ŠTO JE CFM CAREER DAY?

CFM Career Day je predkonferencijski dan 8. kontroling konferencije. Ovim događajem smo željeli dati svoj doprinos osvještavanju važnosti:

 • kontinuiranog učenja
 • informiranja i
 • povezivanja

za sve zainteresirane čije je područje interesa kontroling, financije i menadžment.

KOME JE NAMIJENJEN DOGAĐAJ?

Događaj je bio namijenjen:

 • stručnjacima u kontrolingu, financijama i menadžmentu i
 • onima koji to namjeravaju postati, kao što su primjerice studenti završnih godine studija ili nedavno diplomirani studenti iz navednih (kontroling, financije, menadžment) ili srodnih područja (poslovna analitika, informacijske tehnologije i dr.).   

KOJI SU CILJEVI DOGAĐAJA?

Temeljni ciljevi događaja su bili:

 • predstavljanje dobrih praksi u kontrolingu, financijama i menadžmentu
 • davanje praktičih preporuka kako se iste postižu te
 • povezivanje zainteresiranih strana na međusobno zadovoljstvo i korist.
 
11:30 – 12:00   Registracija sudionika
 
 
12:00 – 12:05   Otvaranje CFM Career Day
 
 
12:05 – 12:30   Leadership – nužnost uspješnih organizacija

Željko Šundov, Principal, AMROP Executive Search

 • Razlike između leadershipa i menadžmenta
 • Određivanje smjera
 • Uključivanje ljudi
 • Motivacija ljudi
 • Kreiranje kulture leadershipa u organizaciji
 
 
12:30 – 13:00   Pokazatelji uspješnosti poslovanja – meč između KPIs i CSFs

Anita Ikica, Finance & Controlling Manager, Yazaki Europe Limited

 • Predstavljanje protivnika: KPIs i CSFs
 • Zajedno u ringu kompanije: kako postaviti matricu pokazatelja poslovanja
 • Tko je pobjednik?
 
 
13:00 – 13:30   EU Skills & Jobs Explorer – EU Big Data Hackathon

Leo Mršić, Direktor i Igor Kaluđer, Direktor operacija, IN2data

 • Ponuda i potražnja vještina (s mogućnošću pregleda po razinama EU)
 • Nesrazmjer („skill gap“) u ponudi i potražnji vještina
 • Sustavno upravljanje nesrazmjerom
 
 
  Izvrsnost u unaprjeđenju karijera – predstavljanje i dodjela certifikata
 • CERTIFIED CONTROLLER
 • CERTIFIED RISK MANAGER
 
 
13:30 – 14:00   Experience Exchange & Networking
 
 
14:00 – 14:30   Best Practice - izvrsnost kontrolinga u praksi

Luka Šomen, GIS Controller, Heineken International

 • Strateško fokusiranje
 • Kontroling operativnog poslovanja
 • Upravljanje prihodima
 
 
14:30 – 15:00   Projekt implementacije kontrolinga – preduvjet za uspješno upravljanje

Nenad Štancl, Voditelj kontrolinga, Hrvatska lutrija

 • Ciljevi projekta implementacije kontrolinga
 • Primjena projektne metodologije u praksi
 • Naučene lekcije i postignuti rezultati
 
 
15:00 – 15:30   Elevator Pitch – Zašto smo (naj)bolji izbor?

Kratko predstavljanje ideja partnera (3-5 minuta)

 
 
... – 17:00   Experience Exchange & Networking

Napomena: organizator zadržava pravo izmjene rasporeda i sadržaja događaja.

 
 
* Sva polja su obavezna
 

PREDAVAČI:

Željko Šundov
 

Željko Šundov, dipl.oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a tijekom karijere, a pogotovo za vrijeme svog konzultantskog rada u švedskom Mercuri Internationalu, pohađao je mnoge treninge i razvojne programe važne za vođenje ljudi i upravljanje kompanijama u različitim područjima. Uspješno je završio Top International Executive Program na IFC Stockholm. Zadnjih više od 15 godina radi na rukovodećim mjestima, kao glavni direktor, član Uprave ili izvršni direktor u velikim hrvatskim ili međunarodnim kompanijama kao što su Bonnier Group, Nexe Gerupa, Aluflexpack Grupa itd., a danas je direktor jedne o najvećih svjetskih executive search kompanija, za područje Hrvatske. Osim traženja i selekcije menadžera za visoke pozicije, sudjeluje i u pružanju šireg spektra usluga savjetovanja u području uvođenja top menadžera u posao, savjetovanju Uprava i nadzornih odbora, te posebnim leadership uslugama.

