20. CFM Club Event

CFM Club Event omogućuje razmjenu vrijednih znanja i iskustava kroz stručne prezentacije i neformalno druženje kolega koje zanima područje kontrolinga, financija i menadžmenta, a 20. po redu održao se u četvrtak, 13. veljače 2020. s početkom u 18:00 sati u prostorima Poslovne učinkovitosti, na adresi Martićeva 73/1.kat. 

Sudjelovanje na CFM Club Eventima je besplatno za sve članove CFM Cluba.
CFM Club okuplja stručnjake iz područja kontrolinga, financija i menadžmenta i sve one koji prepoznaju njihov značaj za poslovanje, a pristupnicu za članstvo u CFM Clubu  možete pronaći ovdje.

TEMA PREDAVANJA NA 20. CFM CLUB EVENTU:

STATISTIKA U EXCELU

Donošenje poslovnih odluka treba biti bazirano na prethodnom iskustvu, stručnom mišljenju i pravovremenim, točnim i adekvatnim informacijama. Međutim, takve informacije su obično rijetko dostupne u obliku, količini i kvaliteti koja su potrebne za donošenje odluka, već ih treba dobiti iz dostupnih podataka, u čemu nam pomažu statističke metode i alati. Značajan dio potreba financijskih stručnjaka u pogledu statističke analize podataka pokriven je ugrađenim Excelovim funkcijama i alatima, pa ga to, uz njegovu široku rasprostranjenost, čini alatom kojeg vrijedi dublje upoznati. No, da bi se mogla na pravi način dobiti informacija iz podataka, nije dovoljno samo izračunati odgovarajuću vrijednost, potrebno ju je i znati interpretirati, odnosno treba razumjeti pozadinu procesa.

Glavne točke predavanja:

  • Deskriptivna statistika - prikaz segmenta poslovanja brojčanim pokazateljima ili grafički
  • Korelacijska i regresijska analiza - veze između veličina u poslovanju
  • Analiza vremenskih nizova - analiza i prikaz trendova u poslovanju radi usporedbe ili predviđanja

Predavač:

Joško Meter, dipl. ing., dugogodišnji je predavač na Veleučilištu VERN'. Izvodi nastavu na predmetima Gospodarska matematika, Poslovna statistika, Informatika za uredsko poslovanje, Poslovna simulacija, te Kvantitativne metode u menadžmentu. Diplomirao je na Matematičkom odjelu PMF-a na smjeru Primjenjena matematika i statistika, i apsolvent je na poslijediplomskom studiju Menadžment poslovnih sustava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Od 2010. godine voditelj je studija Ekonomija poduzetništva na Veleučilištu VERN.

NETWORKING & RAZMJENA ISKUSTAVA:

Nakon predavanja slijedio je Networking & razmjena iskustava.
 

Napomena:​

CFM Club Event je javni događaj te se sadržaj fotografirao.

 
 
Prethodna objava
  19. CFM Club Event
Sve objave
 CFM Club Event
Sljedeća objava
22. CFM Club Event