Svrha

Analiza radnog mjesta je metoda za prikaz posla određenog radnog mjesta, a najčešće se provodi sa svrhom racionalizacije rada te predstavlja polazište za svaku važniju promjenu odnosno unaprjeđenje u kadrovskoj i organizacijskoj praksi.

Važni elementi

  • Sadržaj – informacije o sadržaju posla radnog mjesta
  • Kompetencije – informacije o potrebnim kompetencijama izvršitelja posla
  • Uvjeti rada – informacije o fizikalnim i organizacijskim uvjetima rada

Metodologija

Klijent

„Da bi ustanovili stvarne potrebe za brojem potrebnih zaposlenika, te racionalizirali troškove, odredili jasne kriterije za odabir, motiviranje i unaprjeđenje najboljih zaposlenika te tako povećali kvalitetu pružene usluge svim našim putnicima i stvorili novu vrijednost za Republiku Hrvatsku, vlasnika Jadrolinije, naručili smo projekt analize radnih mjesta. Društvo Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje ne samo da je opravdalo ukazano povjerenje, trenutačno razumijelo zahtjev i napravilo traženu analizu, već je dalo dragocjene savjete Društvu koje bi koristeći iste obrasce i mjereći individualni učinak svakog zaposlenika moglo znatno kvalitetnije upravljati velikim sustavom kakav je Jadrolinija na korist svih vrijednih zaposlenika, Države i svih putnika radi kojih Društvo i postoji.“

Ante Vranješ, Član Uprave, Jadrolinija Rijeka

Izjava klijenta iz rujna 2018.

Jadrolinija je društvo za  linijski pomorski prijevoz  putnika i tereta sa  stoljetnom tradicijom.  Osnovana je 20. siječnja  1947. godine u Rijeci, a  nasljednica je raznih  udruživanja malih brodara obalne plovidbe još od  1872. godine.

 

 

[DOWNLOAD] Katalog u pdf-u možete preuzeti na ovome linku.