12. 06. 2015.
POSLOVNA UČINKOVITOST NA GLAVNOJ SKUPŠTINI IGC-A U BUDIMPEŠTI

igc

Godišnja glavna skupština IGC-International Group of Controlling ove godine je održana od 8.-9.5.2015. godine u Budimpešti u Mađarskoj.

Cijenjeni domaćini događaja ove godine su bili gospoda István Radó (Horváth&Partners) and Prof. Dr. György Drótos (Corvinus University of Budapest).

Na ovogodišnjoj skupštini je sudjelovalo 43 sudionika, koji su predstavnici 29 od 35 članica IGC-a, relevantnih poduzeća i institucija iz svijeta, a čije područje rada i interesa kontroling s posebnim naglaskom na poslovno savjetovanje, poslovne edukacije i poslovnu inteligenciju.

Poslovnu učinkovitost je predstavljao je dr. sc. Mladen Meter, koji je sudjelovao u radu skupštine, radionici koja se odnosila na nove aktivnosti IGC članova i bilateralnim razgovorima s članovima IGC-a.
Na skupštini je također predstavljen sadržaj i ciljevi novog projekta IGC-a: „Poznavanje i usvajanje IGC međunarodnih kontroling standarda u praksi“, koji će se za početak provesti u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Hrvatskoj.
Dr. sc. Mladen Meter je izabran za predstavnika radne skupine za Hrvatsku.     

Od ostalih značajnijih događaja na skupštini mogu se posebno izdvojiti:

  • inspirativno izlaganje Prof. Dr. Petera Horvátha, Horváth&Partners, o razlikama „njemačkog“ i „američkog kontrolinga“ te prijedlogu 7I modela za budući razvoj IGC-a
  • obilježavanje 20. godišnjice od osnivanja IGC-International Group of Controlling
  • odstupanje Dr. Lukasa Riedera iz Uprave IGC-a, nakon 20 godina predanog i plodonosnog rada u IGC-u
  • odabir novog člana uprave IGC-a Prof. Dr. Klaus Möllera s University St.Gallen
  • primanje novih članica iz Njemačke i Makedonije u IGC.

Sljedeća skupština IGC-a održat će se u Hamburgu 21.05.2016., a domaćin će biti Peter Sinn, predsjednik Uprave Corporate Planning AG.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 
 Novosti - Arhiva