdje intenzivno radi na istragama prijevara, angažmanima provjere usklađenosti te prevencije prijevara u velikim inozemnim i domaćim kompanijama. Zorica je radila na najvećim projektima istrage prijevara u hrvatskoj, te na nizu projekata za internacionalne kompanije sa podružnicama u hrvatskoj te u drugim susjednim zemljama. Zorica je dio jednog od najrazvijenijih timova za istrage prijevara u regiji, u sklopu Ernst & Younga koji je prepoznat kao globalni lider u forenzici.

 

Zrinko Mršo

Zrinko Mršo

Zrinko Mršo, dipl. ing. je završio FER 1995. godine. Zapošljava se u Siemensu u kojem ostaje do 2000.  Od 2000. godine radi u IN2, te se otpočetka bavi skladištima podataka i Business Intelligenceom. Sudjeluje u brojnim velikim projektima u ulogama BI konzultanta, arhitekta BI sustava, voditelja projekta. Neki od klijenata su TDR, Oktal Pharma, Plinacro, Kraš, Hypo leasing, Narodne novine, Stanić itd. Od 2006. bavi se i sustavima poslovnog planiranja (Enterprise Performance Management), poglavito na Oracle Hyperion platformi. Sustavi planiranja implementirani su u velikim poduzećima poput Hrvatskog telekoma, Telekom Srbija, Plinacro. Ima bogato iskustvo u primjeni raznih alata i platformi, koji omogućavaju efikasnije ostvarenje poslovnih ciljeva u poduzeću, kao što su: SQL, Oracle baza podataka, Oracle Business Intelligence, Power BI, Excel za analitičare, Microsoft SQL Server, Access. Glavna područja interesa i specijaliziranosti su mu dizajn podatkovnih modela, poslovna analitika i analiza podataka, financijsko planiranje i izvještavanje. Radi i kao samostalni BI konzultant, te interni i eksterni trener za Power BI alate i Excel za analitičare.

 

Željka Senjak

Željka Senjak

mr. sc. Željka Senjak, trenerica je i konzultantica specijalizirana za savjetovanje i edukacije iz područja prodaje, upravljanja prodajom. Magistra je elektrotehnike na FER-u i Magistra znanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Kontinuirano se strucno usavrsava u zemlji i poslovnim skolama u inozemstvu, stekla je mnogobrojne Certifikate od kojih u posljednje vrijeme: The Coaching Habit MOOC– Microsoft,  Value Negotiation  – INSEAD, Microsoft Global Sales Challenger - Microsoft Global Challenger , Leadership Core Curriculum Program - Ericsson Management Institute, Stockholm, Sweden, Accounting and Corporate Finance Program IEDC-Bled School of Management, Slovenia, ..

Poslovno iskustvo stjecala je u najvecim telekomunikacijskim i IT tvrtkama u zemlji i EU ali ima bogato iskustvo rada u drugim industrijama, na projektima, u malim, srednjim, start up poduzeca i razlicitim trzistima. Trenutacno radi u kompaniji Microsoft kao dio Sales Excellence tima s fokusom na prodajne operacije, poslovnu analitiku na trzistu EMEA-a. U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je iznimne rezultate prosavsi skoro sve pozicije u Prodaji i Marketingu (Key account manager, Direktor Prodaje, Direktor Marketinga, Voditelj projekata, CMO Clan Uprave za Marketing i prodaju…) Zeljka je 2018. godine primila prestižnu nagradu „Najbolji menadzer Prodaje i Marketinga“u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. U slobodno vrijeme se bavi sportom i sudjeluje u vodstvu dva komunikacijska kluba (Toastmasters Dublin i Dublin Uncensored Speakers) na pozicijama VP za PR i VP za Edukaciju. Govori nekoliko stranih jezika.

 

Željka Šeler

Željka Šeler

Željka Šeler mag. oec., stalni sudski vještak za financije, konzultantica koja je dvadesetogodišnje poslovno iskustvo u financijskom sektoru stjecala kao stručni suradnik na projektima IBRD i EBRD, stručni suradnik za kreditiranje te kao financijski analitičar u banci. Također posjeduje i preko 15 godina iskustva održavanja edukacijskih treniga. Vlasnica je obrta specijaliziranog za poslovno savjetovanje i upravljanje. Raspolaže bogatim znanjima iz područja računovodstva, procjene boniteta poduzeća, planiranja, izrade i ocjene investicijskih projekata te razvoja projekata. Diplomirala je 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ovlašteni je samostalni voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija i ovlašteni je voditelj projekata. Pohađala je FOIP studij, gdje je stekla certifikat za izradu i ocjenu investicijskih projekata, kao i certifikat za ocjenu boniteta poduzeća. Uspješno je završila program NLP manager&business coach odobren od International network of Humanistic Neurolinguistic Psychology te stečena znanja implementira u svakodnevnom radu. 

 

Željko Šundov

Željko Šundov

Željko Šundov, dipl.oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a tijekom karijere, a pogotovo za vrijeme svog konzultantskog rada u švedskom Mercuri Internationalu, pohađao je mnoge treninge i razvojne programe važne za vođenje ljudi i upravljanje kompanijama u različitim područjima. Uspješno je završio Top International Executive Program na IFC Stockholm. Zadnjih više od 15 godina radi na rukovodećim mjestima, kao glavni direktor, član Uprave ili izvršni direktor u velikim hrvatskim ili međunarodnim kompanijama kao što su Bonnier Group, Nexe Gerupa, Aluflexpack Grupa itd., a danas je direktor jedne o najvećih svjetskih executive search kompanija, za područje Hrvatske. Osim traženja i selekcije menadžera za visoke pozicije, sudjeluje i u pružanju šireg spektra usluga savjetovanja u području uvođenja top menadžera u posao, savjetovanju Uprava i nadzornih odbora, te posebnim leadership uslugama.

 

Wolfgang Hackenberg

Wolfgang Hackenberg

Wolfgang Hackenberg ima petnaestogodišnje iskustvo u top menadžmentu Bertelsmann-a, Roland Berger Strategy Consultants-a i Accenture. Bio je partner voditeljskog tima Accenture's Strategy Service Line te komunikacija i HITech odjela. Nadalje, radio je kao lektor Hertie škole u Berlinu te kao trener za nerješive probleme. 

 

Mirela Copot Marjanović

Mirela Copot Marjanović

Mirela Copot Marjanović, dipl. oec., CPA, ACCA je Partner revizije Mazarsa u Hrvatskoj. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora i ovlaštenog računovođu. Posjeduje certifikat ovlaštenog računovođe Velike Britanije (ACCA). Velik dio poslovne karijere provela je u revizorskom društvu IB Grant Thornton Audit d.o.o. na poslovima revizije i due diligence-a. Revizijom se bavi od 2003. te je obavljala čitav niz revizijskih  i projekata dubinskog snimanja (due diligence), dogovorenih postupaka po posebnim zahtjevima naručitelja, revizija konsolidiranih izvještaja, računovodstvenog poslovnog savjetovanja, revizija statusnih promjena (podjele, osnivanja, spajanja). Prošla je internacionalno školovanje vezano za Međunarodne revizijske standarde, Međunarodne standarde financijskog izvještavanja itd. Jedan je od autora knjige „Kako platiti manje poreza?". Mirela je jedan od predavača na Hrvatskom institutu za financije na temu računovodstvenih standarda, tumačenja odredni Zakona o računovodstvu i slične tematike. Aktivno se služi (u govoru i pismu) hrvatskim i engleskim jezikom. Mirelino posebno područje interesa je općenito konsolidacija, trgovina, vodno gospodarstvo i komunalna društva općenito, gdje je kroz godine prikupila relevantno iskustvo na polju revizije, statusnih promjena, te savjetovanja takvih kompanija.

 

Silvana Tomić Rotim

Silvana Tomić Rotim

Dr. sc. Silvana Tomić Rotim, doktorirala je na Fakultetu organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu, 2011., završila je poslijediplomski studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, 2000. te studij menadžmenta u organizaciji FER-a, Ekonomskog fakulteta i Ekonomskog instituta, 1997. godine. Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1995. godine. Na University of Central Lancashire završila je studijski program menadžmenta. U OWZ Njemačka završila je jednogodišnju edukaciju za menadžment trenera. Ima više od 20 godina bogatog radnog iskustva u vođenju projekata i pružanju savjetodavnih i edukacijskih usluga za javni i privatni sektor, u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednjih 20 godina bavi se vođenjem projekata, modeliranjem i unapređenjem poslovnih procesa, upravljanjem rizicima, informacijskom sigurnošću i osiguranjem kontinuiteta poslovanja. Vodila je više od 50 različitih projekata, među kojima su i međunarodni i EU projekti. Provela je veliki broj procjena rizika i procjena usklađenosti poslovnog i informacijskog sustava sa zahtjevima međunarodnih normi (ISO 27001, ISO 27002, ISO 22301, CobIT itd.). Održala je preko 100 seminara u području modeliranja i unapređenja poslovnih procesa, vođenja projekata,  upravljanja rizicima, upravljanja informacijskom sigurnosti, upravljanja kontinuitetom poslovanja, itd. Predavač je na Veleučilištu Velika Gorica. Član je Izvršnog odbora PMI Croatia. Autor je više od 30 stručnih i znanstvenih radova te više internih skripti i knjiga iz spomenutih područja te nositelj brojnih certifikata.

 

Gordan Terzić

Gordan Terzić

Gordan Terzić, mag.oec., diplomirao je 2011. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno iskustvo posljednjih 7 godina gradi na području EU fondova, prvo u Sisačko-moslavačkoj županiji i županijskoj razvojnoj agenciji, a potom u državnim agencijama SAFU i HAMAG-BICRO. Od početka 2018. radi kao voditelj Službe za praćenje provedbe projekata u HAMAG-BICRO-u.
U svome radu objedinjuje znanja i iskustva stečena iz različitih područja poput pripreme i provedbe EU projekata, provedbe i kontrole nabava u okviru EU projekata, redovitog održavanja informativnih i provedbenih edukacija i radionica za potencijalne korisnike i korisnike EU sredstava i sl. Uz to kao vanjski suradnik održava predavanja na poslovnom učilištu Effectus na temu provedbe EU projekata.

 

Gordan Krčelić

Gordan Krčelić

Gordan Krčelić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1997. godine, a ranije stekao i stručni naziv inženjer strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1995. godine, oboje na Sveučilištu u Zagrebu. Upisao je poslijediplomski doktorski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.
Ima više od 20 godina iskustva u radu na poslovnim procesima i poslovnim sustavima u vodećoj telekomunikacijskoj kompaniji u Hrvatskoj. Od 2008. godine certificirani je Six Sigma Green Belt voditelj projekata, a 2009. godine stječe PMP certifikat. Radeći na brojnim projektima poboljšanja poslovnih procesa 2010. godine stječe Six Sigma Black Belt certifikat, a 2015. godine i CSM u agilnom vođenju projekata. Zadnjih pet godina član je užeg steering tima koji planira i vodi infrastrukturne programe i projekte izgradnje telekomunikacijske infrastrukture u pristupnoj bakrenoj i optičkoj mreži u kojima sudjeluje kao E2E poslovni analitičar i PM projektnih streamova. Održavao je interne Six Sigma edukacije, bio mentor Six Sigma Green Belt voditeljima projekata, pružao konzultantske usluge s područja upravljanja promjenama i vođenja projekata, te držao predavanja na konferencijama i događanjima u organizaciji PMI Chaptera Hrvatska. U PMI Chapteru Hrvatska član je izvršnog odbora u drugom mandatu, a u trenutnom sazivu obnaša dužnost Dopredsjednika Chaptera.

 

Heimo Losbichler

Heimo Losbichler

Dr. Heimo Losbichler is Professor of Controlling and Head of Studies of Controlling, Accounting and Financial Management at the Upper Austrian University of Applied Sciences in Steyr. Dr. Losbichler received a courtesy appointment as a Professor of Finance at Clarkson University, NY. He is Chairman of the International Association of Controllers (ICV) and elected Chairman of the International Group of Controlling (IGC). Dr. Losbichler’s research and teaching interests include financial performance measurement and visual reporting design. He has published his research in international academic journals and in leading German professional journals. Dr. Losbichler served as the Vice President Management Accounting at large Austrian companies and has consulted extensively with leading Austrian companies.

 

Ivana Gažić

Ivana Gažić

Ivana Gažić, MBA, je predsjednica Uprave Zagrebačke burze, vodećeg faktora rasta i razvoja tržišta kapitala u regiji. Burza osigurava transparentno, sigurno i ekonomično tržište, održavajući najvišu kvalitetu usluga prema potrebama investitora, izdavatelja i dioničara. Karijeru je započela 1998. u Plivi, gdje je do 2003. godine obnašala funkciju voditeljice Odjela operacija na tržištu kapitala. Ivana s nepunih 29 godina, diplomom Ekonomskog fakulteta i završenim MBA-om na Bledu, prelazi u Luru i iduće dvije godine radi kao asistentica predsjednika Uprave pa voditelj projekta strateškog financiranja u svrhu regionalne ekspanzije kompanije. Nakon internog treninga u Bank Austriji u Beču, karijeru nastavlja u bankarskom sektoru na pozicijama voditeljice Odjela strukturiranog financiranja, zamjenika voditelja Korporativnog centra te izvršnog direktora za Investicijsko bankarstvo. Specijalizirala se za Financijska tržišta, Skrbništvo, Upravljanje portfeljima i Korporativno financiranje. Od svibnja 2010. pa do danas, obnaša funkciju predsjednice Uprave Zagrebačke burze. Ivana je članica Nadzornog odbora društva SEE Link Skopje, članica je Savjeta Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, a od 2019. godine je i stalni sudski vještak za ekonomsko-financijske poslove, vrijednosne papire i tržište kapitala.

 

Tomislav Rosandić

Tomislav Rosandić

Tomislav Rosandić, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1997. smjer financije, uz dodatne završene edukacije na IEDC Bled Slovenija i IMD Lausanne Švicarska. Profesionalno iskustvo predstavlja skoro 10 g. iskustva u bankarstvu (Cibalae banka, Zagrebačka banka; 5 godina obavljajući izvršne funkcije i 5 godina kao član nadzornog odbora Slatinske banke), te 15 g. u industriji (Nexe grupa i Eurocable i HEP) u ulozi izvršnog direktora, predsjednika uprave ili člana uprave najčešće zaduženog za područje upravljanja financijama, računovodstvom, pravnim, M&A i IT poslovima, te člana upravnih i nadzornih odbora domaćih i inozemnih kompanija. U 2014. pridružuje se HEP-u gdje je do 2018. na poziciji člana Uprave i CFO-a HEP Grupe, a od 2019. godine je predsjednik Uprave Dalekovoda d.d.

 

Aljoša Pavelin

Aljoša Pavelin

Aljoša Pavelin, voli izazovne sredine koje zahtijevaju korjenite promjene. Snažnim fokusiranjem na strategiju, transformaciju i razvoj poslovanja te upravljanje prodajom razmišlja i gradi dugoročno, ne zanemarujući važnost kratkoročnog rezultata. Diplomirao je automatiku i robotiku na Sveučilištu u Splitu i kroz 18 godina aktivno sudjelovao u izgradnji informacijskih i komunikacijskih sustava u Hrvatskoj na različitim tehničkim i upravljačkim funkcijama. Široko tehničko znanje omogućilo mu je da brzo stekne vještine u području marketinga i prodaje te uđe u top menadžment. Većinu svoje karijere Aljoša je radio za Hrvatski Telekom, dio Deutsche Telekom grupe, gdje je stjecao i razvijao vještine rukovođenja u korporativnom okružju. U dijelu svoje karijere, Aljoša je bio član top menadžmenta u dvije hrvatske hi-tech kompanije koje su poslovale na međunarodnom tržištu. U svibnju 2016. pridružuje se "Viktor Lencu" kao predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor te započinje transformaciju Brodogradilišta. Njegov fokus je na postizanju održive profitabilnosti kroz veću produktivnost, strogu kontrolu troškova i novu radnu kulturu. Završio je EMBA studij menadžmenta na međunarodnoj poslovnoj školi IEDC na Bledu.

