02. 05. 2016.
[CERTIFICIRANI PROGRAM] Upravljanje rizicima - Risk Management

CERTIFICIRANI PROGRAM ZA UPRAVLJANJE RIZICIMA -
RISK MANAGEMENT PROGRAM

Certificirani edukacijski program za stjecanje certifikata
Certified Risk Manager

Trajanje programa
Edukacijski program se sastoji od 5 modula, a traje od 02.05.2016. do 07.06.2016. godine.

Sve radionice se održavaju u vremenu od 9:00 do 16:30 sati.

Module je moguće pohađati i zasebno.

Rok za prijave: 27.04.2016. godine

Dodatnih 10% popusta na rane prijave do 15.04.2016.

Opis programa:
Upravljanje rizicima (Risk Management) je brzo razvijajuća disciplina, ali i središnji dio strateškog upravljanja bilo koje organizacije. Cilj upravljanja rizicima je pridružiti maksimalnu trajnu vrijednost svim aktivnostima organizacije stoga je neophodno unapređivati znanja i vještine za učinkovito upravljanje rizicima. Kroz ovaj cjeloviti edukacijski program steći ćete znanja i vještine vezane za upravljanje najznačajnijim rizicima.

Ciljevi:
Cjelovitost edukacijskog programa, dokazani stručnjaci i praktičan pristup u izvođenju programa pružaju polaznicima izuzetnu priliku za stjecanje znanja i vještina potrebnih kod upravljanja rizicima u svakodnevnoj poslovnoj praksi.

Metode rada:
Edukacijski program se provodi kroz predavanje, demonstracijske prikaze, raspravu, individualni i grupni rad s drugim polaznicima i trenerom uz primjere iz poslovne prakse i praktične vježbe. Dodana vrijednost su metode i  simulacije u Excel-u koje osiguravaju jednostavniju primjenu stečenog znanja.

Kome je namijenjena:
Vlasnicima, menadžmentu i specijalistima u rizicima, kontrolingu i IT-u i ostalim odjelima koji se bave analizom i upravljanjem poslovanjem te se žele upoznati sa značajem i praktičnim mogućnostima upravljanja rizicima kroz cjelovit edukacijski program.

 

DETALJNO O SADRŽAJU MODULA POGLEDAJTE NA DONJIM POVEZNICAMA

MODULI:

1. MODUL:
DJELOTVORNO UPRAVLJANJE RIZICIMA

02. i 03.05.2016.

2. MODUL: SUSTAV UNUTARNJIH KONTROLA I UPRAVLJANJE KREDITNIM RIZICIMA
11. i 12.05.2016.

3. MODUL: UPRAVLJANJE FINANCIJSKIM RIZICIMA

16. i 17.05.2016.

4. MODUL:
UPRAVLJANJE OPERATIVNIM RIZICIMA
30. i 31.05.2016.

5. MODUL:
RIZICI POSLOVNOG OKRUŽENJA I PRIMJENA EXCEL-A KOD UPRAVLJANJA RIZICIMA
06. i 07.06.2016.

15.06.2016. ISPIT
nakon pohađanja edukacijskog programa i položenog ispita dobiva se certifikat Certified Risk Manager
 



Kratki životopisi predavača

mr. sc. Hrvoje Mijićmr. sc. Hrvoje Mijić, magistar je znanosti iz područja financija i bankarstva i financijski stručnjak s preko 18 godina iskustva u financijskom i bankarskom sustavu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine s temom: Model za upravljanje rizicima štednih banaka u Republici Hrvatskoj. Osim desetogodišnjeg radnog iskustva u Zagrebačkoj banci u području organizacije i tehnologije, vođenja projekata, plana i analize, maloprodaje, rizika, od 2009. je odgovorna osoba za funkciju kontrole rizika u Veneto banci te član Odbora za likvidnost, odbora ALCO, odbora IT i član Etičkog povjerenstva banke. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje rizicima i kontrolu, politike upravljanja rizicima, redizajn procesa, planiranje rizika i kapitala, izvješćivanje o rizicima, financijsko planiranje i modeliranje. Svoje iskustvo je nadogradio brojnim edukacijama iz područja rizika i financija te primjenom istih u praksi. Član je odbora za rizike Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge banaka.

 

mr. sc. Mijo Jozićmr. sc. Mijo Jozić, magistar je znanosti iz područja financija i bankarstva s preko 17 godina iskustva na poslovima supervizije financijskih tržišta i institucija. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2012. godine s temom: Interakcija realnog i monetarnog sektora u nacionalnom gospodarstvu. Pored radnog iskustva stečenog u Tisku d.d., Ministarstvu financija, HANFA-i, sudjelovao je u Pregovaračkom timu RH, za članstvo u EU za poglavlje Pravo trgovačkih društava, te je bio član Odbora za standarde financijskog izvještavanja. Ključna područja stručnosti uključuju: superviziju financijskih institucija, financijsko izvještavanje, te analizu financijskih tržišta.

 

 

mr. sc. Sanja Sumanmr. sc. Sanja Suman, magistar je znanosti iz područja računovodstva, revizija i financija, ovlašteni interni revizor te financijski stručnjak s 20 godina iskustva u financijskom i bankarskom sustavu. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2003. godine.  Od 1996. do 2003. godine bila zaposlena u Zagrebačkoj banci d.d. na sljedećim radnim mjestima: pripravnik u programu Eduka, mlađi revizor, revizor i stariji revizora u Direkciji unutarnje revizije. Od 2003. do 2009. godine radila je u Hypo Alpe-Adria-Bank  d.d. Zagreb na sljedećim radnim mjestima: analitičar poslovnih procesa, suradnik za vođenje projekata i voditelj Tima poslovnih procesa u Sektoru organizacije i informatike te kao viši stručni suradnik za operativni rizik, a zatim voditelj Tima operativnih rizika u Sektoru upravljanja rizicima. Od 2009. do 2011. godine bila je zaposlena u „Banka Kovanica d.d.„ na radnom mjestu direktora Sektora upravljanja rizicima. Od 2011. godine zaposlena je na radnom mjestu voditelja Ureda unutarnje revizije u Partner banci d.d. Zagreb. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje i kontrolu rizika, unutarnju reviziju, upravljanje kvalitetom, vođenje projekata te sustav unutarnjih kontrola. Od 2012. godine voditelj je Sekcije za bankarstvo i osiguranje pri Hrvatskom institutu internih revizora.