Anita Ikica
 

Anita Ikica, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je svoje poslovno iskustvo stekla u internacionalnim kompanijama. Na današnjoj poziciji voditelja financija i kontrolinga potiče važnost kontrolinga i financijskih indikatora te doprinosi kvalitetnim odlukama kompanije. Najviše ju ispunjava rad na projektima koji horizontalno šire znanje jer financije su prisutne u svakoj domeni i svim životnim procesima poslovanja. U svakodnevnim poslovnim aktivnostim bavi se financijskim analizama, planiranjem i prognozama, praćenjem realizacije te poboljšanjem poslovnih procesa. Naravno, tu je i utjecaj na financijsku domenu donošenja strateških poslovnih odluka. Trenutno nadograđuje svoje znanje na CAP programu (Controlling Advanced Program) u organizaciji Poslovne učinkovitosti i Horváth akademie.

Leo Mršić
 

dr. sc. Leo Mršić manager je sa višegodišnjim (20+) iskustvom u upravljanju tvrtkama i timovima raznih veličina (1.200+) te snažnom podlogom u spajanju tehničkih i poslovnih znanja s ciljem povećanja efikasnosti poslovanja. Posebno naglašene orijentacije na strategiju, planiranje i korištenje tehničkih kapaciteta, dodanu poslovnu vrijednost tih sustava te njihovo korištenje (iskustvo u strateškom planiranju, ugovaranju, nabavi, korištenju te daljoj prodaji). Bogato iskustvo u pravnoj podlozi izvođenju poslovnih i prodajnih ciljeva kroz razne poslovne primjene. Nositelj diplome iz područja osiguranja katedre za vanjsku trgovinu EFZG, magisterija znanosti iz područja poslovne statistike katedre za poslovnu informatiku EFZG te doktorata iz područja statističkih modela katedre za informatologiju FFZG. Stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva, knjigovodstva i informatike. Nositelj znanstvenog zvanja znanstveni suradnik te nastavnog zvanja profesor visoke škole. Voditelj je katedre za upravljanje podacima i analizu na Visokom Učilištu Algebra u Zagrebu te nositelj više kolegija na Viskom učilištu Algebra (Elektroničko poslovanje, Digitalni podaci u marketingu, Digitalna transformacija, Disruptivne tehnologije, Vizualizacijski programski alati u marketingu) te Visokoj školi financija i prava Effectus u Zagrebu (Upravljanje poslovnim rizicima). Aktivan u poslovnoj i EDU zajednici kao voditelj projekata, nositelj kolegija, autor knjiga, autor znanstvenih i stručnih radova, poslovni i programski direktor direktor stručnih/znanstvenih konferencija, član organizacijskih odbora više međunarodnih konferencija. Posebno orijentiran na vrednovanje rada u međunarodnom okruženju kroz suradnju na raznim projektima iz domene primjene naprednih analitičkih metoda u poslovanju. Konzultant na projektima u regiji vezanim uz osnaživanje kapaciteta obrazovanja (MRMS, CEP). Konzultant na projektima privlačenja subvencija/sredstava iz lokalnih (HZZ) i međunarodnih investicijskih programa (Kompetentnost i razvoj). Član pobjedničkog tima na EU Big Data Hackathonu održanom u Brusselsu u Belgiji u ožujku 2017.

Igor Kaluđer
 

mr. sc. Igor Kaluđer diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu, Ekonomski fakultet te magistrirao na Sveučilištu u Bologni, Italija. Trenutno je u postupku stjecanja doktorata znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu organizacije i informatike. Prije dolaska u IN2data gdje radi na poziciji Direktora operacija, Igor je proveo više godina u bankarstvu, u odjelima za  kvantitativnu analizu i modeliranje kreditnog rizika gdje je bio direktor odjela za modeliranje kreditnog rizika u Zagrebačkoj banci d.d., dijelu UniCredit grupe.
Do sada je koautor više poglavlja u knjigama te nekoliko znanstvenih radova na međunarodnim konferencijama i više od dvadeset stručnih publikacija. Aktivno organizira tečajeve za kvantitativnu analizu i modeliranje, analizu rizika, sustave za podršku odlučivanju te informacijske tehnologije na nekoliko vodećih institucija u zemlji. Član pobjedničkog tima na EU Big Data Hackathonu održanom u Brusselsu u Belgiji u ožujku 2017.