 

Jasna Turković

Jasna Turković

Jasna Turković, jedan je od osnivača i trenutna predsjednica Hrvatskog instituta internih revizora te sudionik svih dosadašnjih 11 održanih konferencija HIIR-a u svojstvu člana organizacijskog odbora, predavača ili moderatora. U svijet interne revizije ulazi 2000. godine u funkciji direktorice korporativne Interne revizije nekadašnja PLIVA Grupa, nakon toga kraće vrijeme radi kao voditelj Interne revizije poslovanja u Zagrebačkom holdingu, a posljednjih 8 godina radi na mjestu višeg internog revizora u  Mercury Processing Services International, kompaniji čija je osnovna djelatnost procesiranje platnih transakcija. Kroz višegodišnje radno iskustvo u farmaceutskoj industriji stekla je ekspertna znanja iz područja upravljanja projektima, ocjene investicijskih projekata, internog savjetovanja i informacijskih tehnologija. Posljednjih godina sudjeluje kao predavač na međunarodnim konferencijama instituta internih revizora Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Srbije te na 1. regionalnoj konferenciji o internoj reviziji u javnom sektoru. Aktivni je sudionik CBOK istraživanja 2016. godine kao voditelj projekta za Hrvatsku te kao recenzent CBOK izvještaja o zrelosti interne revizije (CBOK Internal Audit Maturity report). Predavač je u programu osposobljavanja za ovlaštene interne revizore Sekcije interne revizije Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika.

 

Edin Leho

Edin Leho

Edin Leho je nakon diplome na Ekonomskom fakultetu započeo karijeru u financijskom sektoru. Područja ekspertize uključuju upravljanje rizicima, razvoj financijskih modela, projektni management (upravljanje projektima), financijski management, financijsko i operativno restrukturiranje poduzeća, upravljanje sustavima, transakcije kupnje, prodaje i spajanja poduzeća (engl. mergers and acquisitions) i razvoj poslovno-financijskih web aplikacija. Edin je vodio projekte razvoja sustava za upravljanje rizicima i kreditnom analizom, razvoja rating i drugih financijskih modela (npr. sustava ranog upozorenja, prevencije i ranog otkrivanja potencijalnih prevara, upravljanja novčanim tokovima, itd.) za potrebe velikih, srednjih i malih financijskih institucija te poduzeća, financijskog i operativnog restrukturiranja međunarodnih poduzeća, izrade procjena vrijednosti (valuacija) za srednje velika i mala poduzeća, kao i savjetovanja u transakcijama kupnje, prodaje i spajanja poduzeća. Također, vodio je i sektor kreditiranja poduzeća velike banke u Hrvatskoj te bio član uprave za financije srednjih i velikih, domaćih i inozemnih kompanija. Kao direktor EL KONCEPTA, u razdoblju od zadnjih deset godina, razvio je i dvije poslovno-financijske web (internetske) aplikacije, Analizu, koju koristi veći broj financijskih institucija i Fininfo, namijenjenu poduzećima i financijskim institucijama. Aplikacija Fininfo je nagrađena prestižnim EUREKA znakom koji se dodjeljuje inovativnim projektima u EU, a Edin je bio voditelj regionalnog tima koji ju je razvio. Tijekom 2008. g. Edin je stekao zvanje Chartered Financial Analyst (CFA) pri CFA Institute, Charlottesville, Virginia, USA.

 

Krešimir Jurun

Krešimir Jurun

Krešimir Jurun je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Nakon fakultetskog obrazovanja radi u savjetodavnom sektoru na poslovima analitičara u područjima izrade poslovnih planova, investicijskih studija i cost-benefit analiza. Zaposlen je u društvu AD Plastik d.d. od 2014. godine. Trenutno radi na poziciji Direktora kontrolinga i računovodstva. Vanjski je suradnik Sveučilišta u Splitu na kolegijima Korporativno izvještavanje i Forenzično računovodstvo. Pri kraju je stručnog obrazovanja u programu Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

 

Nedeljko Štefanić

Nedeljko Štefanić

Prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić je redoviti profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavao se u Toyota Motor Company u Japanu te na Massachusetts Institute of Technology u SAD-u iz područja Lean menadžmenta. Suosnivač je i predsjednik Lean menadžment inicijative u RH, a od 2014. godine redoviti član Europske akademije za industrijski menadžment. Također, član je radne grupe pri EU komisiji za digitalizaciju industrije, zdravstva i poljoprivrede, voditelj radne skupine za izradu Nacionalne platforme za digitalizaciju industrije RH te pokretač dviju godišnjih konferencija iz područja Lean menadžmenta; GALP i Lean Spring Summit. Područja djelovanja su mu: Lean menadžment, digitalizacija proizvoda i proizvodnje, operacijski menadžment, unapređenje ljudskih potencijala.

 

Bruno Đurašević

Bruno Đurašević

Bruno Đurašević, mag. iur., diplomirao je 2005. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Od 2010. godine voditelj je Odjela pravnih poslova i usklađenosti Basler osiguranja Zagreb d.d., od 2016. godine nositelj ključne funkcije usklađenosti, a od 2019. godine Glavni tajnik UNIQA osiguranja d.d. Voditelj je Radne grupe za GDPR pri Hrvatskom uredu za osiguranje i sudionik Radne grupe za praćenje i provedbu u praksi EU legislative. Aktivno je sudjelovao u formuliranju odredaba Zakona o osiguranju koje se odnose na zaštitu osobnih podataka te kojima se implementiraju odredbe Direktive o distribuciji osiguranja. Sudjeluje u edukacijama u organizaciji Hrvatske gospodarske komore namijenjenim kontinuiranom stručnom usavršavanju posrednika u osiguranju. Nositelj je certifikata CIPP/E, ISO 9001:2015 Lead Auditor te SA 8000:2014 Interni Auditor.

 

 

Matija Ekart

Matija Ekart

Matija Ekart, voditelj tehničkih projekata posjeduje tehničko znanje u pogledu elektroničkog računa, zahavljujući svakodnevnom kontaktu s velikim i ključnim korisnicima servisa Moj-eRačun gdje radi na poziciiji Konzultanta tehničke podrške. Na trenutnoj radnoj poziciji, bavi se tehničkom pozadinom elektroničkog računa, njegovim PDF i XML oblikom, načinom slanja/zaprimanja istog te procesom integracije i povezivanja raznih računovodstvenih programa sa servisom Moj-eRacun. Uz osnovne konzultantske funkcije, član je stručnog tima za provedbu GDPR-a u elektronički računi. Matija je aktivan član Moj-eRačun tima od 2017. Godine a prije usavršavanja na području digitalizacije u Elektronički računi d.o.o. radio je u telekomunikacijskoj industriji na sektoru mobilnih mreža, naobrazbe Tehničko veleučilište u Zagrebu.

 

Josip Kovačec

Josip Kovačec

Josip Kovačec, završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Trenutno na funkciji direktora prodaje servisa Moj-eRačun. Izuzetno involviran u tržište eRačuna, eDokumenata i srodnih djelatnosti od 2015. godine. Jedan od vodećih konzultanata u Hrvatskoj u području digitalizacije hrvatskog gospodarstva. Godine 2017. preuzima vođenje cjelokupnog prodajnog sektora servisa Moj-eRačun, pokrivajući pri tome eDokumente, sustave za upravljanje poslovnom dokumentacijom i sustave za arhiviranje. Uz sve navedeno, obavlja funkciju redovnog predavača edukacijskih radionica servisa Moj-eRačun. Održao je stotine sastanaka diljem Hrvatske te proveo više od 300 tvrtki u procesu digitalizacije, a među kojima je i projekt tehničke provedbe digitalizacije INA-e d.d. Jednako tako, njegovu karijeru obilježila su i  gostovanja na renomiranim edukacijama i konferencijama poput DignetDays-a, Liderove edukacije o eRačunu te uloga gostujućeg predavača na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Također sudjelovao na prestižnim međunarodnim tehnološkim konferencijama poput Web Summita u Lisabonu 2017. godine i Shift money conference.

 

Ivan Tomljenović

Ivan Tomljenović

Ivan Tomljenović se nalazi aktivno u industriji elektroničkih dokumenata niz godina. Na servisu Moj-eRačun akvizirao je jedne od prvih velikih klijenata, te je danas na poziciji Voditelja ključnih korisnika te Voditelja DMS (Document Management System) mreže u Hrvatskoj gdje aktivno sudjeluje u implementacijama programa za upravljanje dokumentacijom u velike računovodstvene sustave. Iskustvom stečenim u Servisu Moj-eRačun nalazi se među najkompetentijim konzultantima za digitalizaciju poslovanja po pitanju eDokumenata u Hrvatskoj. Održao je stotine sastanaka diljem Hrvatske u B2B sektoru te proveo više od 200 tvrtki u procesu digitalizacije. Na projektima implementacije eRacuna u poslovanje radi 4 godine a neki od većih projekata na kojima je radio su implementacije u HRT, Wiener Osiguranje, Siemens d.d., Autocesta Rijeka Zagreb d.d. Završio je preddiplomski studij Komunikologije na Hrvatskim Studijima Sveucilišta u Zagrebu, magistrirao Komunikacijski menadžment na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić. Iskustvo je gradio u telekomunikacijskoj industriji (Amis Telekom i Bnet).

 

Ivan Oreški

Ivan Oreški

Ivan Oreški, mag. oec., nakon diplome na Ekonomskom fakultetu započeo je karijeru u financijskom sektoru na poslovima sajetovanja klijenata vezano uz razne porezne oblike iz bankarske maloprodajne, IT, farmaceutske, industrije nafte i plina, automobilske, telekomunikacijske itd. Karijeru je nastavio kao konzultant u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers Savjetovanje d.o.o. gdje je radio na poslovima izrade izvještaja o transfernim cijenama za klijente iz bankarske, IT i građevinske industrije. Danas je zaposlen u poduzeću EL Koncept d.o.o.  kao stariji financijski analitičar, te radi na razvoju i kordinaciji projekata, analizi financijskih pokazatelja i ulaznih informacija (data mining & data analysis),  razvoju funkcionalnosti, testiranje i osiguranje kvalitete informacija FinInfo portala. Dodatno se obrazovao na Međunarodnoj poreznoj akademiji na razini CEE regije, te u revizijskoj kompaniji Grant Thornton na području transvernih cijena.

 

Nenad Bakić

Nenad Bakić

Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik i investitor. Zadnjih godina najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obrazovanje. Od početka 2019. predsjednik uprave i krizni manager Varteksa, najvećeg hrvatskog proizvođača odjeće. Matematičar po obrazovanju, s karijerama u znanosti, digitalnim medijima, financijama i ljudskim resursima. Višestruki osnivač start-upova s nekoliko uspješnih 'izlazaka', a kompanije koje je osnovao, još su u njegovom vlasništvu su tržišni lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju. Posebni savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

 

Sandra Uzelac

Sandra Uzelac

Sandra Uzelac, univ.spec.oec diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 1994. godine, smjer Organizacija i upravljanje. Odmah nakon diplome zapošljava se u Viktoru Lencu te prve tri godine  stječe iskustvo vezano uz plaće i ekonomiku rada. Narednih sedam godina prolazi gotovo sve faze u računovodstvenom i financijskom poslovanju, s najvećim fokusom na poslovima planiranja i analize. 2004. godine imenovana je rukovoditeljem financijskog sektora, a u travnju 2008. i članom Uprave uz obavljanje funkcije i glavnog financijskog direktora.  Tijekom svih godina pohađa više specijalističkih seminara i usavršavanja, uključivo i edukacije za sustave upravljanja kvalitetom, a 2013. godine završava poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i stječe zvanje sveučilišne specijalistice kontrolinga.  U svojih 25 godina rada u Lencu dobro je upoznala probleme i izazove s kojima se Lenac suočava pa nastoji proaktivnim stavom pitanja financija, računovodstva i kontrolinga prilagoditi vrlo zahtjevnom poslovnom modelu Lenca

 

Ivana Pavić

Ivana Pavić

Dr. sc. Ivana Pavić je doktorirala na Ekonomskom sveučilištu u Zagrebu gdje je završila i diplomski studij, smjer "Računovodstvo" te Specijalistički poslijediplomski studij "Računovodstvo i porezi". Tijekom studija dodatno se usavršavala na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Ljubljani, doktorskoj radionici "Networking for Doctoral Researches" i Harvard Business Publishing, primjena metode slučaja u nastavnom procesu u Francuskoj. Od 2010. godine je ovlašteni interni revizor, a od 2016. je član Uredničkog odbora za časopis Računovostvo i financije. Surađivala je na brojnim projektima, od kojih su neki: Izgradnja hrvatskog računovodstvenog nazivlja, Analiza utjecaja računovodstvenih procjena na vrednovanje biološke imovine i dugotrajne imovine namijenjene prodaji, Harmonizacija financijskog izvještavanja malih i srednjih poduzeća.

 

Miroslav Varga

Miroslav Varga

Miroslav Varga jedan je od nekolicine GCT - Google Certified Trainer u Google Adriatics regiji. Nositelj je svih Google Ads i GAIQ certifikata. Apslovirao je dva poslijediplomska studija, a računala i internet fascinirali su ga od kada se s njima susreo. Tu fascinaciju pokušava prenijeti polaznicima, ali ne nametljivo ili 'geekovski', već vrlo dinamično, zanimljivo i s umjerenom dozom humora. Jedan je od najnagrađivanih predavača i stručnjaka iz područja internet marketinga.

 

Marin Horvatić

Marin Horvatić

Marin Horvatić, dipl. oec., diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2009. godine, smjer Financije. Karijeru je započeo u revizorskoj kući Ernst & Young d.o.o. 2007. godine. Kroz 5 godina revizije stekao je znanje o funkcioniranju društava pretežno nefinancijskog sektora (telekomunikacije, mljekarska industrija). Nakon stečenog znanja u reviziji, prelazi u tvrtku Otto Bock Adria d.o.o. kao voditelj računovodstva i financija. Kroz 5 godina rada u navedenoj tvrtci produbio je i proširio znanje i iskustvo iz područja financija i računovodstva, ali i „pohvatao“izazove u kompleksnom radu sa raznim profilima suradnika. Kao voditelj računovodstva i financija tvrtke Sport Vision d.o.o. zadužen je za provedbu strateških projekata Grupe, osiguranje financiranja poslovanja, ostvarenje planova poslovanja, unapređenje procesa i procedura poslovanja. Zadovoljstvo mu čini rješavanje naizgled bezizlaznih situacija, suradnja sa renomiranim stručnjacima iz područja računovodstva i financija, rad u timu.

