Podmjera 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Otvoren je natječaj za bespovratna sredstva (darovnice) unutar Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – EAFRD za sektor poljoprivreda, ribarstvo i ruralni razvoj. Ukupan budžet iznosi 151.261.593,00 kuna, a ugovarateljsko tijelo je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Projektne prijedloge za bespovratna sredstva moguće je predati od 27.1.2017. do 27.3.2017.

Cilj projekta je razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava, a natjecati se mogu mala poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura.

Na natječaj se mogu prijaviti:

  • obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo
  • obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti
  • trgovačko društvo registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela);
  • zadruga registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Visina potpore po korisniku iznosi 113.389,50 kuna, a moguće ju je iskoristiti za kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje (i rekonstrukcija) i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Izvor: europski-fondovi.eu

 

Ukoliko imate potrebu za konzultantskim uslugama u vezi s izradom projekta slobodno nas kontaktirajte na:

Tel.: 01/ 23 04 571

e-mail: info@poslovnaucinkovitost.eu