Datum i mjesto održavanja: 04.02.2021., Online
 
24. CFM Club Event: Solid, Outlined, Hatched: Visual consistency in reports and dashboards

CFM Club Event omogućuje razmjenu vrijednih znanja i iskustava kroz stručne prezentacije i neformalno druženje kolega koje zanima područje kontrolinga, financija i menadžmenta, a 24. po redu održat će se u četvrtak, 4. veljače 2021. s početkom u 11:00 sati online putem. Predavanje će trajati 1 sat.

Iznimno, sudjelovanje na ovom CFM Club Eventu je besplatno za sve sudionike, a inače besplatno možete sudjelovati na CFM Club Eventima i ostvarivati razne druge pogodnosti učlanjivanjem u CFM Club.

CFM Club okuplja stručnjake iz područja kontrolinga, financija i menadžmenta i sve one koji prepoznaju njihov značaj za poslovanje, a pristupnicu za članstvo u CFM Clubu  možete pronaći ovdje.

Broj sudionika je ograničen, prijavite se i osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

Saznajte kako vizualizacija pomaže boljem razumijevanju izvještaja i prezentacija pomoću međunarodnih standarda poslovne komunikacije (IBCS).

Opis

Jeste li poslovni analitičar, kontroler ili dizajner prezentacija i smatrate da se Vaš rad ne cijeni na odgovarajući način? Pokazat ćemo Vam kako se pomoću dosljednog prikazivanja sadržaja osigurava da se Vaši izvještaji uistinu čitaju i razumiju, smanjujući pogrešne odluke za 61% i ubrzavajući razumijevanje za 46%. Pridružite nam se i čujte doznajte odgovore na ova 4 pitanja:

1. Kakva je povezanost između glazbe i menadžerskih izvještaja?

2. Kako prepoznavanje uzoraka ubrzava percepciju?

3. Zašto prepoznavanje uzoraka zahtijeva standardni prikaz?

4. Kako unaprijediti menadžerske izvještaje primjenom samo 5 pravila IBCS standarda?. 

 

PREDAVAČI:

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske banke za obnovu i razvoj - EBRD. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 
 
Sve edukacije
 Održane edukacije