16. 09. 2022.

Poslovna učinkovitost d.o.o. pokrenula je projekt jačanja svijesti poslovne zajednice o višestrukim koristima implementacije HICHERT®IBCS standarda u svoje upravljačke prakse.

Naime, temeljna dvojba s kojom se susrećemo u poslovanju glasi:

“Dobivamo li redovito kroz svoje menadžerske izvještaje odgovore na pitanja: što se dogodilo u poslovanju, zašto se dogodilo i koje su preporuke za poboljšanje poslovnog rezultata?”

Profesionalni izvještaji i prezentacije potpomažu bolje odlučivanje, a time se povećava vrijednost poslovanja. Međutim, vrlo često nemamo vremena za iščitavanje opsežnih izvještaja kako bi pronašli vrijedne informacije, a pogotovo jer izvještaji koje dobivamo su: neredoviti, nestandardizirani i nepregledni, a uz to dolaze iz brojnih različitih izvora. Kvalitetnije odlučivanje bilo bi omogućeno ukoliko bi postojao pregled o uzrocima nastanka određene poslovne situacije, kao i izrađenim preporukama za unaprjeđenje poslovanja.

Za izradu profesionalnih menadžerskih izvještaja i prezentacija razvijeni su IBCS® međunarodni standardi (International Business Communication Standards), koji su temeljeni na HICHERT®IBCS pravilima, a izvještaji se prema ovim standardima već izrađuju u brojnim renomiranim poduzećima kao što su: Mercedes Benz, Coca Cola, SAP, Phillips, Swiss Post i mnogim drugima.

U svrhu navedenog unaprjeđenja nudimo Vam promotivnu besplatnu izradu 4 menadžerska izvještaja prema IBCS® standardima na osnovu javno dostupnih financijskih izvještaja.

Menadžerski račun dobiti i gubitka
Analiza udjela troškova
Analiza odabranih pokazatelja poslovanja
Analiza povrata na imovinu

Sve što trebate napraviti je kontaktirati nas telefonski (01-2304-571) ili e-mailom (info@poslovnaucinkovitost.eu), a mi ćemo Vam poslati izvještaje i prezentirati kako se pomoću dosljednog prikazivanja sadržaja osigurava da se Vaši izvještaji uistinu čitaju i razumiju, pritom smanjujući pogrešne odluke i ubrzavajući razumijevanje poslovanja.

Ova promotivna akcija traje do 14.11.2022. godine.

Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje jedini je nositelj, u Hrvatskoj i regiji, svih međunarodno priznatih certifikata za HICHERT®IBCS trenera, konzultanta i analitičara. Naši konzultanti koji su nositelji IBCS® međunarodno priznatih certifikata imaju višegodišnje praktično iskustvo u području kontrolinga i menadžerskog izvještavanja.

Primjer menadžerskog računa dobiti i gubitka

Rezultat poslovanja je poboljšan za +53,3 mil. HRK (+67,2%) prvenstveno zbog povećanja bruto dobiti (kroz istovremeno povećanje popusta i smanjenje troškova prodane robe (COGS))


 

Dr. sc. Mladen Meter, direktor
Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant partner za IBCS certificirana informatička rješenja

Danijela Šarić Lukačić, ​dipl. oec., konzultant za financije i kontroling
Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS Analyst

    

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 Novosti - Arhiva