19. 02. 2024.
CONTROLLING DAYS 2024, 23.-24.05.2024, Rovinj, Croatia

Strategy and Transformation

It is a great honor and pleasure to announce that we have made a big step forward for us regarding the controlling conference that we have been organizing already for 15 years:

  Controlling Days - is the new name of our controlling events in Rovinj
  International event - thanks to our many friends and colleagues from abroad, we decided this year to have simultaneous translation from Croatian to English and vice versa
  Applicability in business practice - we organize these days even 4 different practical workshops and the conference with more than 20 speakers and participants of round tables.

 

Many thanks to all our speakers and participants of round tables as well as their organizations:

Hrvoje Patajac, Adris grupa d.d.
Dr. Andreas Brokemper, Henkell Freixenet
Karolina Kristić, Frankfurt School of Finance & Management
Anton Barbir, EMBA, JGL d.d.
Bojan Horvačić, TEHNIKA D.D.
Anita Lacmanović, SAP Croatia
Josip Lasić, KONČAR Group
Marko Njavro, Franck
Prof. Dr. Ronald Gleich, Frankfurt School of Finance & Management
Dr. Kim Louisa Dillenberger, Frankfurt School of Finance & Management
Marko Kufrin, Atlantic Grupa
Prof. Dr. Mike Schulze, CBS International Business School
Nils Gimpl, Frankfurt School of Finance & Management
Mario Grilc, Mentmove
Ivan Bartulović, Hrvatski Telekom / Deutsche Telekom
Ivan Bilać, Adris grupa d.d.
Romina Ivančić Maćešić, Coca-Cola HBC
Nataša Odak, dm-drogerie markt Hrvatska
Blagica Petrovac, PLIVA

 

We are also grateful to our partners and sponsors for their support to make this event the best it can be:

  Adris grupa d.d.
  Maistra Hospitality Group
  Atlantic Grupa
  Frankfurt School of Finance & Management
  Franck
▶  CV- Internationaler Controller Verein

 

Looking forward to meet you at this excellent international conference in a beautiful hotel Lone in Rovinj!

For the workshop and conference you can register via QR code or Registration form.

                                       

 

The program of the conference you can find here.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
Hrvoje Patajac
 

Mr. sc. Hrvoje Patajac je direktor kontrolinga Adris grupe. Glavni zadatak mu je implementacija kontrolinga na razini grupe te podrška taktičkom i strateškom odlučivanju. U Adrisov tim došao je 2003., a prije toga radio je u Nexe Grupi i zagrebačkoj Farmaciji na poslovima voditelja kontrolinga. Prvo radno iskustvo vezano mu je za IT sektor i tvrtku MIPS gdje je radio na brojnim razvojnim projektima. Član je nadzornog odbora u nekoliko tvrtki: Adris grupa d.d. Rovinj, Cromaris d.d. Zadar, Maistra d.d. Rovinj, Croatia osiguranje d.d. Zagreb. Diplomirao je 1995. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Završio je studij poslovnog upravljanja Diploma Study in Management na istom fakultetu. Magistrirao je 2002. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na smjeru ”Financije poduzeća”.

Andreas Brokemper
 

Dr. Andreas Brokemper, after studying business administration in Paderborn, he worked as a research assistant under Prof. Péter Horváth in Stuttgart while completing his doctorate thesis at the University of Stuttgart. In 1998 he joined Dr. August Oetker KG in Bielefeld, Holding of the Oetker-Group. 2002 he moved to Henkell & Söhnlein Sektkellereien KG as Chief Financial Officer. 2013 he was appointed Chief Executive Officer of the Henkell-Group. Since 2021 Dr. Andreas Brokemper today is the Chairman of the Executive Committee of Henkell Freixenet and a member of the Executive Board of Geschwister Oetker Beteiligungen

Karolina Kristic
 

Karolina Kristić is Chancellor and CFO of Frankfurt School of Finance & Management. In this capacity, she is in charge of all financial and M&A activities of the entire Frankfurt School Group which, in addition to the business school, includes the Frankfurt School Foundation and subsidiary companies of Frankfurt School. Aside from responsibilities related to finance, controlling and risk management, Ms Kristic also oversees Human Resources and Facility Management. She was instrumental in supervising the entire financial planning of Frankfurt School’s new campus, a multi-million euro project that spanned over 5 years.