 

Daniel Daub

Daniel Daub

Daniel Daub je završio magisterij iz poslovnog upravljanja, smjer korporativnih financija, marketinga i poduzetništva, u vodećoj njemačkoj poslovnoj školi  WHU – Otto Beisheim. Tijekom višegodišnjeg obnašanja rukovodećih pozicija u sektoru telekomunikacija ostvario je brojna postignuća u područjima prodaje i usluga, financija i strategije. Od 2001. do 2006. radio je u T-Mobileu International, najprije kao voditelj projekta u korporativnim financijama, a potom kao pomoćnik člana Uprave za prodaju i usluge. Od 2006. do 2009. bio je potpredsjednik za upravljanje tržištem / planiranje prodaje i izvještavanje u T-Mobileu Deutschland – Telekom Vertrieb, gdje je bio odgovoran za strategiju i razvoj poslovanja u području prodaje te, između ostalog, imao i vodeću ulogu kod uvođenja iPhonea u Njemačkoj. Od 2009. do 2014. Daniel Daub je ostvario niz unapređenja u T-Mobileu Austria. U sjedište Deutsche Telekom Grupe dolazi 2014. na funkciju potpredsjednika za kontroling kapitala i inovacija te je odgovoran za segment kontrolinga za SAD i Europu i za kontroling inovacija DT Grupe. Između ostalog, imao je vodeću uloga u procesu prodaje EE-a, mobilnog operatora u Ujedinjenom Kraljevstvu, te u projektima “Save4Innovation” i “Return on Innovation”. G. Daub je  članom Uprave HT-a i glavni direktor za financije od 1. studenoga 2017. godine.    

 

Danijela Šarić Lukačić

Danijela Šarić Lukačić

Danijela Šarić Lukačić, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zaposlena je kao konzultant za kontroling i financije u Poslovnoj učinkovitosti d.o.o. Posjeduje višegodišnje iskustvo i opsežno znanje iz područja kontrolinga, računovodstva i financija, vođenja projekata, financijskog i operativnog planiranja i izvještavanja, a koje je stekla u bankarskom sektoru te na rukovodećoj poziciji u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga. Tijekom svoje karijere kontinuirano se stručno usavršavala i educirala te stekla nekoliko certifikata. Posjeduje Certifikat Controller Akademie, Certifikat ATTF International Compliance - Foundation Level te je međunarodno certificirani HICHERT®IBCS Analyst. Od posebnog interesa su joj područja strateškog i operativnog planiranja te upravljanja poslovnim procesima. Tijekom svoje karijere vodila je brojne projekte i posjeduje značajna znanja i iskustva u vođenju projekata vezanih uz razvoj sustava unutarnjih kontrola što obuhvaća izradu strateških i operativnih planova, utvrđivanje ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI), upravljanja rizicima, dizajn i implementaciju poslovnih procesa itd. Također je vodila projekt implementacije ERP rješenja i implementacije kontrolinga. Piše stručne članke te je zamjenica urednika časopisa "Kontroling, financije i menadžment".

 

Anastazija Crnković

Anastazija Crnković

Anastazija Crnković, bavi se analizama više od 18 godina, a radila je u vodećim hrvatskim organizacijama u tri različite industrijske grane; financijskoj, telekom i distributerskoj.

U telco industriji (A1 Hrvatska) implementirala je Power BI te je sudjelovala u obučavanju i mentoriranju više od 150 kolega. Trenutno radi kao edukacijski trener i konzultant. Certificirani je Microsoft trener za Power BI.  Ima položen Microsoft Certified Data Analyst Associate za analizu podatka u Power BI alatu. Kako analizu podataka, osim IT ekspertize i poznavanja statistike, prati i psihologija u smislu odluka koje se donose temeljem analiza, s posebnim interesom širi područje interesa na bihevioralne znanosti.

 

Luka Matošić

Luka Matošić

mr. sc. Luka Matošić, MBA, nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, svoju profesionalnu karijeru započinje u Croatia osiguranju kao pripravnik u Sektoru za financije. Tijekom sljedeće četiri godine napreduje do funkcije Voditelja Odjela za vođenje portfelja i procjene vrijednosti Društva unutar istog sektora. Karijeru nastavlja u financijskoj struci kao član Uprave Obveznog mirovinskog društva u osnivanju Privredne banke Zagreb i Croatia osiguranja. Nakon osam godina uspješne karijere profesionalni razvoj nastavlja kao Predsjednik Uprave AURUM osiguranja, a nakon toga kao član Uprave ERSTE osiguranje VIENNA INSURANCE GROUP d.d. za životno osiguranje te potom preuzima poziciju predsjednika uprave KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP d.d. U lipnju 2012. godine prelazi u UNIQA osiguranje na mjesto člana Uprave gdje tijekom 2013. i 2014. godine sudjeluje u procesu kupnje i pripajanja Basler osiguranja Zagreb. Trenutno obavlja funkciju člana Uprave UNIQA osiguranja odgovornog za financije i računovodstvo, upravljanje ulaganjima te kontroling i IT.

 

Milan Horvat

Milan Horvat

Milan Horvat, iskusni poduzetnik, CEO i konzultant s bogatim iskustvom u financijskoj industriji i investicijskom bankarstvu.  Posluje na tržištu kapitala posljednjih 30 godina te je također aktivan na tržištu digitalne imovine. Posjeduje vještine u poslovnoj strategiji, planiranju, Business Strategy & Planning, R&A, trgovanju vrijednosnim papirima i kriptovalutama, upravljanju portfeljem i imovinom, spajanjima i preuzimanjima, IPO, STO & ICO.

 

Miroslav Grgec

Miroslav Grgec

Miroslav Grgec, zamjenik je direktora kontrolinga Inter Cars Capital Group (Inter Cars S.A. Poland). Započeo karijeru 2000. u IT industriji kao IT projektant,  voditelj projekata i konzultant za MS Dynamics NAV. Nakon 10-tak  godina promijenio područje interesa i počinje raditi kao voditelj računovodstva, a od 2012. godine radio je u Inter Cars d.o.o. na poziciji financijskog direktora za Hrvatsku, zatim za Jadranski klaster (Hrvatska, Slovenija, BiH i Italija), te od 2019. kao zamjenik direktora kontrolinga Inter Cars Capital Group. Glavno područja poslovnog interesa su mu automatizacija financijskog i operativnog izvještavanja, optimizacije poslovnih procesa, razvoj i implementacija kontroling modela, BI alati. Trenutno na završetku doktorskog studija na Fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu.

 

Gábor Horváth

Gábor Horváth

Gábor Horváth imenovan je na poziciju Glavnog financijskog direktora Ine od 1. studenog 2017. G. Horváth na ovu poziciju dolazi s pozicije direktora Kontrolinga Ine. Karijeru je započeo u revizorskoj kući Ernst & Young u Budimpešti, odakle je 2006. godine prešao u MOL. U siječnju 2010. godine postaje savjetnik izvršnom direktoru PF Financija Ine gdje se zadržao do 2011. godine. U svibnju 2011. godine prelazi na poziciju direktora Upravljanja rizicima MOL Grupe, a od ožujka 2015. godine je obnašao dužnost direktora Inina Sektora kontrolinga. G. Horváth je studirao na Ekonomskom fakultetu u Budimpešti te je na istom fakultetu stekao titulu magistra ekonomije. Dodatno je završio ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) edukaciju.

 

Siniša Resanović, FCCA

Siniša Resanović, FCCA

Siniša Resanović, FCCA, Izvršni direktor Centralnih financija i Korporativnog kontrolinga Atlantic Grupe d.d.
Posjeduje bogato iskustvo u financijama i kontrolingu koje je stekao na rukovodećim pozicijama u Atlantic Grupi, RTL Hrvatska i Vipnetu (sada A1). Učestalo se bavio svim segmentima financija i kontrolinga te je pokretao i vodio mnoge projekte iz domene razvoja financijskih procesa i sustava. Diplomirao je 1999. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 2003. član je ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants). Dodatno se usavršavao u London Business School te IE Business School u Madridu.

 

Lidija Štefanec

Lidija Štefanec

Lidija Štefanec, dipl. ing. el. diplomirala na FER-u u Zagrebu. Poslovna iskustva stjecala je u Siemensu, HEP-u, Grundfosu radeći na različitim projektima razvoja poslovnih rješenja u području telekomunikacija, energetike, financija. Zadnjih nekoliko godina obnaša funkciju poslovnog analitičara i voditelja regionalnog financijskog kontrolinga. Razvija modele planiranja (financijski management) uključujući konsolidaciju regije. Projekti obuhvaćaju tehničke modele i BI sučelje – dashboarde za vizualizaciju podataka. Financijski kontrolingom pokriva područje analize dužnika, izrade analize rizičnih kupaca na razini kompanije te konsolidacije. Iskustvo nadograđuje MBA programom, sveučilište u Beču.

 

Sanja Terziev

Sanja Terziev

Sanja Terziev je konzultantica Data Targeta s bogatim iskustvom u projektiranju i razvoju različitih DWH i BI rješenja u gotovo svim poslovnim područjima i industrijama. U zadnjih dvadesetak godina specijalizirala se za sustave za planiranje te iza sebe ima implementacije rješenja za planiranje u najvećim hrvatskim kompanijama.

 

Ivo Hrdalo

Ivo Hrdalo

Ivo Hrdalo, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije te se dodatno usavršavao i 2011. godine stekao međunarodno priznati CFA certifikat (Chartered Financial Analyst), a posjeduje i certifikat ovlaštenog investicijskog savjetnika. Većinu svog poslovnog iskustva je stekao u internacionalnim kompanijama radeći kao voditelj riznice u Generali osiguranju te portfolio menadžer u Raiffeisenbank Austria Zagreb. 2018. godine pridružuje se timu Instituta IGH kao direktor kontrolinga i izvještavanja, a trenutno radi na poziciji direktora financija u Hertz Croatia, članu grupe Autohellas. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje likvidnošću i ulaganjima, upravljanje rizicima, budžetiranje, primjenu MSFI te konsolidaciju financijskih izvještaja. Predavač je raznih tema s područja tržišta kapitala i upravljanja financijama.

 

Elvis Knežević

Elvis Knežević

Elvis Knežević diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je većinu svog poslovnog iskustva stekao u Zagrebačkoj banci i Hrvatskom Telekomu. Ima dugogodišnje profesionalno iskustvo u širokom spektru financijskih područja: Investicijsko bankarstvo, Poslovne financije, Spajanja i preuzimanja (M&A), IPO (Inicijalna javna ponuda dionica) na Londonskoj i Zagrebačkoj burzi, Kontroling poslovanja, Restrukturiranje kompanija, Odnosi sa investitorima te Financijski  PR. Položio je prvi stupanj CFA programa, ima brokersku  licencu te je završio Mini MBA PWC. Bio je član Nadzornog odbora Croatia Records d.d.

 

Mario Vekić

Mario Vekić

Mario Vekić, CEO Aviron fit, diplomirani instruktor fitnesa u teretani, završio je Fitness učilište u Zagrebu i upisan je u europski registar trenera  (EREPS). Iza sebe ima četverogodišnje iskustvo u individualnom vježbanju i radu s klijentima, početne obuke i poučavanju osnovnoj tehnici rada s trenažerima, slobodnim utezima, girjama i trx . Tijekom tog je razdoblja odradio više od 5.000 sati individualnih treninga s 90 klijenta, među kojima je najviše poslovnih ljudi, kojima treninzi služe za poboljšanje tjelesne forme, oslobađanje od stresa, unaprjeđenje psihofizičkog zdravlja i poboljšanje poslovne produktivnosti. Prije nego je odlučio pomagati ljudima da žive zdravije i osjećaju se bolje, iskustvo i znanje stjecao je 19 godina profesionalnim bavljenjem veslanjem, što uključuje i nastup na dvije Olimpijade (u Londonu 2012. te u Pekingu 2008.), 14 puta na svjetskim prvenstvima, četiri puta na europskim prvenstvima, dva puta na Mediteranskim igrama te čak 18 puta na državnim prvenstvima. Rezultiralo je to s oko 40 medalja na državnim prvenstvima u raznim disciplinama. 

 

Branka Bunić

Branka Bunić

Branka Bunić, mag. nutricionizma, diplomirala na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij prehrambene tehnologije, smjer nutricionizam. Stručno se osposobljavala u Kliničkom Bolničkom Centru Zagreb u Službi za prehranu i dijetetiku. Radi u Nutrilife Centru, sudjeluje na raznim eventima povezanim s nutricionizmom. Redovito prisustvuje na znanstvenim usavršavanjima i kongresima.

 

Mirela Marić

Mirela Marić

Dr. sc. Mirela Marić doktorirala je na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, na temu: Procjena alergijskog potencijala voća i povrća u funkciji proizvodnih procesa ,a diplomirala je 2000. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij prehrambene tehnologije smjer nutricionizam. Nakon studija radi u službama prodaje, kao voditelj marketinga i na području nutricionizma. Od 2004. zaposlena je u Poliklinici Aviva i radi kao Voditeljica Centra za regulaciju tjelesne težine. Suvlasnica je Nutrilife Centra, nutricionističko – dijagnostičkog Centra, koji predstavlja Novo doba nutricionizma u Hrvatskoj. Uz razne projekte , odradila je i treću sezonu show-a emisije RTL –a Život na vagi i službeni je nutricionist emisije . Aktivno surađuje sa svim nadležnim zdravstvenim institucijama, prati zakonodavstva i pravilnike o prehrani i dijetetici. Redovito sudjeluje na svim znanstvenim usavršavanjima, objavljuje znanstvene radove, sudjeluje na tečajevima trajne edukacije, te prisustvuje sa predavanjima na raznim domaćim i međunarodnim kongresima.

 

Sandra Šućurović

Sandra Šućurović

Sandra Šućurović, mag. psych., diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, te se kvalificirala se za menadžera odnosa s javnošću na Medijskom učilištu Studia Intermedia.  Završava doktorski studij na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, gdje ujedno i radi kao predavač. Bila je vanjska suradnica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stručna suradnica Sportskog saveza Grada Zagreba. Vodila je organizaciju niza sportskih i znanstveno-istraživačkih projekata, te kontinuirano sudjeluje u provedbi seminara i edukacija. Trenutno je angažirana kao  psihologinja u Nogometnoj školi GNK Dinama i stručni je suradnik na Sportskom učilištu.

 

Dijana Zver

Dijana Zver

Dijana Zver, mag. psih., diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Prvih nekoliko godina karijere radi u području kliničke i zdravstvene psihologije te medicine rada nakon čega karijeru usmjerava u područje ljudskih potencijala, u sklopu kojeg je završila edukaciju za voditeljicu ljudskih potencijala. Posjeduje iskustvo rada u ljudskim potencijalima unutar javnog i privatnog sektora. Trenutno je zaposlena u Maistri gdje se bavi treninzima, edukacijama i razvojem zaposlenika. Pored razvoja ljudi, njeno radno iskustvo najvećim dijelom uključuje regrutaciju i selekciju. Njeni raniji poslodavci su INA, Poliklinika Identalia, KBC Rijeka, Manpower agencija za zapošljavanje (područja: financije, zdravstvo i farmacija, FMCG, transport i logistika, inženjering, IT) Uz osnovni posao, aktivna je članica Hrvatske psihološke komore, s važećom dopusnicom za rad te je dopročelnica čelništva Sekcije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju pri Hrvatskom psihološkom društvu. Aktivna je sudionica na stručnim konferencijama. Vjeruje u kontinuirano stručno usavršavanje, mentoriranje te međusobno dijeljenje znanja.

