27. 12. 2018.
[EDUKACIJA] Analiza prodaje u Excel®-u

Dr. sc. Mladen Meter će 23.01.2019. s početkom u 9:00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, Radnička cesta 52, 1. kat održati edukaciju na temu „Analiza prodaje u Excel®-u“.

Ova edukacija je druga u nizu kontroling radionica koje HUP organizira s Poslovnom učinkovitosti. Teme radionica su povezane sa glavnim grupama procesa kontrolinga, a edukacija „Analiza prodaje u Excel®-u“ je povezana s glavnom grupom procesa „Analiziranje“ odnosno „Funkcijskim / prodajnim kontrolingom“.

Kontroling je funkcija menadžmenta čiji su glavni ciljevi postizanje efektivnosti i efikasnosti u cjelokupnom poslovanju odnosno njegovim dijelovima, kao što je primjerice prodaja. To se postiže kroz procese planiranja, analiziranja, izvještavanja i internog savjetovanja koji su dijelovi procesnog modela kontrolinga. Na ovoj edukaciji će se kroz brojne praktične primjere pojasniti značaj kontrolinga, sadržaj procesnog modela kontrolinga, a poseban naglasak će se staviti na analiziranje, i to prodaje kroz primjere u Excel®-u.

Edukacija je namijenjena vlasnicima i menadžmentu poduzeća te specijalistima u prodaji i kontrolingu, te svim analitičarima i onima koje zanima ili su uključeni u procese analiziranja poslovanja, a posebice prodajnih rezultata.

SADRŽAJ EDUKACIJE

Funkcijski kontroling

  • Procesni model kontrolinga
  • SIPOC princip
  • [EXCEL®] Utjecaj sniženja prodajne cijene na prodajni rezultat

Koncept prodajnog kontrolinga 

  • Prodajne dimenzije
  • Profitabilnost vs. Likvidnost vs. Rentabilnost
  • [EXCEL®] Plan prodaje

Analiza i upravljanje prodajom

  • Prodajne aktivnosti – leading indicators
  • Prodajni rezultati – lagging indicators
  • [EXCEL®] Mjerenje uspješnosti prodaje

Svoje prijave na ovu edukaciju ljubazno molimo šaljite na hup@hup.hr zaključno s 21.01.2019. godine. Edukacija je namijenjena članicama HUP-a.

Za sve polaznike ove edukacije, koji žele unaprijediti svoja Excel® znanja, omogućili smo popust od 10% na edukaciju „Napredni tečaj Excel®-a“ koja se održava u organizaciji Poslovne učinkovitosti od 30. – 31.01.2019.

Kod prijave je bitno u napomeni unijeti kod HUP-EXCEL-01-2019, a detaljne informacije.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 Novosti - Arhiva