Ms Kristic joined Frankfurt School in 2009. In her earlier career, she held several positions as financial controller and group accountant, amongst others in consulting firms and the automotive industry. She is both a tax and accounting specialist, and holds an Executive Master of Business Administration from Ashridge Business School.

Bojan Horvačić
 

Bojan Horvačić, završio je svoje obrazovanje na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Pekingu i od tada je imao mnoge uloge u kojima je pomagao svojim poslodavcima u izgradnji pozitivnog korporativnog imidža uspostavljanjem i održavanjem široke kooperativne mreže partnerstava. Njegov rad vidljiv je u raznim tvrtkama u kojima je radio kao što su Smart Solutions doo, INPASIA, Konzum d.d. te Kinesko poslovno udruženje jugoistočne Europe. Trenutno radi u Tehnici d.d. kao CEO koji je posvećen dosljednom stvaranju visokih standarda rada.

Anton Barbir
 

Anton Barbir, izvršni je direktor za financije u JGL d.d. (Jadran Galenski Laboratorij d.d.). Visoko motivirani financijski stručnjak s jakom poslovnom oštroumnošću za FMCG i farmaceutsku industriju, Korporativne financije i financijske zajedničke usluge. Ima više od 20 godina naprednog iskustva u korporativnim financijama, financijskom nadzoru, operativnim financijama, M&A, kao i pravljanje SAP projektima. Ima veliko iskustvo u organizaciji i kontroli proračuna, uspješna postignuća u vođenju financija društva i radu u koordinaciji s upravom direktora za povećanje uspjeha tvrtke. Stručnjak za administrativnu koordinaciju, poboljšanje procesa, vodstvo i financijsko savjetovanje, ima sposobnost usmjeravanja učinkovite komunikacije s ključnim klijentima i dionicima.

Anita Lacmanović
 

Anita Lacmanović provela je preko 30 godina u Beču. Upravo je tamo započela svoju profesionalnu karijeru, i to u tvrtki Hewlett Packard Austria. Nakon što se vratila u Hrvatsku, dodatno se specijalizirala za online poslovanje. Tako je 12 godina provela na različitim vodećim pozicijama u području e-trgovine. U njezinom ćete životopisu tako naći velika poduzeća poput eKupi i Fortenova grupe. Kao svoj fokus ističe rast i razvoj velikih online tvrtki, a prioritizira maksimiziranje dobiti, optimizaciju troškova, kao i visoku operativnu učinkovitost. Cilj je jasan i jednostavan: rezultati. Njezin čvrst i odlučan mindset ju je 2017. doveo u SAP Hrvatska. Preuzela je poziciju Head of Customer Experience za SAP SEE, a danas je generalna direktorica SAP Hrvatska. Uvela je nove strategije vođenja i poslovanja s fokusom na prelazak korisnika na cloud rješenja.

Josip Lasić
 

Josip Lasić član je Uprave Končar - Elektroindustrije d.d. zadužen za područje financija. Diplomirao je financije na Ekonomskom fakultetu, testekao titulu CFA (Chartered Financial Analyst). Polaznik je mnogih edukacija i seminara iz područja financijske analize, analize poduzeća, korporativnih financija, upravljanja imovinom, risk managementa te je stekao sve licence koje izdaje HANFA vezane uz tržište kapitala, investicijske i mirovinske fondove. Kao član radnih skupina sudjelovao je u izradi zakona s područja tržišta kapitala. Karijeru je započeo 2005. godine kao broker za institucionalne klijente Zagrebačke banke, nakon toga 2006. godine karijeru nastavlja u PBZ Croatia Osiguranje, obveznom mirovinskom fondu gdje je proveo jedanaest godina. Zadnja pozicija u PBZ Croatia Osiguranju je bila glavni fond manager zadužen za kreiranje investicijske strategije fondova pod upravljanjem sa ukupnom imovinom od otprilike EUR 2 milijarde. Nakon toga odlazi u Europsku banku za obnovu i razvitak gdje pokriva SME segment za Hrvatsku te radi za EBRD-ev private equity fond aktivan u regiji koji se specijalizirao za hibridna financiranje i financiranje vlasničkim kapitalom te za financiranja regionalnih spajanja i preuzimanja. U razdoblju od 2016. do 2020. godine obnaša funkciju zamjenika predsjednika NO Končar Elektroindustrije d.d. Na pozicijičlana Uprave Končar – Elektroindustrije d.d. je od 2020. godine. Aktivno je sudjelovao u procesu financijskog restrukturiranja društva Dalekovod d.d. koji je uspješno završen dokapitalizacijom i integracijom Dalekovoda u Grupu Končar.