 

Slaven Dobrić

Slaven Dobrić

Slaven Dobrić, od 2007. g. član Uprave za operacije Allianz Zagreba d.d., rođen je 1971. u Zagrebu. Nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu, 1995. godine započinje profesionalnu karijeru u odvjetničkom uredu. 2000. godine prelazi u Allianz Zagreb d.d. na mjesto pravnika u sudskim zastupanjima, a 2001. postaje voditelj Odjela za pravnu podršku razvoja proizvoda. Godine 2003. prelazi na mjesto direktora Službe za obradu šteta, a 2004. napreduje na poziciju direktora Sektora za obradu šteta. Nakon osnivanja Allianz Reosiguranja d.d. 2005. godine, obnaša i dužnost člana Uprave. Sudjelovao je u brojnim stručnim izlaganjima na „Danima osiguranja“, a u suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka izlagao je na temu propisa osiguranja i prijevara u osiguranju. Slaven Dobrić je 2004. završio poslijediplomski studij građanskopravnih znanosti te dobio titulu magistra pravnih znanosti. Od 2003. do  2007. godine ovlašteni je miritelj na listama Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatskog ureda za osiguranje te član stručnih radnih skupina s područja osiguranja.

 

Jasmina Dovgan

Jasmina Dovgan

Jasmina Dovgan,  dipl. oec. članica je Uprave i rukovoditeljica odjela financija i kontrolinga poduzeća Signalinea d.o.o. Diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji. Kontinuirano se usavršava iz područja kontrolinga, financija i menadžmenta te posjeduje certifikate Poslovne učinkovitosti i njenih međunarodnih partnera „Certified Controller“ (International Group of Controllers (IGC), Švicarska), „Advanced Business Controller“ (Horváth & Partners, Njemačka) i „Forenzički analitičar“.

 

Ognjen Bagatin

Ognjen Bagatin

Ognjen Bagatin, MBA, ravnatelj je Poliklinike Bagatin, privatne poliklinike za estetsku kirurgiju, stomatologiju, dermatologiju i kozmetologiju. Završio je MBA program na Cotrugli Business School. Trenutno Poliklinika Bagatin zapošljava 120 zaposlenika te je prema Deloitte-u jedna od najbrže rastućih malih i srednjih  ustanova u zdravstvu. Kao ravnatelj poliklinike potaknuo je razvoj korporativnog poduzetništva i projektnog managementa u medicinskom segmentu. Svojim širokim znanjem te razumijevanjem funkcioniranja privatnog zdravstvenog sustava potiče razvoj pozitivne korporacijske kulture i razvoja same poliklinike. Dugi niz godina uz profesionalno obrazovanje vodio je sportske momčadi i klubove kao trener, te u korporativnu kulturu uvijek teži unijeti timski duh, zajedništvo i ispravne vrijednosti.  Također, Ognjen je i konzultant za 20-ak klinika u Europi (Češka, Poljska, Estonija, Bugarska…) i u Hrvatskoj u području estetske kirurgije, dermatologije i stomatologije. Vrlo je aktivan član Izvršnih odbora i Vijeća koji su vezani za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj, gdje leži i veliki potencijal (Vijeće za medicinski turizam pri HGK, Izvršni odbor za zdravstvo u HUP-u …).

 

Željko Vučemil

Željko Vučemil

Željko Vučemil, dipl. ing. stroj. je diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1983. godine. Nakon nekoliko godina rada u struci u poduzećima: Monting energetika, Sila-Rapid i ZET, 1995. godine s partnerom Dr. Antunom Mikecom osniva VMD Promet d.o.o., čiji je suvlasnik, a od 2015. godine poduzeće mijenja ime u VMD Grupa d.o.o., unutar kojeg se nalazi više poduzeća. U 25 godina postojanja poduzeća, izgrađeno je preko 400.000 m2 BRP stambenog prostora, a u zadnjih desetak godina, u prosjeku, na gradilištima je zaposleno preko 400 radnika. Poduzeće je iznimno orijentirano na etičnost u poslovanju, pa u navedenom razdoblju, iako je imalo preko 1.000 kupaca, nema niti jedan sudski spor s niti jednim kupcem ili dobavljačem. U zadnjih 10 godina poduzeće se ne oglašava, budući da preko 80% novih kupaca dolazi po preporuci ranijih kupaca.

 

Goran Kalanj

Goran Kalanj

Goran Kalanj je osnivač, direktor I vlasnik tvrtke Serengeti d.o.o. Nakon završenog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, svoje poslovno putovanje započinje kao software developer u Siemensu. Tijekom svoje karijere radio za različite sistem integratore na pozicijama arhitekta, prodajnog konzultanta i voditelja odjela implementacije poslovnih aplikacija. 11 godina kasnije, 2007.godine pokreće vlastitu tvrtku Serengeti d.o.o., specijaliziranu za softverski inženjering, a čija je baza poslovni model “team extension”.

 

Lino Červar

Lino Červar

Lino Červar, Čarobnjak iz Umaga (Mago di Umago) je proslavljeni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije koja je 2020. godine postala viceprvak Europe. S reprezentacijom je osvojio 3 zlatnih (olimpijske igre, svjetsko prvenstvo, mediteranske igre) i 5 srebrnih medalja (svjetsko i europsko prvenstvo). U zadnjih 20 godina vodio je reprezentaciju na 200 nastupa odnosno 13 velikih natjecanja. 10 puta je proglašen najuspješnijim rukometnim trenerom Hrvatske i 2 puta najboljim trenerom Hrvatske. Autor je dvije knjiga: „La pallamano secondo me“ („Moje viđenje rukometa“) i „Od Učke do Olimpa“, te brojnih stručnih radova. Za svoj sportski rad i uspjehe nagrađen je brojnim nacionalnim i međunarodnim nagradama, priznanjima i državnim ordenima u 3 države (Hrvatska, Italija, Makedonija).

 

Tomislav Dominković

Tomislav Dominković

Tomislav Dominković, prije svega poduzetnik, menadžer sa iskustvom izgradnje tvrtke od start-up faze do organizacije sa 160 stalno zaposlenih i preko 500 vanjskih suradnika. Jedan od 3 osnivača Algebre, poslovne grupacije u sklopu koje funkcionira Visoko učilište Algebra, Pučko otvoreno učilište Algebra i Algebra d.o.o. Završio studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i poslijediplomski studij poslovnog upravljanja. Dodatno stekao pedagoško psihološko obrazovanje, neophodno za kvalitetnije razumijevanje procesa i sustava obrazovanja u kojem gradi svoju karijeru i poslovni put Algebre. Prvih 10 godina izgradnje Algebre njegov rad je prepoznala CROMA – Hrvatska udruga menađera te ga je 2007. izabrala za mladog menađera godine. Vrlo aktivan na međunarodnom planu, gdje je u periodu 2011.-2014. bio članom savjetničkog partnerskog vijeća za Microsoftovu strategiju na području obrazovanja te je Algebra 2014. izabrana na svjetskoj razini za obrazovnog partnera godine. Najrecentnije, Algebra je 2019. godine u izboru Zlatne kune izabrana u području promocije poduzetništva, ponajviše zahvaljujući svom projektu Algebra LAB u sklopu kojeg funkcionira prvi Zagrebački inkubator poduzetništva. U Algebri se bavi strategijom i upravljanjem organizacije s posebnim fokusom na financije, primjenu digitalnog učenja i strateške obrazovne projekte.

 

Barbara Vuković

Barbara Vuković

Barbara Vuković članica je uprave i financijska direktorica poduzeća Metal Product d.o.o. Barbara je diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagebu iz područja Računovodstva i revizije. Studij je nastavila na Cass Business School, University of London gdje je stekla titulu magistra znanosti iz Strateškog menadžmenta s najvišim pohvalama te Beta Gamma Sigma priznanje kao jedna od 10% najboljih studenata generacije. Barbara se dodatno školovala na Harvard University i University of California, Berkeley, gdje je pohađala ljetne škole. Za vrijeme studija, bila je stipendist Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te je nagrađena Posebnom rektorovom nagradom za vođenje studentskog projekta Case Study Competition. Tijekom studija stjecala je radno iskustvo kroz prakse u Američkoj ambasadi u Zagrebu, Ernst&Young, Coca-Cola HBC i M&A Research Center u Londonu. Nakon studija zaposlila se u SPAR Hrvatska na rotacijskom pripravničkom programu. 2014. godine Barbara se priključila obiteljskom poduzeću kao treća generacija koja sudjeluje u upravljanju. Od početka u Metal Productu prošla je razne odjele – nabavu, inozemnu prodaju, proizvodnju i skladište kako bi što kvalitetnije upoznala svaki aspekt poslovanja te je od 2018. godine preuzela funkciju financijske direktorice. Udana je i majka dvojice sinova.

 

Dr. Jan Christoph Munck

Dr. Jan Christoph Munck

Dr. Jan Christoph Munck, Research Director at Strascheg Institute for Innovation, Transformation and Entrepreneurship at EBS Business School.

Innovation-Projects (excerpt):

 • Set-up of a product development process
 • Performance Measurement in the R&D context
 • Value Measurement Design Thinking
 • Value Measurement Open Innovation
 • Operational Management of the EBS Focus Groups: “Innovation & Control”, “Innovation Excellence” and “Smart Innovation in the Industry 4.0”.

Skills and focus of interest:

 • Research in Innovation (management control) and Transformation
 • Innovation management & -control
 • Start-Ups / Entrepreneurship
 • Industry 4.0
 • Project management & -control
 • Change Management.
 

Dr. Damir Kralj

Dr. Damir Kralj

Dr. Damir Kralj studied electrical engineering at the University of Ulm and afterwards industrial engineering at the University of Stuttgart. He graduated as PhD at the department of Controlling at the University of Stuttgart. Damir was Project Manager at Horváth & Partners Management Consultants with several international project assignments in automotive companies. 2008 he was called up to join Mercedes-AMG to build up the new business segment “Performance Studio”. Afterwards he was assigned to the Customer Service Business of Mercedes-Benz AG where he was responsible for the global Parts Pricing for all Mercedes-Benz passenger cars. Since 2020 he is Head of Market Management NAFTA and Business Performance Management for Customer Services.

 

Dijana Dolušić

Dijana Dolušić

Dijana Dolušić, dipl. oecc., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Niz godina radila je kao konzultant u multinacionalnoj kompaniji specijaliziranoj za profesionalne usluge iz područja usluga računovodstva, poreza, ljudskih resursa i obračuna plaća za tvrtke koje posluju na međunarodnoj razini. Specijalizirana je za dizajniranje rješenja u području financija i računovodstva, te pomaže tvrtkama svih veličina u upravljanju financijama, postizanju operativne izvrsnosti i unapredjenju procesa. Posjeduje certifikat internog revizora i ovlašteni je kontroler za financije te radi kao interim CFO.

 

Aleksandra Raach

Aleksandra Raach

Aleksandra Raach magistrirala je porezno i trgovačko pravo na pravnom fakultetu u Njemačkoj. Dodatno se obrazovala na Akademiji za poreze i računovodstvo, Trier; Njemačka, na Institutu revizora kvalitete (QMS) i Institute of Internal Auditors. Član je u profesionalnim tijelima: Hrvatska odvjetnička komora, Institut unutarnjih revizora  (IIA- Institute of Internal Auditors), IA Hrvatska,  Fraud Institute. Trenutno radi u odvjetničkom uredu, a iskustvo je ranije stjecala kao direktorica poreznih i pravnih odjela u nekoliko poduzeća.

 

Boris Borčić

Boris Borčić

Boris Borčić, član je Uprave i izvršni direktor za financije u kompanijama Holdina d.o.o. i Energopetrol d.d., članicama INA Grupe u Bosni i Hercegovini. Profesionalnu karijeru je započeo 2010. godine u INA Grupi u kontrolingu, nakon čega je obnašao više različitih funkcija unutar Financija i IT-a. Prije trenutne pozicije na koju je imenovan u lipnju 2019. godine g. Borčić je obnašao funkciju direktora Kontrolinga upravljačkih i servisnih funkcija INA, d.d. Akademsko obrazovanje stekao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci gdje je završio i poslijediplomski studij Ekonomije energetskog sektora. Dodatnu edukaciju stekao je u sklopu MBA programa poslovne škole Cotrugli.

 

Tomislav Šuta

Tomislav Šuta

Tomislav Šuta, dipl. oec, na Ekonomskom fakultetu u Splitu diplomirao je 2006. godine. 2010. godine položio je foreznično računovodstvo (RRIF) u organizaciji Porezne uprave, kao i osposobljavanje za transferne cijene 2013. godine.  Prošao je osposobljavanje u području javne nabave te je stekao certifikat samostalnog stručnjaka za pripremu i provedbu EU projekata. Od 2006. godine radio  je na poslovima upravnog savjetnika, a potom i poreznog inspektora u Poreznoj upravi Split. Od 2014. godine na mjestu je direktora Regionalnog centra čistog okoliša (RCČO) Splitsko-dalmatinske županije. Od ožujka 2018. godine na dužnosti je direktora Vodovoda i kanalizacije (VIK) Split te stalni sudski vještak za računovodstvo, financije i poreze. Tijekom rada u RCČO-u i VIK-u, osigurao i upravljao investicijama u visini 3,7 milijardi kuna iz EU fondova.

 

Ivan Karlović

Ivan Karlović

Ivan Karlović, ovlašteni revizor u Mazars Cinotti zadužen je za poslove revizije financijskih izvještaja. Uz licencu za ovlaštenog revizora ima i licencu za ovlaštenog internog revizora. Specijaliziran je za širok spektar poslovnih sektora kao što su komercijalni sektor, proizvodnja, usluge i javni sektor. U sklopu karijere radio je na poslovima revizije financijskih izvještaja, revizije pripajanja i podjela trgovačkih društava, povećanja temeljnog kapitala, EU projekata, raznim procesima dubinskog snimanja (Due Dilligence) i sl. Stekao je i međunarodno iskustvo na poslovima revizije financijskih izvještaja SPV-a (Special Purpose Vehicles). Autor je brojnih stručnih članaka na temu računovodstva i financija, te predavač na Akademiji Zagrebačke burze i HIF-u (Hrvatski institut za financije).

 

Vedran Kuterovac

Vedran Kuterovac

Vedran Kuterovac, Assistant Manager u Mazars Hrvatska.

 

Matija Pavelić

Matija Pavelić

Matija Pavelić, direktor strategije i razvoja u Serengetiju. Profesionalnu karijeru je započeo 2001. godine u Logosu kao razvojni inženjer, te preuzima manje voditeljske pozicije. 2008. godine akvizicijom Logosa od poljske tvrtke Asseco, nastavlja karijeru u Assecu na poziciji Line of Business manager. U Serengeti prelazi početkom 2019. godine i trenutno je na poziciji Direktora strategije i razvoja. Diplomirao je 2000. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a poslijediplomski je završio na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer poslovno upravljanje – MBA 2016 godine.

 

Ivana Kalanj

Ivana Kalanj

Ivana Kalanj, voditeljica kontrolinga u Serengetiju. U Serengetiju je od 2012. godine i za to je vrijeme bila na manjim voditeljskim pozicijama vezanima prvenstveno uz računovodstvo i financije. Od 2019. godine preuzela je zadatak implementacije kontrolinga u Serengetiju te je svakodnevna podrška menadžmentu u strateškom odlučivanju.

