13. 07. 2021.
(Ne)inteligentno upravljanje troškovima

U hrvatskim poduzećima očito postoji značajan prostor za unaprjeđenje sustava za upravljanje troškovima, budući da, prema rezultatima europske studije o upravljanju troškovima, koju je u Hrvatskoj provela Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje, manje od 1/4 poduzeća redovito periodično prati i upravlja troškovima (4 puta manje nego kod kolega iz Austrije!).

U poslovnoj praksi postoji veći broj slučajeva u kojima se troškovima upravlja neinteligentno, nego onih u kojima se troškovima upravlja inteligentno. Upravo zbog lošijih, a ne zbog boljih načina upravljanja troškovima u praksi nastao je ovaj rad objavljen u zadnjem broju časopisa "Kontroling, financije i menadžment"                                                                                                                       

Naša sljedeća inicijativa za unaprjeđenje prakse upravljanja troškovima je radionica "Upravljanje troškovima" koja će se održati u ponedjeljak 19.7.2021.

[DOWNLOAD]  Članak je objavljen u 18. broju časopisa "Kontroling, financije i menadžment" s temom Upravljanje troškovima, a cijeli članak možete preuzeti ovdje ili na sljedećoj poveznici.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 

Ispunite svoje kontaktne podatke i dobit ćete link za preuzimanje dokumenta.

 

* Napomena: preuzimanjem dokumenta pristajete na primanje stručnih obavijesti iz područja kontrolinga, financija i menadžmenta, a odjavu za primanje možete napraviti u bilo kojem trenutku.
 
 
 Novosti - Arhiva