28. 03. 2022.
Uvod u Agile - Scrum i Kanban u primjeni

Održali smo kratki intervju s Rominom Ivančić Maćešić, dipl. psih. na temu "Uvod u Agile - Scrum i Kanban u primjeni" o kojoj će održati i predavanje na:

3. MENADŽERSKA KONFERENCIJA: Agilne metode u praksi I Agile methods in practice, 31.03.2022.

 

1. Kako biste kratko i jednostavno opisali agilnost? 

Pojam agilnosti koristimo oduvijek. Npr. kada opisujemo osobu koja je responzivna na promjene, spremna promijeniti način rada sukladno novim situacijskim faktorima, otvorena čuti povratnu informaciju o sebi i svojem radu te usmjerena na postizanje vrijednosti kroz česte  interakcije s klijentima i timom. Spretan, brz, okretan, marljiv, poduzetan neki su od epiteta agilne osobe. I organizacija može biti agilna upravo na način kao i naš agilni protagonist. U tom kontekstu, organizacija treba imati okvir rada koji osigurava agilnost kao i elemente organizacijske kulture koji to potiču. 

2. Koji je po Vama glavni razlog da je agilnost trenutačno tako popularna?

U današnjem VUCA svijetu teško je provoditi dugotrajne, fiksne i unaprijed definirane projekte na efikasan način. Nesigurnost i neizvjesnost, promjenjivost, nedorečenost, kompleksnost i brzina dio su naše svakodnevice (privatno i poslovno). Agilni načini rada u velikoj mjeri pomažu organizacijama nositi se s ovim izazovima. Agilni mindset pomaže svima biti efikasniju u današnjem načinu života. 

3. Koja je glavna razlika između agilnog mindseta i agilnog „frameworka“?

Velika je razlika biti agilan ili raditi na agilan način. Usvojiti agilni “framework” je relativno jednostavno, agilne metode imaju svoje vrijednosti, principe, rituale, pravila. Potaknuti u organizaciji agilni mindset znači stvoriti okruženje koje je uključivo, transparentno, fokusirano na dijeljenje znanja, voli eksperimentirati i gleda na pogreške kao način na koji učimo i unapređujemo se. Agilni mindset uvelike ovisi o vodstvu organizacije i njihovim karakteristikama te posljedično o kompanijskoj kulturi.

4. U kojoj industriji, i najčešće za koje procese, se koristi Scrum?

Od svih agilnih “metoda” Scrum je daleko najpopularnija i izvan IT industrije, odnosno razvoja softvera. Kada ne-IT kompanije žele uvesti agilno, kreću upravi sa Scrumo. Iako nema procesa u kojima je Scrum češći, postoje projekti, teme za koje se ne preporuča raditi agilno. To su najčešće regulirani projekti kod kojih je točno zacrtan svaki korak implementacije, vremenski okvir i ishod koji se treba postići. Za takve procese odnosno projekte se ne primjenjuje agilni pristup.   

5. Koja je glavna korisnost Kanbana iz Vašeg iskustva?

Kanban ima slične principe Scrumu, ali je jednostavniji i ono što ga čini atraktivnim je da u svojoj suštini nudi vizualni pregled radnih zadataka, njihovih statusa i zaduženja članova tima. Kroz taj tzv. Kanban Board se na transparentan i vizualno jasan način daje pregled timu ili odjelu svih zadataka - to uvelike olakšava protok informacija, preuzimanje odgovornosti, timski rad i razmjenu znanja te kvalitetu rada. Brzina i prilagodljivost potrebama korisnika, te fokus na problem koji želimo riješiti, sličan je kao i u Scrumu.

Ukoliko želite više saznati o pristupima Agile, Scrum i Kanban, pridružite nam se na: 3. MENADŽERSKA KONFERENCIJA: Agilne metode u praksi I Agile methods in practice, 31.03.2022.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 Novosti - Arhiva