 

Dražen Oreščanin

Dražen Oreščanin

Dražen Oreščanin je jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 150 zaposlenih u Hrvatskoj i podružnicama u Srbiji, Crnoj Gori, BIH, Velikoj Britaniji, Austriji i Sloveniji. Poslovnu karijeru je započeo u Zagrebačkoj banci gdje je od 1992. do 1998. sudjelovao u razvoju aplikacija za ocjenu kreditnog rizika i upravljanja rizikom te na razvoju sustava za izvještavanje. Nakon toga odlazi u Grupaciju Kaptol banke gdje je bio potpredsjednik za informacijsku tehnologiju. Od 2000. kao zamjenik direktora IT-a, odgovoran je za operativno upravljanje segmentima informacijskog sustava Agrokora. U Poslovnoj inteligenciji je od osnivanja tvrtke 2001. na poziciji direktora Strategije i razvoja, te je od 2010. na poziciji Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa strateškim partnerima te razvoj novih proizvoda i usluga. Sudjeluje na najsloženijim projektima u ulozi enterprise arhitekta kod klijenata kao što su Hrvatski telekom, A1 Hrvatska, United Grupa,  Crnogorski telekom, Telenor, Telekom Slovenije, Tisak i mnogi drugi. 2011. je završio poslijediplomski studij primijenjenog računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva čime je stekao titulu Magistra znanosti. Trenutačno pohađa doktorski studij. Od 2013. do 2015. bio je član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. Jedan je od pokretača i Izvršni direktor Udruge Glas Poduzetnika.

 

 

 

Dr. Marko Čoh

Dr. Marko Čoh

Dr. Marko Čoh je Direktor transformacije u Fortenova Grupi te ima dugogodišnje iskustvo u strateškim projektima i projektima koji uključuju izgradnju organizacija i timova. Njegovi projekti su donijeli veliku dodanu vrijednost, zahvaljujući strateškoj jasnoći i operativnoj učinkovitosti. Svojim aktivnostima pomogao je brojnim rukovodećim timovima definirati i implementirati nove operativne modele i organizacijske strukture. Uže područje interesa i rada odnosi se na: organizacijski dizajn, menadžment organizacijskih promjena, re-dizajn procesa i formiranje voditeljskih sposobnosti. Neke od referenci za koje je radio: hrvatski maloprodajni trgovac, britansko-američki farmaceutski trgovac, britanska avio kompanija, britanska banka, britanske trgovačke kuće i međunarodno IT poduzeće.

 

Gordana Frgačić

Gordana Frgačić

Gordana Frgačić ima više od 20 godina radnog iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima i na upravljačkim pozicijama. Posjeduje bogato iskustvo u spajanjima / razdvajanjima tvrtki, restrukturiranju, zbrinjavanju viška radnika, implementiranju funkcije ljudskih potencijala i pripadajućih softvera, stručnjakinja je za administraciju ljudskih potencijala kao i za selekciju i zapošljavanje, školovanje i razvoj i upravljanje talentima. Employer brandingom i internim komunikacijama bavi se veći dio svoje karijere. Prije angažmana u domaćoj kompaniji ima 17 godina radnog iskustva u međunarodnim kompanijama i na vođenju međunarodnih projekata. Autorica je priručnika, mnogobrojnih članaka i beletristike, a čest je gost predavač na raznim fakultetima, konferencijama i panelima.

 

Prof. Dr. Mike Schulze

Prof. Dr. Mike Schulze

Prof. Dr. Mike Schulze is Vice President for Research and Professor of Controlling, Accounting and Financial Management at CBS International Business School in Mainz, Germany. He is also a senior research fellow and lecturer at the EBS Universität für Wirtschaft und Recht and a lecturer in the area of executive education at the Frankfurt School of Finance and Management. Recently he also took over the function as an Honorary Professor-in-Residence for the Institute of Management Accountants (IMA) in Europe. His current research and consulting activities focus on trends and developments in the CFO area, the digitalization of the controlling function and corporate sustainability performance management. Prof. Schulze served as an officer in the German Federal Armed Forces and worked within the Finance function at Ford Motor Company in Cologne as well as a seminar manager at Horváth Academy, the formerly training division of Horváth & Partners Management Consultants.

 

Josip Lasić

Josip Lasić

Josip Lasić član je Uprave Končar - Elektroindustrije d.d. zadužen za područje financija. Diplomirao je financije na Ekonomskom fakultetu, testekao titulu CFA (Chartered Financial Analyst). Polaznik je mnogih edukacija i seminara iz područja financijske analize, analize poduzeća, korporativnih financija, upravljanja imovinom, risk managementa te je stekao sve licence koje izdaje HANFA vezane uz tržište kapitala, investicijske i mirovinske fondove. Kao član radnih skupina sudjelovao je u izradi zakona s područja tržišta kapitala. Karijeru je započeo 2005. godine kao broker za institucionalne klijente Zagrebačke banke, nakon toga 2006. godine karijeru nastavlja u PBZ Croatia Osiguranje, obveznom mirovinskom fondu gdje je proveo jedanaest godina. Zadnja pozicija u PBZ Croatia Osiguranju je bila glavni fond manager zadužen za kreiranje investicijske strategije fondova pod upravljanjem sa ukupnom imovinom od otprilike EUR 2 milijarde. Nakon toga odlazi u Europsku banku za obnovu i razvitak gdje pokriva SME segment za Hrvatsku te radi za EBRD-ev private equity fond aktivan u regiji koji se specijalizirao za hibridna financiranje i financiranje vlasničkim kapitalom te za financiranja regionalnih spajanja i preuzimanja. U razdoblju od 2016. do 2020. godine obnaša funkciju zamjenika predsjednika NO Končar Elektroindustrije d.d. Na pozicijičlana Uprave Končar – Elektroindustrije d.d. je od 2020. godine. Aktivno je sudjelovao u procesu financijskog restrukturiranja društva Dalekovod d.d. koji je uspješno završen dokapitalizacijom i integracijom Dalekovoda u Grupu Končar.

 

Bálint Palotai

Bálint Palotai

Bálint Palotai is Head of Strategy Innovation and Sales at Horváth & Partners. He has 18 years consulting background and speaker on several international strategy forums and conferences. He is thought leader in strategy setting and execution design, leader of several transformation programs, designing performance managament of strategy execution (incl. Balanced Scorecard). Bálint is Co-Founder of several datadriven strategy action methodology like branch network optimization with external geoinformation data, dynamic pricing using transactional and client data, differentiated service offering design using behavioral segmentation of clients.

 

Gábor Ádám

Gábor Ádám

Gábor Ádám, Head of  Analytics Center of Excellence, Chief Data Scientist at Horváth & Partners. He has 14 years BI and Analytics consulting background, BI, data and analytics strategy and roadmap design including technology ecosystem maturity assesment and development recommendations (having experience in sevaral platforms like SAP –ECC6.0, HANA, BW, BOBI, SAC, BPC, SQL, PowerBI, Tableau, Microstrategy, R, Python, Cloudera, SPSS, IBM TM1 (PA). He is lecturing at several universities and executive MBA programs, has participated in ERP transformation programs, designing future Steering Concepts and embedded it into full IT Ecosystem from ERP to single point of truth Datawarehouse to Management Reporting and Analytics. He lead several Management Reporting and Dashboarding projects in Middle East, Switzerland, Germany, Austria, Romania and Hungary and is Co-Founder of several datadriven strategy action methodology like branch network optimization with external geoinformation data, dynamic pricing using transactional and client data, differentiated service offering design using behavioral segmentation of clients.

 

Tomislav Grebenar

Tomislav Grebenar

Mr. sc. Tomislav Grebenar, dipl. ing. el., diplomirani inženjer elektrotehnike, a stekao je i titulu magistra znanosti iz područja ekonomije. Trenutačno je polaznik doktorskog studija Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju rizicima, u bankarstvu (kreditni rizik, CRM), gdje je stekao i menadžersko iskustvo, a trenutačno je zaposlen kao savjetnik u Hrvatskoj narodnoj banci. Unazad više godina sudjeluje kao predavač na međunarodnim i domaćim seminarima i edukacijama iz područja kreditnog rizika, CRM-a, SAS-a, R-a i sl. Predavač je i član ECCBSO odbora u sklopu kojeg sudjeluje u radu radnih skupina Risk Assesment i BACH u kojima sudjeluju ostale središnje banke.

Uz dobro poznavanje regulative i prakse, poznaje BI/DWH tehnologije, baze podataka, tehnike modeliranja, rejting sustave, IT/DataMining alate (R, Oracle/SQL developer, SAS,..) te ima iskustvo u razvoju DWH, prediktivnih modela, rejtinga. Sklon je i tzv. „out-of-the-box“ razmišljanju i pronalaženju efikasnih poslovnih i tehničkih rješenja. Uz istraživački duh, zanimaju ga nove tehnologije kao što su strojno i duboko učenje, te umjetna inteligencija od kojih neke razvija i primjenjuje u poslovnim rješenjima.

 

Dragutin Lederer

Dragutin Lederer

Dr. sc. Dragutin Lederer je savjetnik za Lean Management i poslovnu izvrsnost u LEAN-LED-CONSULTING-u. Diplomirao, magistrirao i doktorirao je na FSB-u u Zagrebu. Radio je u Mašinoprojektu u Zagrebu gdje je kao odgovorni projektant vodio kompleksne projekte kako tehnoloških postrojenja tako i konstrukcija specijalnih strojeva i proizvodnih linija. Od 1989. godine radi u Njemačkoj na rukovodećim pozicijama u proizvodnji i cjelokupnim poslovnim procesima u raznim europskim i svjetskim kompanijama. Prvo u Danaheru gdje i započinje svoju karijeru u Lean Managementu. Kao tehnički direktor NARR-grupe (Narr-Ortlieb-Marquart) uvodi Narr-Business-System i povečava cjelokupnu produktivnost grupe. U Dywidag Systems International je radio kao Lean Manufacturing Manager EMEA, gdje je ostvario značajne rezultate u području Working Capital-a i smanjenju zaliha. Tijekom svoje karijere stekao je iskustvo vođenja projekta izgradnje "Greenfield" tvornica, postavljanje i praćenje KPI-a za sve razine poduzeća te realizacije Lean transformacije uključujući i školovanje zaposlenika. U svom radu nastupio je na vrlo visokoj razini uvodeći operativnu izvrsnost u sva postrojenja. Konkretno, podizanje efektivnosti proizvodnje, optimizacija operativnih procesa i upravljanje zalihama bila su područja u kojima je postigao mjerljive rezultate. Zbog svog dugogodišnjeg iskustva u Lean proizvodnji, sudjelovao je na nekoliko međunarodnih konferencija u Hrvatskoj (BIAM, CIM, GALP, LSS), doprinoseći ovom području.

 

Dr. Lukas Rieder

Dr. Lukas Rieder

Dr. Lukas Rieder, Consultant and manager of CZSG Controller Zentrum St. Gallen AG, Switzerland. Consulting experience in several industries, mainly production, logistics, retail, hospitals and government. He is former associate professor for management accounting and controlling at the University of St. Gallen, Switzerland, for Business Administration, Economics, Law and Social Sciences and former deputy chairman of the International Group of Controlling IGC. Also, he is honorary member of the International Controller Association ICV and former program-responsible for controller-post diploma educations at the universities for Applied Sciences in Basel and St. Gallen. He is Member of several boards of directors in Switzerland. His special interests: Management Control Systems, management accounting,  Controllership, and Management Information Systems, Viable System Model.

 

Krešimir Barić

Krešimir Barić

Krešimir Barić, od 2020. godine,  član je uprave i CFO Erste & Steiemärkische banke d.d., Hrvatska, rođen 1976. godine u Zagrebu. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i diplome iz područja Financija, započinje profesionalnu karijeru 1999. godine u području kontrolinga u bankarstvu. Godine 2006.  godine prelazi na mjesto direktora direkcije Kontrolinga u Erste & Steiemärkische banci, gdje 2013. godine postaje direktor Sektora računovodstva i kontrolinga. Cijelu 2017. godinu proveo je u Erste Group Bank Beč na poziciji Voditelja odjela za mjerenje uspješnosti grupe i upravljanja kapitalom. 

 

Jasminka Horvat Martinović

Jasminka Horvat Martinović

Jasminka Horvat Martinović diplomirala je primijenjenu matematiku i informatiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Dodatno se usavršavala iz područja aktuarske matematike i osiguranja te je završila aktuarsku edukaciju u organizaciji Faculty and Institute of Actuaries London, Matematičkog odjela PMF-a i Hrvatskog aktuarskog društva nakon čega postaje licencirani aktuar. Redovna je članica Hrvatskog aktuarskog društva, članica Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje i članica Znanstvenog vijeća Centra za edukaciju djelatnika u osiguranju pri Hrvatskom uredu za osiguranje. Tijekom poslovne karijere završila je Business performance management na Management Centre Europe u Bruxellesu. Od studenog 2013. zaposlena je u Wiener osiguranju VIG d.d. na mjestu članice Uprave. Od tada je odgovorna za neživotna osiguranja, suradnju s brokerskim kanalom, korporativna osiguranja i reosiguranje. U svibnju 2018. Erste osiguranje VIG pripojeno je Wiener osiguranju VIG, a Jasminka Horvat Martinović postala je nova predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG.

 

Tihomir Premužak

Tihomir Premužak

Tihomir Premužak, diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje te magistrirao na specijalističkom studiju MBA na IEDC - Bled School of Management. Ranije je radio kao Production Shift Manager i Customer Service Sales Specialist, a u Vetropack Straži je započeo kao Technical Director. Od 2012. godine je generalni direktor i predsjednik Uprave. Predsjednik je Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika - HUM - CROMA.

 

Dr. Mladen Meter, Certified IBCS Trainer and Consultant

Dr. Mladen Meter, Certified IBCS Trainer and Consultant

 

 

Dr. Mladen Meter is a consultant and managing director of Business effectiveness Ltd. for business consulting in the field of controlling, finance, management, accounting, internal audit and business information systems (ERP/SAP). He has extensive experience in management positions in international companies (Kaufland, Generali, Basler) and is currently working independently and with renowned foreign partners on numerous projects in Croatia and abroad. He received his Master's degree in 2005 from the Faculty of Economics in Zagreb, in 2006 he finished Controlling Stufenprogramm at Austrian Controller-Institut in Vienna and passed the examination for the Certified Controller. In 2012 he attained his PhD from the Faculty of Economics in Split. He also attended the IEDC Bled School of Management. He is internationally certified HICHERT®IBCS consultant and trainer, certified partner for IBCS certified solutions for management reports and presentations. He is a certified internal auditor for banks, financial institutions and information systems and is a member of consultants network of certified consultants of HAMAG for areas: business planning, finance, organization and business management. He is European Bank for Reconstruction and Development - EBRD's consultant. He has been a senior lecturer at the AACSB accredited business school for a number of years, and has lectured in Germany at ESB Business School in Reutlingen and at CBS International Business School in Mainz. He also frequently teaches on open and in-house education in Croatia and abroad.

 

Raef Lawson

Raef Lawson

Dr. Raef Lawson is Vice President-Research & Policy and Professor-in-Residence for IMA (the Institute of Management Accountants).  He received his MBA and PhD degrees from the Leonard N Stern School of Business, New York University.  He holds a variety of professional certifications including CMA, CSCA, CFA, CPA and CAE.  Prior to joining IMA, Dr. Lawson served 20 years as a professor and Chair of the Department of Accounting and Law at the State University of New York at Albany.  Dr. Lawson has published several books and over one hundred articles in the areas of sustainability, business ethics, performance scorecards, activity based costing, international cost management practices, and cost and performance management systems.