 

Ivan Cvitan, dipl. oecIvan Cvitan, dipl. oec., izvršni direktor Kontrole rizika, HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.   
Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, 2005. godine., na smjeru Financije, profesionalnu karijeru započinje 2006. godine u kompaniji  Osimpex d.o.o. u sektoru prodaje. Krajem 2006. godine karijeru nastavlja u revizorskoj kući PriceWaterhouse Coopers Hrvatska u Odjelu revizije, gdje kao član tima sudjeluje na revizijama vodećih hrvatskih kompanija primarno iz financijskog sektora, te kao viši savjetnik i voditelj tima obavlja poslove planiranja i rukovođenja revizije, snimanja i testiranja ključnih poslovnih procesa te radi na projektima dubinskog snimanja. Od 2009. godine pridružuje se timu Hypo leasing Kroatien d.o.o. u službi Unutarnje revizije i naknadno timu Upravljanje rizičnim plasmanima. U srpnju 2011. prelazi u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u sektor Kontrola rizika, gdje preuzima funkciju voditelja odjela Kontrole kreditnog rizika što radi do trenutka imenovanja na mjesto direktora sektora Kontrole rizika u listopadu 2014. godine. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje kreditnim, tržišnim, operativnim i rizicima likvidnosti, planiranje izloženosti riziku, financijsko planiranje te planiranje kapitala i kapitalnih zahtjeva, izvješćivanje o rizicima. Dodatno, iskustvo je stjecao i nadograđivao brojnim edukacijama iz područja rizika i financija, te prenošenjem stečenog znanja na svakodnevne poslovne zadatke.

mr. sc. Monika Brzovićmr. sc. Monika Brzović, magistar je znanosti iz područja financija i osiguranja. Ima 20 godina radnog iskustva u financijskom sektoru i sektoru osiguranja. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine, smjer „Aktuarstvo i osiguranje“ s temom Uloga i razvoj mirovinskih osiguravajućih društava u Republici Hrvatskoj. Temeljem položenih ispita na poslijediplomskom stručnom studiju ""Aktuarska matematika"" na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i dodatnih ispita u organizaciji HANFA-e, 2006. godine je postala redovni član Hrvatskog aktuarskog društva i od HANFA-e dobila licencu za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara. Završila je školovanje i posjeduje licencu školovanja organizacijskog razvoja i mentoringa - Integral School of Organisational Development (ISOD). 2014. godine je upisala poslijediplomski doktorski studij Ekonomije i Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama (Merkur osiguranje, Uniqa osiguranje i Basler), te je bila dugogodišnja članica Uprave Baslera. Sudjelovala je i radila na mirovinskoj reformi od 2002. godine u nadzornoj Agenciji za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (HAGENI). Već dvije godine obnaša dvije ključne funkcije u društvu za osiguranje, ključnu funkciju za upravljanje rizicima i aktuarsku ključnu funkciju. Sudjeluje u svim odborima za upravljanje rizicima u društvu za osiguranje. U svojoj bogatoj karijeri završila je brojne seminare iz područja financija, aktuarstva, osiguranja i reosiguranja, mirovina i ulaganja. Aktivno govori tri strana jezika.


 

Marko Bolanča, dipl. oec.Marko Bolanča, dipl. oec., praktičar je u primjeni derivatnih instrumenata u svrhu zaštite od tržišnih rizika i poslova s dužničkim vrijednosnim papirima na tržištu kapitala. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2003. i radno iskustvo stjecao na raznim poslovima unutar odjela Riznice. Tijekom zadnjih pet godina voditelj je Tržišta kapitala u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. U svom  dosadašnjem radu bio je posvećen aktivnom trgovanju vrijednosnim papirima i kamatnim derivatima za knjigu banke, izdavanju dužničkih vrijednosnih papira za banku i klijente, upravljanju gotovinom i uvođenju novih proizvoda za banku. Ima položen ispit za obavljanje poslova investicijskog savjetnika te je sudjelovao na međunarodnim seminarima u organizaciji Euromoney-a, Amsterdam Institute of Finance-a i Finance Trainer-a.



 

 

Rok za prijavu:
Srijeda, 27.04.2016.
 

Kotizacija

11.500,00 HRK + PDV - 1 polaznik

10.500,00 HRK + PDV - 2 polaznika iz istog poduzeća

9.500,00 HRK + PDV - 3 i više polaznika iz istog poduzeća

Rane prijave: Dodatni popust na sve kotizacije od 10% na rane prijave do 15.04.2016. godine.

Kotizaciju je potrebno platiti najkasnije do navedenog roka za prijavu za edukaciju.

Banka: Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, Zagreb, Hrvatska
IBAN: HR6023400091110356112
SWIFT CODE: PBZGHR2

Moguće je pohađanje pojedinačnih dvodnevnih modula po cijeni od 2.590,00 HRK + PDV, a prijave i uplate je potrebno izvršiti prema uvjetima pohađanja za svaki pojedinačni modul.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 
 Novosti - Arhiva