Marko Njavro
 

Marko Njavro, MBA, je izvršni direktor za operativno poslovanje Grupe (COO) Franck d.d., Zagreb. Ima preko 20 godina iskustva u FMCG-u, uključujući 7 godina međunarodnog iskustva. Trenutačno vodi posao s više od 500 ljudi  oslanjajući se na komercijalno iskustvo s izvrsnim organizacijskim i ljudskim vještinama. Stekao je uspješna iskustva na različitim funkcijama u Zagreb Brewery Plc., Starbev Croatia, Molson Coors  te Atlantic Grupi. Najnovija postignuća su mu isporuka najboljih financijskih rezultata ikada za Molson Coors Hrvatska u 2018., i na metrici Topline i Bottom line, kao i dvoznamenkasti rast Topline i Bottom line Atlantic Štarka.

Dr. sc. Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje  višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali,  Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima  u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio  je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za  diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu.  Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u  Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant  partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i  prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde  za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član  međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje  kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog  govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko  izdanje) i knjige „Organisation des Controllings”, „Vodič za projekt implementacije kontrolinga” (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te  urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi  u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein,  koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju  poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i  informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja:  poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske  banke za obnovu i razvoj – EBRD. Nositelj je međunarodnog certifikata LEGO® SERIOUS PLAY® Facilitatora, čijom metodologijom se na profesionalan način rješavaju konkretni poslovni izazovi na sustavan, uključiv, zanimljiv i zabavan način, kao i međunarodnog certifikata Certified OKR Practitioner (C-OKRP)™ izdanog od strane OKR International koji je svjetski lider u OKR implementaciji, coachingu i edukaciji. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB  akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu i CBS International Business School u Mainzu. Također vrlo  često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Prof. Dr. Ronald Gleich
 

Prof. Dr. Ronald Gleich has been Professor for Management Practice and Control and Academic Director Center for Performance Management & Controlling at the Frankfurt School of Finance and Management since August 2020. His research focuses on current and practically relevant issues of controlling, innovation management and performance measurement. He is the author of one of the leading controlling textbooks in the German-speaking world (Controlling, 14th edition, together with P. Horváth/M. Seiter at Vahlen-Verlag), co-editor of the Controlling-Berater (Haufe-Verlag) and co-director of the ICV-Ideenwerkstatt, the think tank of the international Controller Association. He also advises and controls leading German companies, especially in the manufacturing industry. After an apprenticeship as a banker and the study of technically-oriented business administration in Stuttgart, he also received his doctorate and habilitation at the University of Stuttgart. After a deputy professorship at the University of Hohenheim, Mr. Gleich was Professor of Industrial Management at EBS University from 2003 to July 2020, where he also held various management positions. Mr. Gleich was also a partner in the management consultancy Horváth & Partners from 2001-2005 and managing partner and shareholder of the Horváth Academy from 2012-2018.

Kim Louisa Dillenberger
 

Dr. Kim Louisa Dillenberger, acts as transformation expert at the intersection of academia and practice. She functions as driving force for organizational transformation as researcher, lecturer, key note speaker and consultant. Based on her scientific projects Dr. Dillenberger generates and transfers knowledge on organizational change, routines, improvisation and learning. As Vice Academic Director at the Centre of Performance Management & Controlling of Frankfurt School of Finance & Management she is particularly dedicated to shaping the future of corporate management. Dr. Dillenberger holds a PhD in business administration and builds on her business psychology studies as well as her practice experience in training and change management on global transformation programs. All in all, Dr. Dillenberger stands for a mind and action shift in dynamic times.