 

Dragana Mujanović

Dragana Mujanović

Dragana Mujanović, mag.oec, konzultantica je za kontroling, financije i HR s više od 13 radnog iskustva. Članica je udruženja Internationaler Controller Verein (ICV), unutar kojeg obnaša ulogu Voditeljice međunarodne radne grupe za kontroling. Ima deset godina radnog iskustva na poziciji menadžera odjela računovodstva, financija, kontrolinga, te menadžera odjela razvoja ljudskih resursa u poduzeću dm drogerie markt d.o.o. Sarajevo. Radila je i kao menadžer odjela financija i kontrolinga u poduzeću Orbico d.o.o. Sarajevo. Kroz svoju vrlo uspješnu karijeru bila je predavač i govornik na mnogobrojnim lokalnim i regionalnim konferencijama poput DRIVE konferencije, CEO Akademije, The SDG Business Conference (UN), međunarodnih kontroling konferencija itd. Svoja predavanja koncipira jednostavno i lako razumljivo.

Završila je Ekonomski fakultet u Sarajevu, a dodatno akademsko usavršavanje iz područja kontrolinga stekla je kroz međunarodno priznati certificirani Controlling Advanced Program (Horváth Akademie & Poslovna učinkovitost). Pohađala je i veliki broj ostalih cijenjenih edukacija poput Sandler Sales Training-a, SAP FI-CO, projektnog i procesnog menadžmenta.

 

Karolina Kristic

Karolina Kristic

Karolina Kristić is Chancellor and CFO of Frankfurt School of Finance & Management. In this capacity, she is in charge of all financial and M&A activities of the entire Frankfurt School Group which, in addition to the business school, includes the Frankfurt School Foundation and subsidiary companies of Frankfurt School. Aside from responsibilities related to finance, controlling and risk management, Ms Kristic also oversees Human Resources and Facility Management. She was instrumental in supervising the entire financial planning of Frankfurt School’s new campus, a multi-million euro project that spanned over 5 years.

Ms Kristic joined Frankfurt School in 2009. In her earlier career, she held several positions as financial controller and group accountant, amongst others in consulting firms and the automotive industry. She is both a tax and accounting specialist, and holds an Executive Master of Business Administration from Ashridge Business School.

 

Marko Pokrajac

Marko Pokrajac

Marko Pokrajac diplomirao 2000. godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer Međunarodna razmjena. Od 2003. godine zaposlen u sustavu Adris Grupe gdje je stjecao iskustvo na stručnim i voditeljskim pozicijama u kontrolingu, financijama i računovodstvu u tvrtkama Maistra d.d., Tvornica duhana Rovinj d.o.o. i Adris Grupa d.d. Od 2016. godine radi na poziciji Financijskog direktora Maistra Hospitality Grupe koja uz financije, pokriva i odgovornost za nabavu i IT.

 

Dalibor Sokolović

Dalibor Sokolović

Dalibor Sokolović je član Uprave za Financije Petrokemije. Karijeru je započeo 2006. godine kao konzultant u KPMG-u, uz primarni fokus na projekte unaprjeđenja poslovnih procesa i informacijskih sustava te pružanje projektnog i financijskog savjetovanja za transformacijske i akvizicijske projekte. Tijekom 2012. godine karijeru nastavlja u INA Grupi u timu dugoročnog planiranja i optimizacije poslovanja Downstream segmenta nakon čega se pridružuje timu Financija, u konačnici kao direktor Kontrolinga INA Grupe te direktor Financija Downstream segmenta MOL Grupe. U srpnju 2021. godine imenovan je u Upravu Petrokemije. Uz regularne aktivnosti kontrolinga i upravljanja financijama, sudjelovao je na različitim projektima procjena vrijednosti projekata, akvizicija, implementacija ERP i izvještajnih sustava. Dalibor je 2007. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, dok je u 2020. godini stekao MBA titulu na SEED/Maastricht School of Management.

 

Bernie Smith

Bernie Smith

Bernie Smith is Managing Director of Made to Measure KPIs company from UK helping organisations fullfill their objectives through performance measurement and operational improvement. Made to Measure KPIs offers practical support in turning strategy into meaningful KPIs, creating dashboards and implementing KPI collection and reporting systems. Bernie Smith is KPI Author, Consultant & Trainer: Improving performance through meaningful KPIs and well-designed dashboards. 

 

Bernie Smith

Bernie Smith

Bernie Smith, founder of Made to Measure KPIs, trains and coaches businesses to develop meaningful KPIs and present their management information in the clearest possible way to support good decision-making. His approach has been adopted by many organisations, including Airbus, HSBC, UBS, Lloyd’s Register, Credit Suisse, Royal Bank of Scotland, LloydsTSB and many others. He has written twenty books on KPIs, regularly tops this category on Amazon and is a frequent key-note speaker on performance measurement. Earlier in his career, Bernie, who qualified as a professional engineer, worked as a consultant leading teams delivering exceptional operational improvement in blue-chip companies using Lean and Six Sigma approaches. This broad industry experience has given him a unique perspective when it comes to developing KPIs to improve organisational performance.

 

Hrvoje Volarević

Hrvoje Volarević

Hrvoje Volarević je rođen 1970. u Zagrebu gdje je diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1996. odnosno 2003., a doktorirao je 2010. na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Od 1997. zaposlen je u HNB-u, a od 2018. na poziciji višeg savjetnika u direkciji računovodstva. Na ZŠEM-u je bio angažiran kao profesor visoke škole na više različitih računovodstvenih kolegija od 2003. do 2021. Na Libertas međunarodnom sveučilištu predaje od rujna 2018., a od studenog 2021. kao docent na dodiplomskom stručnom i diplomskom sveučilišnom studiju. Od srpnja 2021. surađuje sa SSBM, Geneva kao mentor na Global DBA programu.

Posljednjih petnaest godina autor i koautor je više recenziranih znanstvenih te stručnih radova iz područja bankarstva, računovodstva, financija i matematičke optimizacije. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija iz područja ekonomije i operacijskih istraživanja gdje je i prezentirao svoje radove. Koautor dva udžbenika, stručni redaktor jedne knjige te recenzent više udžbenika i znanstvenih radova. Participirao višekratno kao predavač unutar programa stručnog osposobljavanja menadžera iz područja financija i računovodstva.

 

Romina Ivančić Maćešić

Romina Ivančić Maćešić

Romina Ivančić Maćešić, direktorica je odjela za ljudske potencijale u Coca-Cola Hellenic. Diplomirani je psiholog s višegodišnjim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima i prodaji. Karijeru je započela u Addiko banci, a kasnije je prešla u A1 Telekom. Od 2014. godine radila je u Lidlu Hrvatska kao voditeljica razvoja zaposlenika te napredovala do pozicije direktorice Odjela ljudskih resursa. Zatim se pridružila Heinekenu Hrvatska kao direktorica Odjela za ljudske resurse, da bi na kraju prešla na novu ulogu u drugom odjelu kao direktorica Odjela prodaje. Tijekom svoje karijere pokrivala je širok raspon funkcija u području ljudskih potencijala – od regrutacije i izgradnje renomiranog poslodavca (employer branding), preko upravljanja talentima i razvoja ljudi, do područja naknada i beneficija, poslovne transformacije i organizacijski dizajn, kako na operativnoj tako i na strateškoj razini. Radeći u četiri različite industrije, vodeći ljudske resurse i prodajne timove, stekla je dublje uvide i dragocjena iskustva o poslovnim i organizacijskim izazovima kompanija u dinamičnim, zahtjevnim okruženjima koja se neprestano mijenjaju.Također posjeduje i diplomu Executive coachinga.

 

Dr. Tobias Flinspach

Dr. Tobias Flinspach

Tobias Flinspach is member of the Board of Trustees of HILTI Family Foundation, Liechtenstein and managing director and co-founder of PMC The Performance Management Company located in Germany and Switzerland. His main areas of experience are Financial Leadership, Implementation of Strategy and Business Modeling as well as Process and Cost Management.

Advising international companies in the area of financial leadership and strategic management, he has worked for medium and large cap companies in Europe, Americas and the Middle East. He is also an advisor to the United Nations and the German Federal Network Agency. Trainer and coach in company-specific programs as well as national and international Executive MBA programs at Universities of St. Gallen and Bologna/Bologna Business School. Current book project on Management with OKRs together with John Doerr (Venture Capitalist of Google) and several publications on financial leadership and performance management. He co-develops, teaches and implements the St. Gallen Performance Management Model (www.spmm.ch).

After studying business administration at the University of Nuremberg (Germany) and University of Valencia (Spain) he worked for Ernst & Young in the automotive sector. In 2011, he earned a PhD at the University of Goettingen (Germany).

 

Loreal Jiles

Loreal Jiles

Loreal Jiles is vice president of research and thought leadership at IMA. In this role, Loreal advances the management accounting profession through robust research initiatives that deliver actionable insights to accountants and financial professionals in business. Loreal is a former member of the IMA Global Board of Directors and is liaison to the IMA Committee on Academic Relations. She holds a B.S. in accounting from Southern University in Baton Rouge, La., and an MBA from Tulane University. As lead researcher of this global series of diversity, equity, and inclusion (DE&I) studies, Loreal has spearheaded the largest collective effort toward DE&I progress across the global accounting profession and is honored to leverage solutions outlined in this report to champion collaborative action in the future.

 

Mislav Malenica

Mislav Malenica

Mislav Malenica je AI inženjer i poduzetnik čiji je rad orijentiran na izgradnju emocionalno inteligentnih AI rješenja koja će imati pozitivan utjecaj na svijet. Stručnjak je u području umjetne inteligencije, strojnog učenja, teorije igara i modeliranja ljudskog ponašanja. Mislav je predsjednik Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) i direktor tvrtke Mindsmiths. U svojih 16 godina iskustva u polju umjetne inteligencije prvo je radio kao znanstveni novak na Institutu Ruđer Bošković, a kasnije u startupima koji razvijaju umjetnu inteligenciju u Silicijskoj dolini i Europi.

 

Vali Marszalek

Vali Marszalek

Vali Marszalek je Direktorica ESG odjela u Mazarsu. Vali ima bogato višegodišnje iskustvo na gotovo svim temama iz domene održivosti i ESG, radeći s poduzećima kako na procjeni utjecaja na okoliš i društvo i izvješćivanju tako i na razvoju strategije održivosti i integriranju održivosti u strateške poslovne planove. Vodila je akceleratorske programe za poduzeća na teme integriranja ciljeva održivosti u poslovne procese, postavljanje znanstveno utemeljenih klimatskih ciljeva i usvajanja politika raznolikosti i rodne ravnopravnosti.

 

Dr. sc. Nikolina Markota Vukić

Dr. sc. Nikolina Markota Vukić

Dr. sc. Nikolina Markota Vukić je 2016. godine doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja društveno odgovornog poslovanja i izvještavanja o održivosti, a danas je članica Europske savjetodavne skupine za financijsko izvještavanje (EFRAG) mandatno tijelo europskog parlamenta za izradu EU standarda izvješćivanja o održivosti. Tijekom višegodišnjeg rada na području nefinancijskog izvještavanja, savjetnica je hrvatskim poduzećima u privatnom i javnom vlasništvu prilikom izrade izvještaja o održivosti te usklade sa zakonodavnim okvirom EU taksonomije. U Hrvatskoj i Europskoj uniji koordinira te provodi projekte vezane uz razvoj DOP-a, a na RRIF Visokoj školi za financijski menadžment nositeljica je kolegija Nefinancijsko izvještavanje i Zaštita okoliša. Zagovornica je sustavnog prikupljanja ESG podataka što je rezultiralo razvitkom IDOP Platforme digitalnog rješenja za sastavljanje izvještaja o održivosti prema GRI Standardima. Koordinatorica je Nacionalne studija o stanju nefinancijskog izvješćivanja u Hrvatskoj koja se objavljuje na dvogodišnjoj razini. Održava brojne edukacije i objavljuje znanstvene i stručne radove u hrvatskim i međunarodno priznatim časopisima u kojima pokriva teme izvještavanja o održivosti i održivih financija. 

 

Dr. sc. Mirjana Matešić

Dr. sc. Mirjana Matešić

Dr. sc. Mirjana Matešić je od 2004. direktorica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Aktivno promovira implementaciju održivog razvoja u gospodarstvu Republike Hrvatske kroz organizaciju i sudjelovanje na projektima te kao organizator radionica, seminara i projekata s ciljem podizanja svijesti o potrebi primjene koncepta održivog razvoja u Hrvatskoj. Pokrenula je kvartalno glasilo HR PSOR-a, «Gospodarstvo i održivost» koje promiče održivi razvoj u gospodarstvu. Autorica je dviju knjiga i niza radova iz područja održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Jedna je od kreatora projekta Hrvatskog indeksa održivosti – HRIO, nagrade za korporativnu održivost poduzeća u Hrvatskoj. Članica je Državnog savjeta za održivi razvoj i zaštitu okoliša. Doktorirala je 2010. na sociologiji održivog razvoja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, magistrirala je 2008. poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a diplomirala je 1995. godine ekologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Victoria Zinchuk

Victoria Zinchuk

Victoria Zinchuk is the Director of EBRD office in Croatia since November 2018. In her capacity as a Director, Victoria is responsible for setting strategic direction for the EBRD in the country. With strong understanding of investment and financial analysis and proven expertise in structuring, negotiating and implementation of debt, equity and quasi equity transactions, Victoria has developed and led numerous banking transactions and advised on project structuring with cumulative financing provided to local and multinational clients in excess of EUR 1bn in various countries. Victoria holds a Master’s degree in Banking and Finance from the Kiev State.

Photo: Ratko Mavar / Lider

 

Irena Ivanković

Irena Ivanković

Irena Ivanković diplomirala je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Svoju profesionalnu karijeru započinje 2006. godine u investicijskom društvu FIMA Vrijednosnice d.o.o. gdje je radila do 2016. godine kao licencirani broker i investicijski savjetnik primarno na poslovima trgovanja i prodaje vrijednosnih papira prema domaćim i stranim institucionalnim investitorima. Od 2016. do 2019. godine radi u investicijskom društvu Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. na poziciji voditeljice trgovanja za institucionalne investitore. U Podravku d.d. dolazi 2019. godine na poziciju voditeljice odjela za odnose s investitorima gdje se bavi financijskim i nefinancijskim (ESG) izvještavanjem u sklopu sektora Kontroling, a u studenom 2022. prelazi u sektor Poslovna održivost i zelena transformacija gdje radi kao voditeljica tima za održivi razvoj. Tijekom karijere usavršavala se na raznim edukacijama i treninzima te sudjelovala na investitorskim konferencijama povezanim uz investiranje i tržište kapitala. Posljednjih godina edukacije su usmjerene na područje održivosti i ESG te od 2023. godine posjeduje ISB specijalistički certifikat (Sustainability officer).

 

Ines Ignjatović

Ines Ignjatović

Ines Ignjatović je diplomirala 2012. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Svoju profesionalnu karijeru započinje 2012. godine u Podravki d.d. u sektoru Kontroling. Tijekom rada u Kontrolingu bila je zadužena za korporativno izvještavanje i poslovne analize Grupe Podravka. 2018. godine prelazi na poziciju direktorice službe Spajanja, akvizicije i strateška ulaganja. Od 2022. godine obnaša funkcije direktorice sektora Strateški razvoj poslovanja te v.d. direktorice sektora Poslovna održivost i zelena transformacija. Budući da se radi o korporativnim funkcijama, područje odgovornosti obuhvaća Grupu Podravka, a zadužena je za strateško planiranje te spajanja & akvizicije, kao i utjecaj zelenih politika, upravljanje projektima koji se financiraju iz europskih sredstava te unapređivanje poslovnih procesa i korporativnog upravljanja. Tijekom karijere usavršavala se na raznim stručnim edukacijama te sudjelovala na konferencijama iz područja kontrolinga, strateškog upravljanja i procjene vrijednosti društva.

