20. 08. 2020.
[DOWNLOAD] 3 planinska vrha - 3 poslovne poruke

U ljeto 2019. godine Mladen Meter jesa svojim sinom Antom (10 godina) u 30 dana osvojio 3 najviša hrvatska planinska vrha. S obzirom na to da je jesen vrijeme korporativnog poslovnog planiranja, kao i definiranja pojedinačnih poslovnih ciljeva, ove poruke su vezane za taj segment poslovanja odnosno upravljanja. Naše iskustvo planinarenja može se itekako povezati povezati s poslovanjem, i upravo u tom kontekstu, smo izdvojili 3 poslovne poruke s kojima se može povući paralela s našim planinarskim iskustvom s 3 planinska vrha, a opisane su u nastavku.

1. MOTIV za penjanje / ostvarivanje ciljeva postoji

Kaže se da bi zaposlenik uvijek trebao mudro birati organizaciju u kojoj će raditi, a da se to najjednostavnije postiže ako se usklade temeljne vrijednosti pojedinca i organizacije.

2. USPON I SILAZAK je kvalitetno ostvaren

Naravno, nakon završenog zadatka bit će izvrsno ako sve prođe bez značajnijih poteškoća, a ako su se neke i pojavile, treba ih shvatiti ozbiljno i nešto naučiti iz njih za drugi put.

3. DODANA VRIJEDNOST je stvorena

Dodana vrijednost koju stvara planinarenje može se sažeti i u izjavi Edmunda Hillarya, prvog osvajača Mount Everesta: „Mislim da se uglavnom penjem po planinama jer jako uživam u tome. Nikad ne analiziram previše detaljno te stvari, ali mislim da svi planinari dobiju snažan osjećaj zadovoljstva zbog prelaženja nekog izazova za koji misle da im je vrlo težak ili možda malo opasan.“ 

[DOWNLOAD] Članak "3 planinska vrha - 3 poslovne poruke" objavljen je u 12. broju časopisa "Kontroling, financije i menadžment", a možete ga preuzeti na ovome linku.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 Novosti - Arhiva