17. CFM Club Event

CFM Club Event omogućuje razmjenu vrijednih znanja i iskustava kroz stručne prezentacije i neformalno druženje kolega koje zanima područje kontrolinga, financija i menadžmenta, a 17. po redu održao se u četvrtak, 04.04.2019. u novim prostorima Poslovne učinkovitosti, na adresi Martićeva 73/1.kat. 

CFM Club okuplja stručnjake iz područja kontrolinga, financija i menadžmenta i sve one koji prepoznaju njihov značaj za poslovanje, a pristupnicu za članstvo u CFM Clubu  možete pronaći ovdje.

TEMA PREDAVANJA NA 17. CFM CLUB EVENTU

Na 17. CFM Club Eventu mr. sc. Hrvoje Patajac, direktor kontrolinga Adris grupe, održao je predavanje o važnosti upravljanja lancem vrijednosti za održivost poslovanja i profitabilnost poduzeća.

U ovom polusatnom predavanju govorilo se o elementima svakog dijela procesa i kako utječu na cjelokupan lanac vrijednosti u troškovnom smislu te u konačnici na zaradu poduzeća. Postoji pet osnovnih procesa (aktivnosti) u poduzeću, koji se nazivaju i primarnim procesima:

  • opskrbljivanje inputima (nabavna logistika)
  • proizvodnja
  • marketing i prodaja
  • skupljanje, skladištenje i distribucija proizvoda
  • usluživanje kupaca

mr. sc. Hrvoje Patajac je direktor kontrolinga Adris grupe. Glavni zadatak mu je implementacija kontrolinga na razini grupe te podrška taktičkom i strateškom odlučivanju. U Adrisov tim došao je 2003., a prije toga radio je u Nexe Grupi i zagrebačkoj Farmaciji na poslovima voditelja kontrolinga. Prvo radno iskustvo vezano mu je za IT sektor i tvrtku MIPS gdje je radio na brojnim razvojnim projektima. Član je nadzornog odbora u nekoliko tvrtki: Adris grupa d.d. Rovinj, Cromaris d.d. Zadar, Maistra d.d. Rovinj, Croatia osiguranje d.d. Zagreb. Diplomirao je 1995. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Završio je studij poslovnog upravljanja Diploma Study in Management na istom fakultetu. Magistrirao je 2002. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na smjeru ”Financije poduzeća”.

 

Napomena:​
CFM Club Event je javni događaj te se sadržaj Eventa fotografirao.

Galeriju slika i prezentaciju g. Hrvoja Patajca možete pronaći u nastavku.

 
 
Prethodna objava
  16. CFM Club Event
Sve objave
 CFM Club Event
Sljedeća objava
18. CFM Club Event