Marko Kufrin
 

Marko Kufrin, izvršni je direktor strategije i marketinga s 15 godina radnog iskustva, zaposlen u Atlantic Grupi, FMCG tvrtki s vodećim portfeljem brendova hrane i pića u jugoistočnoj Europi.  Trenutno je u dvojnoj ulozi odgovoran za cjelokupnu korporativnu strategiju tvrtke i za opće upravljanje jedinicom posvećenoj stvaranju novih poduzeća.

Prof. Dr. Mike Schulze
 

Prof. Dr. Mike Schulze is Vice President for Research and Professor of Controlling, Accounting and Financial Management at CBS International Business School in Mainz, Germany. He is also a senior research fellow and lecturer at the EBS Universität für Wirtschaft und Recht and a lecturer in the area of executive education at the Frankfurt School of Finance and Management. Recently he also took over the function as an Honorary Professor-in-Residence for the Institute of Management Accountants (IMA) in Europe. His current research and consulting activities focus on trends and developments in the CFO area, the digitalization of the controlling function and corporate sustainability performance management. Prof. Schulze served as an officer in the German Federal Armed Forces and worked within the Finance function at Ford Motor Company in Cologne as well as a seminar manager at Horváth Academy, the formerly training division of Horváth & Partners Management Consultants.

Nils Gimpl
 

Nils Gimpl, PhD Student, being educated in Nuremberg Institute of Technology Georg Simon Ohm, and Düsseldorf University of Applied Sciences, he developed numerous skills in areas of business administration and analytics. Since 2017, he has been improving his skills in two major companies, Siemens AG and Robert Bosch GmbH. He has also been part of Working Student Management Consulting in Horvath while from 2021, Mr. Gimpl has been Research Assistant in Frankfurt School of Finance & Management. His career has been marked with various publications and teaching experience.

Mario Grilc,MBA
 

Mario Grilc, MBA, je Senior Consultant/Coach i ima bogato profesionalno iskustvo provedeno u dinamičkim okruženjima unutar kojih je imao brojne prilike graditi kompetencije vođenja i upravljanja različitim timovima. Kontinuirana edukacija i profesionalno usavršavanje, doveli su ga do statusa jednog od najboljih coaching trenera za osobni i poslovni razvoj u Hrvatskoj i Regiji. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta svoju ljubav prema razvoju ljudi proširuje kroz završetak psihoterapijskog studija u Beču, certificiranje za NLP trenera u Atlanti te završetak MBA studija na IECD Bled. Najveća strast mu je pronalazak novih načina za razvoj osnaženih i angažiranih timova s naglaskom na njegov najdraži pojam: osobnu odgovornost. Specijaliziran za Customer Experience, Leadership & Empowerment.

Ivan Bartulović
 

Ivan Bartulović, član je Uprave i glavni direktor za ljudske resurse (CHRO) u Hrvatski Telekom d.d. MBA studij završava 2016. na HHL Leipzig Graduate School of Management u Njemačkoj te iste godine i EADA Business School u Španjolskoj. Tijekom MBA-a studirao je i na Georgetown University (2016.) u SAD-u te Lingnan University u Kini. Dodatno se usavršavao na Harvard Business School (2014.) na kojoj je specijalizirao područja upravljanja poslovnim transformacijama. Karijeru je 2004. godine započeo na poslovima financijskog savjetovanja u Privrednoj banci Zagreb, članici INTESA SANPAOLO BANK Grupe. Od 2010. godine bio je član Uprave i izvršni direktor za strateško upravljanje ljudskim potencijalima u CEMEX grupi, za njihove operacije u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Od 2016. godine do dolaska u HT 2019. godine bio je u A1 Grupi kao član Leadership tima i glavni direktor za ljudske potencijale i korporativne komunikacije za poslovne segmente u Hrvatskoj i Makedoniji. 