 

Tamara Tarnik

Tamara Tarnik

Mr. sc. Tamara Tarnik je voditeljica Službe za zaštitu okoliša i održivi razvoj u Sektoru za strategiju i razvoj u Cromaris d.d. Diplomirala je i magistrirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Biološkom odsjeku. Više od dvadeset godina bavi se zaštitom okoliša u sektoru energetike te zadnjih sedam godina nefinancijskim izvještavanjem. Također, ima više od deset godina predavačkog iskustva iz područja održivog razvoja na visokim školama za obrazovanje odraslih.

 

Prof. dr. sc. Sandra Janković

Prof. dr. sc. Sandra Janković

Prof. dr. sc. Sandra Janković redovita je profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilištu u Rijeci i trenutno obnaša funkciju dekanice.  Doktorat je stekla 2001. godine na Ekonomskom sveučilištu u Beču (Wirtschaftsuniversität Wien) na temu obračuna troškova procesa. Magistrirala (1997) je i diplomirala (1993) na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment Opatija. Sudjelovala je na mnogobrojnim specijalizacijama i stručnim studijskim boravcima u inozemstvu. Na Fakultetu predaje kolegije Menadžersko računovodstvo, Strategijsko računovodstvo, Računovodstvo malih i srednjih poduzeća, Upravljanje prihodima i Cost Management. Autorica je i koautorica šezdesetak znanstvenih i stručnih radova te voditeljica projekta Benchmarking hrvatskog hotelijerstva i kourednica znanstvenog časopisa Tourism and Hospitality Management.

 

Markus Brenner

Markus Brenner

Markus Brenner is Principal at Horváth and Head of Process and Enterprise Automation. For more than 20 years, he has supported companies in the introduction and further development of process management approaches and the integration of processes into corporate management.

 

Jadranka Gojtanić, MBA

Jadranka Gojtanić, MBA

Jadranka Gojtanić, MBA je voditeljica projektnog ureda (PMO) u Maistri d.d. gdje koordinira implementaciju razvojnih projekata ključnih za inovativnost i unaprjeđenje organizacije, internih procesa i organizacijske kulture. Kao konzultantica u turizmu radila je na projektima pametnog turizma, digitalne transformacije, marketinških i operativnih planova u hotelijerstvu te je bila dio timova za razvoj strategija turističkih destinacija. Uključena je i u temu održivosti kao voditeljica tima za provođenje ESG inicijativa na razini tvrtke. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, ima završen Executive MBA sa internacionalne management škole i članica je Alumni-a IEDC Bled School of Management.

 

Kristijan Gregorić

Kristijan Gregorić

Kristijan Gregorić je stručnjak za marketing i prodaju koji je fokusiran na dinamičnu kreativnost, transformaciju poslovanja i tehnologiju s naglaskom na inovacije i rast. Kroz više od 20 godina karijere prošao je gotovo sve pozicije, od unapređivača prodaje do direktora marketinga i prodaje te člana upravljačkog tima u brojnim tvrtkama, kao što su Nestlé, Adris Grupa, Atlantic Grupa, Heineken – Karlovačka pivovara i Franck Grupa. Trenutačno u EY je na funkciji Senior Advisora a u tvrtki Valicon je partner i izvršni direktor. Svoju je diplomu i specijalizaciju stekao je na Ekonomskom fakultetu 'Luigi Bocconi' u Milanu, a u svojoj karijeri ostvario je i impresivan poslovni portfelj. Područja ekspertize po kojima se ističe su prodaja, marketing, strateško savjetovanje, Omni-Channel trgovina i Channel marketing, menadžment i digitalna prodaja. U Valiconu intenzivno razvija i novi pristup poslovnim rješenjima koristeći inovativnu metodologiju LEGO® SERIOUS PLAY®.

 

Dunja Vuković

Dunja Vuković

Dunja Vuković je magistra psihologije s više od 12 godina iskustva u ljudskim potencijalima. Tijekom tog perioda, radila je s različitim industrijama, primarno financijskom industrijom (EY, Erste banka), konzultantskom (Ramiro) te u IT sektoru (Lemax). Kroz iskustvo, susrela se i aktivno radila na svim relevantnim područjima u ljudskim potencijalima:

 • Provođenje psihologijske procjene prilikom selekcije za radna mjesta
 • Psihologijska procjena u razvojne svrhe
 • Revidiranje i uspostavljanje HR procesa (employer branding, selekcija, onboarding, razvoj zaposlenika, mjerenje angažiranosti zaposlenika, offboarding itd.)
 • HR konzalting
 • Coaching zaposlenika i managera
 • Provođenje psihologijske procjene u razvojne svrhe
 • Kreiranje i provođenje in-house treninga mekih vještina

Trenutno radi kao voditelj ljudskih potencijala u tvrtki od 150 zaposlenika, a odgovorna je za uspostavljanje i revidiranje svih procesa koji utječu na pozitivno iskustvo zaposlenika s tvrtkom. Zadnji projekt na kojem je radila je snimanje stanja onboarding procesa te definiranje i implementiranje poboljšanja i metrika. Certificirani je NLP leadership praktičar te NLP coach. Završila je prvi stupanj bihevioralno-kognitivne terapije.

 

Prof. Dennis Ramulić

Prof. Dennis Ramulić

Prof. Dennis Ramulić magistar je edukacije matematike i fizike s desetak godina iskustva u obrazovnom sustavu i privatnom sektoru, gdje se uz karijeru u autoindustriji razvija u stručnjaka za agilne, Lean i Kaizen metodologije rada. Nakon toga proveo je dio karijere u telekomunikacijama. Iskustvo rada stekao je ponajviše u financijama, nabavi, upravljanju zalihom te upravljanju poslovnim procesima, dok se zadnjih nekoliko godina bavi digitalizacijom poslovanja, razvojem RPA rješenja te uvođenjem naprednih analitičkih metoda u poslovanje.

Iskustvo u obrazovanju ostavilo je svoj utjecaj pa se danas bavi educiranjem u nekoliko edukacijskih centara a specijalnost su mu MS Excel, Power Platforma (Power BI, Automate i Apps), ostale Office 365 aplikacije te digitalizacija poslovanja, podatkovna analitika, Lean, BPM i RPA.

 

Jasminka Samardžija

Jasminka Samardžija

Doc.dr.sc. Jasminka Samardžija, profesorica je Mikroekonomije i Makroekonomije na RIT – Croatia, autorica knjige ‘Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere’ i koautorica knjige ‘Menadžment ljudskih potencijala u poslovnoj praksi’. Direktorica je tvrtke Motivacijski govornik d.o.o. Aktivna je i u domeni neformalne i formalne edukacije. Njezini treninzi uključuju praktična i dinamična predavanja, vježbe i zajedničke debate, što omogućuje svakom polazniku sagledavanje individualne korisnosti sadržaja seminara. Kontinuirano se usavršava u području motivacije, komunikacije i psihologije (Medijacija – nenasilno rješavanje konflikta, RWCT – tečaj FSO-a, CARNET-ov e-learning i Izrada online tečaja), upravljanja kvalitetom (ISO 9001:2008 lead auditor) i EFQM modela poslovne izvrsnosti. Aktivna je autorica znanstvenih i stručnih članaka, kao i sudionica na interdisciplinarnim hrvatskim i međunarodnim konferencijama. Specijalizirala se za područje leadershipa, procjene i izgradnje prodajnog tima te za razvoj strategije holističkog pristupa razvoju organizacijskih procesa baziranog na samoprocjenjivanju, a životni i poslovni slogan koji voli dijeliti s drugima je: Ti to možeš!

 

Ivan Pažin

Ivan Pažin

Ivan Pažin, mag. math, diplomirao je Matematičku Statistiku na Prirodoslovno-Matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kroz desetogodišnji radni vijek na raznim pozicijama i u različitim industrijama unutar ICT sektora stekao je bogato iskustvo – kako u radu sa ljudima tako i u radu sa podacima. Bio je KNIME Community Leader 3 godine a trenutno radi na poziciji Data Scientista u Tokić d.o.o.

 

Rolf Hichert

Rolf Hichert

Rolf Hichert, Dr.-Ing., Prof. a.D., after studying mechanical engineering in Stuttgart, Rolf Hichert worked for the Fraunhofer Institute for Production Technology and Automation (IPA). He was a consultant at McKinsey & Co., Inc. in Düsseldorf, and afterwards professor at the University of Applied Sciences in Constance. His next stations: Founder and Director of the Transfer Center Technology and Management of the Steinbeis Foundation in Stuttgart, Co-founder and Managing Director of MIK GmbHin Constance, Professor for Controlling at the Eberswalde University of Applied Sciences, Managing Director of MIS Switzerland AG in Zurich. In 2004 he founded HICHERT+PARTNER. More than 5000 participants took part in his seminars HICHERT®SUCCESS.

 

Marko Njavro

Marko Njavro

Marko Njavro, MBA, je izvršni direktor za operativno poslovanje Grupe (COO) Franck d.d., Zagreb. Ima preko 20 godina iskustva u FMCG-u, uključujući 7 godina međunarodnog iskustva. Trenutačno vodi posao s više od 500 ljudi  oslanjajući se na komercijalno iskustvo s izvrsnim organizacijskim i ljudskim vještinama. Stekao je uspješna iskustva na različitim funkcijama u Zagreb Brewery Plc., Starbev Croatia, Molson Coors  te Atlantic Grupi. Najnovija postignuća su mu isporuka najboljih financijskih rezultata ikada za Molson Coors Hrvatska u 2018., i na metrici Topline i Bottom line, kao i dvoznamenkasti rast Topline i Bottom line Atlantic Štarka.

 

Anita Lacmanović

Anita Lacmanović

Anita Lacmanović provela je preko 30 godina u Beču. Upravo je tamo započela svoju profesionalnu karijeru, i to u tvrtki Hewlett Packard Austria. Nakon što se vratila u Hrvatsku, dodatno se specijalizirala za online poslovanje. Tako je 12 godina provela na različitim vodećim pozicijama u području e-trgovine. U njezinom ćete životopisu tako naći velika poduzeća poput eKupi i Fortenova grupe. Kao svoj fokus ističe rast i razvoj velikih online tvrtki, a prioritizira maksimiziranje dobiti, optimizaciju troškova, kao i visoku operativnu učinkovitost. Cilj je jasan i jednostavan: rezultati. Njezin čvrst i odlučan mindset ju je 2017. doveo u SAP Hrvatska. Preuzela je poziciju Head of Customer Experience za SAP SEE, a danas je generalna direktorica SAP Hrvatska. Uvela je nove strategije vođenja i poslovanja s fokusom na prelazak korisnika na cloud rješenja.

 

Nils Gimpl

Nils Gimpl

Nils Gimpl, PhD Student, being educated in Nuremberg Institute of Technology Georg Simon Ohm, and Düsseldorf University of Applied Sciences, he developed numerous skills in areas of business administration and analytics. Since 2017, he has been improving his skills in two major companies, Siemens AG and Robert Bosch GmbH. He has also been part of Working Student Management Consulting in Horvath while from 2021, Mr. Gimpl has been Research Assistant in Frankfurt School of Finance & Management. His career has been marked with various publications and teaching experience.

 

Anton Barbir

Anton Barbir

Anton Barbir, izvršni je direktor za financije u JGL d.d. (Jadran Galenski Laboratorij d.d.). Visoko motivirani financijski stručnjak s jakom poslovnom oštroumnošću za FMCG i farmaceutsku industriju, Korporativne financije i financijske zajedničke usluge. Ima više od 20 godina naprednog iskustva u korporativnim financijama, financijskom nadzoru, operativnim financijama, M&A, kao i pravljanje SAP projektima. Ima veliko iskustvo u organizaciji i kontroli proračuna, uspješna postignuća u vođenju financija društva i radu u koordinaciji s upravom direktora za povećanje uspjeha tvrtke. Stručnjak za administrativnu koordinaciju, poboljšanje procesa, vodstvo i financijsko savjetovanje, ima sposobnost usmjeravanja učinkovite komunikacije s ključnim klijentima i dionicima.

 

Kim Louisa Dillenberger

Kim Louisa Dillenberger

Dr. Kim Louisa Dillenberger, acts as transformation expert at the intersection of academia and practice. She functions as driving force for organizational transformation as researcher, lecturer, key note speaker and consultant. Based on her scientific projects Dr. Dillenberger generates and transfers knowledge on organizational change, routines, improvisation and learning. As Vice Academic Director at the Centre of Performance Management & Controlling of Frankfurt School of Finance & Management she is particularly dedicated to shaping the future of corporate management. Dr. Dillenberger holds a PhD in business administration and builds on her business psychology studies as well as her practice experience in training and change management on global transformation programs. All in all, Dr. Dillenberger stands for a mind and action shift in dynamic times.

 

Marko Kufrin

Marko Kufrin

Marko Kufrin, izvršni je direktor strategije i marketinga s 15 godina radnog iskustva, zaposlen u Atlantic Grupi, FMCG tvrtki s vodećim portfeljem brendova hrane i pića u jugoistočnoj Europi.  Trenutno je u dvojnoj ulozi odgovoran za cjelokupnu korporativnu strategiju tvrtke i za opće upravljanje jedinicom posvećenoj stvaranju novih poduzeća.

 

Ivan Bartulović

Ivan Bartulović

Ivan Bartulović, član je Uprave i glavni direktor za ljudske resurse (CHRO) u Hrvatski Telekom d.d. MBA studij završava 2016. na HHL Leipzig Graduate School of Management u Njemačkoj te iste godine i EADA Business School u Španjolskoj. Tijekom MBA-a studirao je i na Georgetown University (2016.) u SAD-u te Lingnan University u Kini. Dodatno se usavršavao na Harvard Business School (2014.) na kojoj je specijalizirao područja upravljanja poslovnim transformacijama. Karijeru je 2004. godine započeo na poslovima financijskog savjetovanja u Privrednoj banci Zagreb, članici INTESA SANPAOLO BANK Grupe. Od 2010. godine bio je član Uprave i izvršni direktor za strateško upravljanje ljudskim potencijalima u CEMEX grupi, za njihove operacije u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Od 2016. godine do dolaska u HT 2019. godine bio je u A1 Grupi kao član Leadership tima i glavni direktor za ljudske potencijale i korporativne komunikacije za poslovne segmente u Hrvatskoj i Makedoniji. 

 

Nataša Odak

Nataša Odak

Nataša Odak, Menadžerica je odjela za razvoja ljudskih resursa u dm-drogerie markt d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom na području upravljanja ljudskih resursa. Zadužena je za područja Kultura&razvoj i Employer branding&Recruiting. Uz nacionalne projekte, zadužena je i za internacionalne projekte kao što je područje zdravlja djelatnika s ciljem poticanja djelatnika na razvijanje zdravih navika. Uz navedeno aktivno vodi interne radionice povezane s organizacijskom kulturom dm-a, kao i osobnim razvojem. Certificirani je NLP Practitioner & Business Coach.

 

Ivan Bilać

Ivan Bilać

Ivan Bilać, direktor je upravljanja ljudskim potencijalima u Adris grupi s glavnim fokusom na strategiju, upravljanje talentima te planiranje nasljeđivanja kroz sva poslovna područja unutar grupe. Posjeduje bogato internacionalno iskustvo koje je stjecao kroz globalnu multinacionalnu kompaniju kao i iskustvo iz različitih industrija. Kroz karijeru se osim upravljanja ljudskim potencijalima bavio i poslovnom stranom tako da posjeduje i iskustvo vođenja poslovanja. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2006. godine., te se kroz sve godine rada dodatno usavršavao pohađanjem velikog broja edukacija i seminara.

