Datum i mjesto održavanja:
Četvrtak, 23.05.2024.  -  Petak, 24.05.2024.
Rovinj
Rok za prijavu:
Utorak, 21.05.2024.
 
Specijalistička radionica: Strategy development and implementation i 15. KONTROLING KONFERENCIJA: Strategija i transformacija

RADIONICA

Strategy development and implementation

Napomena:

Ova radionica će biti održana na hrvatskom jeziku, a za in-house radionice moguće je održavanje i na engleskom jeziku.

Opis i ciljevi

Strateški plan omogućava organizacijama postizanje efektivnosti u poslovanju i konzistentan nastup na tržištu tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Strateški plan predstavlja svojevrsni predložak ponašanja / djelovanja organizacije, po čemu se razlikuje od svojih konkurenata, te potpomaže ostvarenje temeljnih ciljeva organizacije. Za smislenu praktičnu iskoristivost izrađenog strateškog okvira poslovanja nužno je osigurati njegovu realističnost kroz provedbu analize, implementacije i testiranja u poslovnoj praksi. Kvalitetan proces i izrada cjelovitog modela strateškog plana jednako je važan kao i način njegove implementacije i korištenja.

Modeliranje procesa strateškog planiranja

© Model strateškog planiranja Poslovne učinkovitosti

Kome je radionica namijenjena

Vlasnicima, menadžerima, kontrolerima, poslovnim analitičarima i svima kojima je od interesa bolje strateško usmjerenje i bolja operativna izvedba definiranih ciljeva na razini organizacije, organizacijskih jedinica, timova i pojedinaca.

Sadržaj i raspored radionice

10:00 - 10:30 Registracija i preuzimanje materijala

10:30 - 11:30 Važnost strateškog planiranja

 • Efektivnost i efikasnost u poslovanju
 • Interesi internih dionika (Stakeholders)
 • Zajednička diskusija

11:30 - 11:45 Pauza za kavu

11:45 - 13:15 Strateška analiza poslovanja

 • „Push“ vs. „Pull“ princip u poslovanju
 • Eksterna i interna analiza poslovanja
 • „PAŽ” – koncept za operacionalizaciju planskih inicijativa u praksi
 • Timska praktična vježba

13:15 - 14:15 Pauza za ručak

14:15 - 15:45 Definiranje strateških ciljeva

 • BSC perspektive: zaposlenici, procesi, kupci i financije
 • Međuzavisnost među ciljevima i strateško mapiranje (Strategy Mapping)
 • Uzročni nefinancijski ciljevi (Leading Indicators) i posljedični financijski ciljevi (Lagging Indicators)
 • Timska praktična vježba

15:45 - 16:00 Pauza za kavu

16:00 - 17:30 Kaskadiranje strateških ciljeva

 • Upravljačke, potporne i ključne funkcije
 • Cjelovitost određenja ciljeva na razini poduzeća
 • Timska praktična vježba

 


OPCIJE SUDJELOVANJA I PRIJAVE

A. Kontroling konferencija, 24.05.2024.
      (kotizacija: 500 EUR + PDV) 

B. Radionice, 23.05.2024.
      (kotizacija: 450 EUR + PDV) 

Teme radionica za odabir:

C. Kontroling konferencija i radionica, 23. i 24.05.2024.
      (kotizacija: 850 EUR + PDV) 


PONUDA SMJEŠTAJA

Za sve sudionike naših događaja, uz obvezno korištenje promo koda PU2024 prilikom rezervacije*, osigurani su u dolje navedenim hotelima cijene po osobi za noć**:

Hotel Eden

1 ili 2 noćenja - 190,00 EUR
3 noćenja - 150,00 EUR

Hotel Lone

1 ili 2 noćenja - 260,00 EUR
3 noćenja - 210,00 EUR

Hotel Monte Mulini

1 ili više noćenja - 280,00 EUR

Grand Park hotel Rovinj

1 ili više noćenja -  370,00 EUR

 

Napomene:

* promo kod aktivan je od 21.12.2023. do trenutka dok ima slobodnih smještajnih kapaciteta u navedenim hotelima (kontakt za informacije: hello@maistra.hr, 052/800250)

** promo kod vrijedi za online rezervacije u razdoblju od 22.- 25.05.2024. za sve navedene hotele, a dodatno do 26.05.2024. za hotele Lone i Eden


 
Dr. sc. Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje  višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali,  Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima  u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio  je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za  diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu.  Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u  Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant  partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i  prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde  za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član  međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje  kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog  govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko  izdanje) i knjige „Organisation des Controllings”, „Vodič za projekt implementacije kontrolinga” (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te  urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi  u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein,  koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju  poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i  informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja:  poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske  banke za obnovu i razvoj - EBRD. Nositelj je međunarodnog certifikata LEGO® SERIOUS PLAY® Facilitatora, čijom metodologijom se na profesionalan način rješavaju konkretni poslovni izazovi na sustavan, uključiv, zanimljiv i zabavan način. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB  akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj  na ESB Business School u Reutlingenu i CBS International Business School u Mainzu. Također vrlo  često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Petra Popek Biškupec
 

Dr. sc. Petra Popek Biškupec, završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu 2004. godine, nakon čega se zapošljava u privatnom sektoru gdje stječe profesionalno iskustvo. Za potrebe dodatnog usavršavanja, 2010. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2014. godine doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije. 2011. godine zapošljava se na visokoškolskoj instituciji gdje je obnašala funkciju prodekanice za razvoj i poslovanje. Obavljajući upravljačke funkcije u području razvoja poslovanja, stekla je iskustvo u implementaciji sustava osiguranja kvalitete te upravljanja poslovnim procesima na strateškoj i operativnoj razini. Tijekom svog profesionalnog rada bavi se unapređenjem poslovnih procesa temeljenih na ključnim pokazateljima uspješnosti, implementaciji instrumenata strateškog i operativnog kontrolinga, savjetovanjem u izradi financijskih analiza za različite dionike i izradi modela upravljanja rizicima ulaganja i financiranja. Aktivno sudjeluje u znanstvenom i stručnom istraživanju u području ekonomije, uz uži interes iz područja upravljanja kvalitetom u poslovnim procesima te financijske analize. Zaposlena je kao konzultantica za kontroling i financije u Poslovnoj učinkovitosti.

 
 
 
PRIJAVNICA
850,00 EUR + PDV
 
NAČIN POHAĐANJA
 
POPUSTI
 • 5%
  za naše dosadašnje polaznike
 • 5%
  na višednevne edukacije za CFM Club članove
 • 10%
  na jednodnevne edukacije za CFM Club članove
 • 10%
  za 2 polaznika iz istog poduzeća
 • 15%
  za 3 i više polaznika iz istog poduzeća
 • *Popusti se ne zbrajaju te je prilikom prijave potrebno u polju „Napomena“ navesti osnovu po kojoj se ostvaruje mogući popust
 
IN-HOUSE EDUKACIJE

Postoji mogućnost organizacije In-house edukacije.
Kontaktirajte nas
za dodatne informacije i ponudu.

 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije
Pogledajte/preuzmite PDF kalendar edukacija za 2024. godinu
 
 Kalendar edukacija za 2024. godinu