Ivan Bilać
 

Ivan Bilać, direktor je upravljanja ljudskim potencijalima u Adris grupi s glavnim fokusom na strategiju, upravljanje talentima te planiranje nasljeđivanja kroz sva poslovna područja unutar grupe. Posjeduje bogato internacionalno iskustvo koje je stjecao kroz globalnu multinacionalnu kompaniju kao i iskustvo iz različitih industrija. Kroz karijeru se osim upravljanja ljudskim potencijalima bavio i poslovnom stranom tako da posjeduje i iskustvo vođenja poslovanja. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2006. godine., te se kroz sve godine rada dodatno usavršavao pohađanjem velikog broja edukacija i seminara.

Romina Ivančić Maćešić
 

Romina Ivančić Maćešić, direktorica je odjela za ljudske potencijale u Coca-Cola Hellenic. Diplomirani je psiholog s višegodišnjim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima i prodaji. Karijeru je započela u Addiko banci, a kasnije je prešla u A1 Telekom. Od 2014. godine radila je u Lidlu Hrvatska kao voditeljica razvoja zaposlenika te napredovala do pozicije direktorice Odjela ljudskih resursa. Zatim se pridružila Heinekenu Hrvatska kao direktorica Odjela za ljudske resurse, da bi na kraju prešla na novu ulogu u drugom odjelu kao direktorica Odjela prodaje. Tijekom svoje karijere pokrivala je širok raspon funkcija u području ljudskih potencijala – od regrutacije i izgradnje renomiranog poslodavca (employer branding), preko upravljanja talentima i razvoja ljudi, do područja naknada i beneficija, poslovne transformacije i organizacijski dizajn, kako na operativnoj tako i na strateškoj razini. Radeći u četiri različite industrije, vodeći ljudske resurse i prodajne timove, stekla je dublje uvide i dragocjena iskustva o poslovnim i organizacijskim izazovima kompanija u dinamičnim, zahtjevnim okruženjima koja se neprestano mijenjaju.Također posjeduje i diplomu Executive coachinga.

Nataša Odak
 

Nataša Odak, Menadžerica je odjela za razvoja ljudskih resursa u dm-drogerie markt d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom na području upravljanja ljudskih resursa. Zadužena je za područja Kultura&razvoj i Employer branding&Recruiting. Uz nacionalne projekte, zadužena je i za internacionalne projekte kao što je područje zdravlja djelatnika s ciljem poticanja djelatnika na razvijanje zdravih navika. Uz navedeno aktivno vodi interne radionice povezane s organizacijskom kulturom dm-a, kao i osobnim razvojem. Certificirani je NLP Practitioner & Business Coach.

Blagica Petrovac Šikić
 

Blagica Petrovac Šikić s više od 20 godina relevantnog  iskustva radi kao Viša direktorica ljudskih potencijala  u PLIVI, članici Teva grupe, a njezina je odgovornost  zapošljavanje, upravljanje talentima, nagrađivanja, organizacijska klima i kultura, motivacija i zdravlje zaposlenika za Hrvatsku i zemlje južne i istočne Europe. Karijeru je započela u PLIVI gdje je stekla bogato iskustvo u internacionalnom okruženju. Od početka svoje karijere surađivala je s više zemalja na procesima vezanim za upravljanje ljudskim potencijalima.  Vremenom je svoje znanje produbljivala kroz edukacije i poslovno iskustvo posebice u području izgradnje timova, upravljanja nagrađivanjem zaposlenih, razvoj talenata kroz edukaciju kao i razvoj menadžmenta i organizacije, angažman zaposlenika kroz holističku izgradnju zdravog radnog mjesta i dobrobiti zaposlenika kao i pozitivne kulture i iskustava zaposlenika. U karijeri je sudjelovala u brojnim internacionalnim projektima te posjeduje bogato  iskustvo  vezano za podršku poslovanju kod pripajanja novih kompanija, podršku kod reorganizacija poslovanja, restrukturiranja i izgradnje pojedinih odjela u cilju povećanja efikasnosti ukupne organizacije i razvoja ljudskih potencijala.

 
 
 
 Novosti - Arhiva