Luka Šomen
 

Luka Šomen, MBA, završio je MBA program na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te je završio fakultet na američkom sveučilištu Virginia Tech sa dvije diplome; Investment Finance & Insurance Law te International Management. U Austriji je radio 2012. u kontrolingu proizvodnje pive, 2013. u Brazilu na implementaciji SAP I BI, 2014. i 2015. u Nizozemskoj na globalnoj strategiji, te od 2015. do 2017. u Hrvatskoj u komercijalnom kontrolingu/Revenue Managementu. Zadnjih godinu i pol radi u Nizozemskoj kao Global IT Controling Manager. Započeo je pripravničku karijeru u Heineken International Graduate Programme u Amsterdamu, Nizozemskoj, na poziciji Global Strategic Planning & Business Control; Heineken Brasil, São Paulo, na poziciji Business Controlling & Planning; Brau Union Austria u Linzu (član Heineken grupe) na poziciji Business Controlling & Planning. Tijekom rada u FMCG industriji (trenutna pozicija Senior Commercial Controller, HEINEKEN Croatia) stekao je iskustvo u korporativnim financijama s naglaskom na kontroli poslovanja, financijskoj analizi, planiranju, poslovnoj strategiji, upravljanju projektima i sustavima / implementaciji procesa. Kao praktikant je radio u Coca Cola Hellenic u Zagrebu, a profesionalno se bavio tenisom te nastupao na grand slamovima (Australian Open).

Nenad Štancl
 

Nenad Štancl, dipl. ing., EMBA, voditelj je Službe Kontrolinga u Hrvatskoj lutriji. Posjeduje bogato iskustvo u području financija, telekomunikacija, informatičkih tehnologija  većinom na izvršnim rukovodećim položajima. Uža specijalnost su mu telekomunikacijske mreže, poslovna IT rješenja, upravljanje projektima, izrada investicijskih studija, studija profitabilnosti, budgetiranje i strateško planiranje, izvještavanje te organizacijski dizajn. Svoje radno iskustvo stekao je u raznim ekspertnim, konzultantskim i rukovodećim ulogama u različitim kompanijama (od „start-up“ tvrtki, vodećih privatnih kompanija na tržištu, državnih tvrtki te vlastitih poduzetničkih poduhvata). Na sadašnjoj poziciji odgovoran je za Službu kontrolinga, gdje je uspješno realizirao projekt Uvođenja kontrolinga u HL te uveo mnoga unapređenja u operativni, projektni i strateški kontroling tvrtke. Završio je FER u Zagrebu te Executive MBA program na Cotrugli Business School.

 
 

ŽELITE LI SUDJELOVATI?

Na događaju možete sudjelovati kao:

 • Standardni polaznik
  Standardna kotizacija iznosi 500 HRK + PDV
 • Partner
  Partnerska kotizacija iznosi 2.500 HRK + PDV (5 standardnih kotizacija)
 • Student
  Sudjelovanje je besplatno
  Za sudjelovanje kao student potrebno je:
  biti redovni student završne godine studija ili nedavno diplomirani student iz navednih (kontroling, financije, menadžment) ili srodnih područja (poslovna analitika, informacijske tehnologije i dr.)
  učitati kod prijave (u .zip formatu): životopis, prosjek ocjena tijekom studija, motivacijsko pismo te pisano dopuštenje da se isti proslijede partnerima događaja (napomena: samo dokumenti onih studenata koji budu sudjelovali na događaju bit će proslijeđeni partnerima događaja).

Važno: U napomeni kod prijave navesti kako se prijavljujete (standardni polaznik, partner ili student).

Broj mjesta na događaju je ograničen i popunjavat će se prema redoslijedu zaprimanja prijava.

Stoga Vam savjetujemo da požurite s prijavama na ovaj jedinstveni događaj!

 
Polja označena sa * znakom su obavezna.
Sve objave
 CFM Career Day
Sljedeća objava
CFM Career Day 2018