27. 11. 2018.
[28. SUSRET CROMA] NAJBOLJI HRVATSKI MENADŽERI I PODUZETNICI

Ovogodišnji, 28. susret CROMA održan je 23. studenog 2018. u Kristalnoj dvorani Hotela Westin Zagreb pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, u partnerstvu s Gradom Zagrebom i medijskim pokroviteljstvom Poslovne učinkovitosti d.o.o.

Cjelodnevni program počeo je međunarodnim savjetovanjem na temu „Kako poboljšati regionalnu suradnju menadžera i poduzetnika“ na kojem su sudjelovale delegacije iz regije i susjednih zemalja. Poslijepodne se održao prijem svih menadžera godine i delegata savjetovanja kod gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.

Na svečanoj večeri u Hotelu Westin dodijeljena su priznanja i nagrade u 9 kategorija za 15 najboljih menadžera i poduzetnika u 2018. godini. Svake godine krajem lipnja Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA objavljuje javni natječaj, a Hrvatska gospodarska komora i regionarlne komore te gradski uredi za gospodarstvo predlažu kandidate za nagrade.  Neki od kriterija za dodjelu nagrade su  stvarni kvantitativni i kvalitativni pokazatelji poslovanja, stupanj ostvarenja razvojnog programa, korporativno upravljanje i industrijski odnosi unutar poduzeća, broj novootvorenih radnih mjesta, poslovna biografija kandidata u kontinuitetu karijere i dr.

U kategoriji velikih poduzeća nagrade su dobili Dr. sc. Josip Faletar predsjednik Uprave poduzeća DI Spačva d.d. te Željko Mandarić, osnivač i direktor tvrtke STW Manšped d.o.o. Nagrade za srednja poduzeća dobili su Danijel Zadjelović, dipl. ing., EMBA, predsjednik uprave tvrtke Lipik Glas d.o.o. te član Uprave i direktor tvrtke Decospan Mato Furnir d.o.o., Mato Vladić, dipl. ing. U kategoriji malih poduzeća nagradu je dobio Denis Sušac, suosnivač i direktor tvrtke Mono d.o.o. iz Osijeka. Nagradu Anton Nino Cerin za mlade menadžere dobio je Miroslav Petek, dipl. oec., MBA, direktor tvrtke Elektrocentar Petek d.o.o. Dobitniku nagrade u kategoriji javnih poduzeća, Mati Botici, dipl. ing., članu Uprave i direktoru tvrtke Odašiljači i veze d.o.o., nagradu je uručio Mladen Meter, direktor i konzultant Poslovne učinkovitosti d.o.o. Iz javnih poduzeća nagrade su također dobili i Lovorko Gržac, ing., direktor poduzeća Eko-Murvica d.o.o. U kategoriji inozemnih poduzeća nagradu je dobio član Uprave tvrtke Petrol d.o.o., Boris Antolovič. Nagrade za poduzetnike godine dodjeljivale su se po kategorijama malih, srednjih i velikih poduzeća. Nagrade su dobili Dr. sc. Mladenka Grgić potpredsjednica Koncerna Agram, Markica Stanušić, predsjednik Uprave tvrtke Ancona grupa d.o.o. te Franjo Toljanić, suvlasnik i voditelj PZ Gospoja iz Vrbnika. Nagradu za projekt menadžera dobio je osnivač i vlasnik tvrtke Hangar 18 d.o.o.,  Mario Kralj, dok su nagrade za životna djela dobili  Prof. dr. sc. Nikica Gabric, osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u Zagrebu te Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda d.o.o. iz Nedelišća.

Čestitamo svim dobitnicima, organizatoru CROMA na izvrsnoj organizaciji te pokroviteljima ovog hvale vrijednog poslovnog događaja koji ističe izvrsnost u upravljanju.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 Novosti - Arhiva