20. 10. 2016.
[PMI FORUM 2016] PROJEKTI U KONTROLINGU: Iskustva iz poslovne prakse

Od 9.-11. studenoga 2016. godine u Zagrebu je održana 10. konferencija voditelja projekata pod nazivom “Na krilima projektnog menadžmenta do uspjeha” na kojoj je Poslovna učinkovitost bila jedan od sponzora.


Trodnevnu konferenciju s preko 300 polaznika organizirao je Institut za projektni menadžment PMI Croatia. Na konferenciji su predavanja održali brojni inozemni i domaći predavači koji su na vlastitim primjerima, u sklopu predavanja i radionica, pokazali uspješnu primjenu projektnog menadžmenta i dali uvid u trendove u struci.


Na konferenciji je predavanje održao i  dr. sc. Mladen Meter, konzultant za kontroling i financije u Poslovnoj učinkovitosti, na temu “PROJEKTI U KONTROLINGU: iskustva iz poslovne prakse”.
U izlaganju su izdovojeni i prikazani najznačajniji elementi projekta implementacije odnosno unapređenja kontrolinga iz poslovne prakse:

 

  • CILJ: primjenom kontrolinga „raditi prave stvari“ i „raditi stvari na pravi način“ u poduzeću
  • SREDSTVA: funkcija, sadržaj i procesi kontrolinga
  • PREDUVJETI: s(a)vijest i podrška menadžmenta te kompetencije kontrolera
  • PUT: projekt implementacije odnosno unapređenja kontrolinga
  • REZULTAT: sačuvana/stvorena održiva vrijednost za poduzeće


Također, u sklopu konferencije je dodijeljena  i Nagrada za projekt godine, a nagradu za 2015. godinu je osvojio projekt „Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama“.


Glavna nagrada je uručena nositelju projekta Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu i voditelju projekta prof. dr. sc. Vedranu Podobniku.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 
 Novosti - Arhiva