Implementacija strateškog plana
Svrha
Za uspješnu implementaciju strateškog plana iznimno je važno koristiti metode i alate za strateško planiranje, ali primjeniti i metodologiju projektnog menadžmenta.
Tipične faze za projekt implementacije strateškog plana su slične kao i kod drugih projekata: analiza, priprema, koncepcija, realizacija i testiranje.
 
Važni elementi
  • Projektni ciljevi – precizno definiranje projektnih ciljeva koji se žele postići projektom implementacije strateškog plana
  • Projektna organizacija – odrediti projektne uloge sponzora, voditelja i članova projektnog tima te način rada
  • Hodogram projektnih aktivnosti – odrediti sadržaj i redoslijed odvijanja projektnih aktivnosti
Metodologija
Faze i sadržaj projekta implementacije strateškog plana moguće je prikazati na sljedeći način:
 
 
Klijent
„U suradnji sa Poslovnom učinkovitosti započeli smo naše putovanje kroz preoblikovanje strateškog planiranja.
Kroz niz kvalitetno pripremljenih i izvrsno vođenih radionica imali smo prilike bolje se upoznati, učiti, otvarati se za druge perspektive i tako postaviti temelje za kvalitetnije promišljanje vlastitih ciljeva na čemu i danas zasnivamo svaki razgovor o strategiji.
Tim Poslovne učinkovitosti bio nam je podrška u cijelom tom procesu, a i danas im se rado obraćamo za savjet i mišljenje.“

 
Ivana Kalanj, Voditeljica financija i kontrolinga, Serengeti d.o.o.

Izjava klijenta iz travnja 2023.

Serengeti d.o.o.
Serengeti je nagrađivana konzultantska tvrtka za razvoj softvera. Iskustvo i znanje koje danas imamo gradimo od osnutka 2007. godine. S 300 projekata iza nas, s ponosom možemo reći da imamo zavidnu zalihu znanja, i što je najvažnije, strasti prema ovome što radimo. Tu je i iskustvo koje omogućuje besprijekorno upravljanje cjelokupnim razvojnim ciklusom.

[DOWNLOAD] Katalog u pdf-u možete preuzeti na ovome linku.