 

Bojan Horvačić

Bojan Horvačić

Bojan Horvačić, završio je svoje obrazovanje na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Pekingu i od tada je imao mnoge uloge u kojima je pomagao svojim poslodavcima u izgradnji pozitivnog korporativnog imidža uspostavljanjem i održavanjem široke kooperativne mreže partnerstava. Njegov rad vidljiv je u raznim tvrtkama u kojima je radio kao što su Smart Solutions doo, INPASIA, Konzum d.d. te Kinesko poslovno udruženje jugoistočne Europe. Trenutno radi u Tehnici d.d. kao CEO koji je posvećen dosljednom stvaranju visokih standarda rada.

 

Andreas Brokemper

Andreas Brokemper

Dr. Andreas Brokemper, after studying business administration in Paderborn, he worked as a research assistant under Prof. Péter Horváth in Stuttgart while completing his doctorate thesis at the University of Stuttgart. In 1998 he joined Dr. August Oetker KG in Bielefeld, Holding of the Oetker-Group. 2002 he moved to Henkell & Söhnlein Sektkellereien KG as Chief Financial Officer. 2013 he was appointed Chief Executive Officer of the Henkell-Group. Since 2021 Dr. Andreas Brokemper today is the Chairman of the Executive Committee of Henkell Freixenet and a member of the Executive Board of Geschwister Oetker Beteiligungen

 

Blagica Petrovac Šikić

Blagica Petrovac Šikić

Blagica Petrovac Šikić s više od 20 godina relevantnog  iskustva radi kao Viša direktorica ljudskih potencijala  u PLIVI, članici Teva grupe, a njezina je odgovornost  zapošljavanje, upravljanje talentima, nagrađivanja, organizacijska klima i kultura, motivacija i zdravlje zaposlenika za Hrvatsku i zemlje južne i istočne Europe. Karijeru je započela u PLIVI gdje je stekla bogato iskustvo u internacionalnom okruženju. Od početka svoje karijere surađivala je s više zemalja na procesima vezanim za upravljanje ljudskim potencijalima.  Vremenom je svoje znanje produbljivala kroz edukacije i poslovno iskustvo posebice u području izgradnje timova, upravljanja nagrađivanjem zaposlenih, razvoj talenata kroz edukaciju kao i razvoj menadžmenta i organizacije, angažman zaposlenika kroz holističku izgradnju zdravog radnog mjesta i dobrobiti zaposlenika kao i pozitivne kulture i iskustava zaposlenika. U karijeri je sudjelovala u brojnim internacionalnim projektima te posjeduje bogato  iskustvo  vezano za podršku poslovanju kod pripajanja novih kompanija, podršku kod reorganizacija poslovanja, restrukturiranja i izgradnje pojedinih odjela u cilju povećanja efikasnosti ukupne organizacije i razvoja ljudskih potencijala.

 

Andreja Pavlović

Andreja Pavlović

Andreja Pavlović, voditeljica je Zavoda za održivost i klimatsku otpornost i Zavoda za zaštitu prirode. Ima više od 25 godina iskustva u savjetovanju o upravljanju, kombiniranjem stručnosti u strateškim komunikacijama i javnim poslovima, održivosti i društveno odgovornom poslovanju, donošenju odluka o okolišu te dijalogu i uključivanju dionika. Dubinski poznaje kontekste i izazove održivosti različitih sektora te razvoj pitanja upravljanja i izvještavanja o održivosti kroz sve razvojne faze i formate, što uključuje CSR, GRI, <IR>, SDG, CSRD/ESRS/ESG, EU Taxonomy, DNSH, CSDDD, IPCC, GHG, CDSB, SBTi, TCFD, TNFD, ISSB, IFRS, SASB, CDP, itd. U Oikonu je odgovorna za izgradnju centra znanja i izvrsnosti za zahtjeve CSRD-a/ESRS-a i jačanje kapaciteta poduzeća za klimatsku otpornost. Od 2018. do 2022. godine predsjednica Zajednice za društveno odgovorno poslovanje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje je potaknula osnivanje platformu za dijalog s dionicima HGK_COR AKCELERATOR, čiji je cilj stvaranje boljeg razumijevanja ciljeva održivog razvoja i ubrzanje njihove provedbe. Također je pokrenula i osmislila vodeći projekt platforme, konferenciju Podržimo održivo, te je bila direktorica programa konferencije 2019. i 2021. godine (s Paulom Polmanom i Jakobom Trollbäckom kao glavnim govornicima). U sklopu 14. Konferencije o održivom razvoju koja se 4. i 5. listopada 2022. održala u Zagrebu u organizaciji HR PSOR-a moderirala je panel raspravu o međusektorskim i upravljačkim standardima za izvještavanje o održivosti (European Sustainability Reporting Standard - ESRS) i održala predavanje pod naslovom „Sveti gral izvještavanja o održivosti: dvostruka materijalnost“. Također je 19. travnja 2023. na konferenciji „Održivost – kako uspješno ploviti morem regulativa?“ koju su organizirali HR PSOR i msg global solutions sudjelovala na panelu Dubinska procjena utjecaja na održivost na kojem je predstavila zahtjeve ESRS-a koji se tiču dubinske procjene održivosti (dužne pažnje) te o prijedlogu Direktive o dužnoj pažnji za održivo poslovanje. Na 15. konferenciji održivog razvoja je u okviru sponzorskog paketa Oikona potaknula održavanje prvog skupnog dijaloga na temu dvostruke materijalnosti na temelju World Café metodologije s ciljem davanja doprinosa razmjeni i unapređivanju stručnih znanja potrebnih za primjenu CSRD-a/ESRS-a u praksi i predstavila sažetak stručnog rada Sveti gral izvještavanja o održivosti: dvostruka materijalnost. Napisala je stručni rad o praksama izvještavanja o klimatskim promjenama hrvatskih tvrtki koji je objavljen u 2022. u znanstvenom časopisu „Socijalna ekologija“ (Hrvatski obveznici nefinancijskog izvještavanja na prekretnici: što znamo o izvještavanju i komunikaciji klimatskih promjena u Hrvatskoj?). Napisala je još nekoliko stručnih radova koji se bave održivošću 21. stoljeća i drugim izazovima. 

 

Goran Peršić

Goran Peršić

Goran Peršić, stručni je suradnik EBRD-jevog savjetodavnog programa za mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj. Formalna edukacija i prethodno radno iskustvo vežu ga uz financijsku industriju gdje je duži niz godina radio na specijalističkim pozicijama restrukturiranja, procjena kreditnih rizika i odobrenja/iniciranja plasmana rizičnih proizvoda. Danas, uz podršku donacijskih sredstva, programi na kojima radi povezuju poduzetnike s lokalnim konzultantima i međunarodnim savjetnicima koji pružaju pomoć u procesu transformacije poduzeća savjetovanjem i implementacijom najboljih međunarodnih praksi. U skladu sa strateškim pravcima Banke, fokus je na podršci unaprjeđenja energetske učinkovitosti, zaštite okoliša, digitalne transformacije i uključivosti. U kontinuiranom je kontaktu sa zajednicom poslovnih savjetnika te je aktivan u odabiru konzultanata koji mogu biti angažirani na projekatima koje podržava Banka. Rezultati praćenja učinkovitosti savjetodavnih projekata u okviru programa pokazuju da je 74% klijenata koji su implementirali savjetodavni projekt u suradnji s EBRD-jem ostvarilo povećanje prihoda, 51% poduzeća bilježi povećanje broja zaposlenika, 62% rast produktivnost, dok je 60% povećalo izvozne aktivnosti.

 

Katarina Brinar

Katarina Brinar

Katarina Brinar, zaposlena je u Hrvatskom Telekomu od 2020. godine, a na poziciji stručnjaka u Odjelu za održivo upravljanje radi već zadnje dvije godine. Zadužena je za upravljanje i koordiniranje procesima vezanim za održivost i izvještavanje. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon fakulteta zaposlila se u Agrokoru te nastavila karijeru u Ledu d.d. u financijama kao voditeljica riznice.

 

Lukas Löhlein

Lukas Löhlein

Lukas Löhlein, is a Professor of Management Accounting and Control at WHU – Otto Beisheim School of Management and Director of the Institute of Management Accounting and Control (IMC). The IMC is a leading think tank on Controlling & Strategy Execution. He teaches courses on Management Accounting & Control and Strategy at both the graduate and executive levels. In his research, he adopts an interdisciplinary perspective to provide an in-depth analysis of questions related to management control, the effects of digitalisation and organisational transformation. His research has been published in international leading academic journals of Controlling.

 

Ivan Paić

Ivan Paić

Ivan Paić, diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a tijekom bogate profesionalne karijere, uz stručne prakse u Japanu i Norveškoj, usavršavao se na teme vođenja ljudi, povećanja učinkovitosti prodajnih timova, digitalne transformacije i održivog razvoja. Izvanredni je profesor Digitalne transformacije na Swiss School of Business and Management Geneva u Zagrebu. Poslovnu karijeru započeo je 2003. godine u KONČAR – Mjernim transformatorima kao stipendist u projektnom odjelu te kasnije kao voditelj R&D projekata. U međunarodnu tvrtku Schneider Electric odlazi 2008. godine na poziciju Product managera za srednjenaponsku i niskonaponsku opremu. U 2011. godini preuzima funkciju Operational Marketing direktora za korisnički softver u Grenobleu, u Francuskoj, te se nakon više od tri godine vraća u Zagreb na poziciju Country General Managera za područje Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Od 2020. godine do imenovanja na mjesto člana Uprave KONČARA boravi u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na već prije spomenutoj poziciji potpredsjednika u Schneider Electricu. U Upravu KONČARA dolazi s pozicije potpredsjednika u Schneider Electricu zaduženog za projektnu prodaju na svjetskoj razini. 

 

Anica Petričević

Anica Petričević

Anica Petričević, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beču. Svoju karijeru započela je u internacionalnoj konzultantskoj kompaniji, nakon čega se zaposlila u Erste grupi u Beču, gdje je provela šest godina. Potom prelazi u Erste banku u Hrvatskoj, gdje na različitim pozicijama radi od 2015. godine. Posljednje tri godine fokusirana je na teme održivosti te je odgovorna za ESG teme u Erste grupi u Hrvatskoj, kojoj je održivost jedan od ključnih strateških stupova. Odgovornosti u sklopu ESG-a uključuju definiranje i operacionalizaciju ESG strategije zajedno s ključnim dionicima. 

 

Vedran Koporčić

Vedran Koporčić

Vedran Koporčić, mag. iur. – stručna osoba sukladno čl. 16. st. 1. toč. 1. i čl. 39. st. 7. Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave (NN 154/23). Posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave te je ovlašteni trener javne nabave. Posjeduje višegodišnje radno iskustvo iz područja javne nabave u svim fazama javnonabavnog procesa. Prvo radno mjesto je imao u Odvjetničkom uredu Sanja Artuković u Zagrebu tijekom 2014. godine, nakon čega je radio u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije od 2015. do 2020. godine, uključujući i na mjestu voditelja odjela za nabavu i opće poslove. Od rujna 2020. godine poslove javne nabave obavlja u privatnom sektoru, a trenutno radi u gospodarskom subjektu. Kontinuirano sudjeluje kao predavač javne nabave u programima izobrazbe za stjecanje certifikata u javnoj nabavi, kao i u programima usavršavanja.

 

Tomislav Lipošćak

Tomislav Lipošćak

Tomislav Lipošćak, mag. iur.  nakon diplomiranja 2016. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu započinje sa radom u području javne nabave. U periodu od 2018. do 2023. godine radio je u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) u Uredu za pravne poslove i utvrđivanje nepravilnosti gdje je sudjelovao u utvrđivanju nepravilnosti u postupcima nabave financiranih iz fondova Europske unije. Od 2023. godine radi u privatnoj tvrtki koja se bavi poslovnim savjetovanjem, pripremama i provedbom postupaka javne nabave, jednostavne nabave i nabave za neobveznike Zakona o javnoj nabavi te izradama ponuda za ponuditelje u svrhu sudjelovanja u postupcima nabave. Posjeduje certifikat iz javne nabave i upisan je u Registar trenera i stručnih osoba iz područja javne nabave Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

 

Matija Nakić

Matija Nakić

Matija Nakić, diplomirala je računalstvo, te završila MBA. Radila je u HT Eronetu, Infocumulusu, Spanu i Fiveu. Karijeru je izgradila u području softvera za velika poduzeća. Prošla je sve etape, od programerke do VP proizvoda. Radila je s izvanrednim timovima na isporuci izvrsnih proizvoda za tvrtke s Fortune 500 liste. Suosnivačica je i izvršna direktorica tvrtke Farseer. Farseer je softver za financijsko modeliranje, planiranje i analizu te se fokusira na srednje velike i velike tvrtke te automatizira 90% njihovog ručnog rada.

 

Ivan Gorski

Ivan Gorski

Ivan Gorski, direktor je Odjela za planiranje ljudskih resursa u Hrvatskom Telekomu od 2022. godine. Uglavnom se bavi strateškim planiranjem ljudskih resursa (HR kontroling), analizom kompenzacija, obračunom plaća i vođenjem HR projekata. Prije toga, bio je voditelj iskustva zaposlenika i Employer Brandinga od 2020. do 2022. godine. Vodio je tim koji je postigao najveće zadovoljstvo zaposlenika u povijesti kompanije, poboljšao Employer Brand poslodavca te je nagrađen za najboljeg Employer Brand Managera od strane Employer Brand Awards Adria. Od 2019. do 2022. bio je HR poslovni partner za Iskon, gdje je savjetovao o HR temama i koordinirao različite HR aktivnosti. Trenutno je doktorand psihologije i ima magisterij iz psihologije sa Sveučilišta u Zagrebu.

 

Vladimir Dujić

Vladimir Dujić

Vladimir Dujić je od svibnja 2022. zaposlen u PLIVI Hrvatska na poziciju Senior HR Manager. Prije toga bio je Voditelj Learning and Development odjela u Infobipu, gdje je zajedno s globalnim timom od 12 ljudi, od Bogote do Manile, bio zadužen za globalnu strategiju učenja i razvoja. Vladimir je završio RIT Croatia, a kako i sam vjeruje u cjeloživotno učenje, osim konstantnih edukacija na kojima stalno sudjeluje, završio je Masters Certificate u Career and Talent Management od CIPD-a u Londonu, Cotrugli EMBA u Zagrebu te je certificirani NLP Coach.  Isto tako, certifikator je unutar projekta Cerifikat Poslodavac Partner od strane Selectia. Iskustvo je stekao u više industrija (turizam, nafta, bankarstvo i IT) u Hrvatkoj i vani na raznim područijima ljudskih potencijala od privlačenja talenata i employer brandinga, selekcije, upravljanje talentima i karijerama, angažiranosti zaposlenika do razvoja rukovoditelja. Vladimir u praksi voli pomjerati granice  s projektima i inicijativama koji su preteča trendova u učenju i razvoju zaposlenika te su dosta njegovih (i njegovog tima) projekata u različitim kompanijama bili nagrađivani od strane struke. U privatno vrijeme voli druženje s prijateljima, šetnje i igre sa sinom i kćerkicom te pratiti zanimljive i edukativne članke i objave na LinkedIn-u.