03. 02. 2015.
Primjenom IBCS-a do boljih izvještaja

International Business Communication Standards (IBCS) su Međunarodni standardi poslovne komunikacije švicarskog IBCS udruženja – neprofitne organizacije koja objavljuje standarde te prije izdavanja novih verzija poseže za stručnim savjetima i raspravama. IBCS predstavljaju prijedloge za konceptualnu i vizualnu izradu menadžerskih izvještaja i prezentacija. Svrha IBCS-a je poticanje i podizanje razine razumijevanja poslovne komunikacije u pisanome obliku.

Poslovna učinkovitost je prošle godine prevela i prilagodila engleski original postera HICHERT®SUCCESS RULES – Pravila za uspješnu izradu poslovnih izvještaja i prezentacija koji sadrži 119 pravila poznatog SUCCESS koncepta kojeg je razvio prof. dr. Rolf Hichert, a koja su najbitnija za uspješnu poslovnu komunikaciju, izvještavanje i prezentiranje. S ciljem poboljšanja pravila, prof. dr. Rolf Hichert je zajedno s dr. Jürgenom Faisstom, upravljačkim partnerom, te u suradnji s IBCS-om izdao novu verziju pravila. Umjesto prvotnih 119, novih 98 pravila omogućuje jednostavnije i bolje načine izrade profesionalnog poslovnog izvještavanja i poslovne komunikacije.

IBCS WITH SUCCESS predstavljaju pravila za uspješnu izradu poslovnih izvještaja i prezentacija podijeljena u 7 grupa pravila (S U C C E S S) među kojima je grupa ENABLE (hrv. omogućite) sada zamijenjena grupom EXPRESS (hrv. izrazite).

SAY (hrv. izrecite)
UNIFY (hrv. unificirajte)
CONDENSE (hrv. sažmite)
CHECK (hrv. provjerite)
EXPRESS (hrv. izrazite)
SIMPLIFY (hrv. pojednostavite)
STRUCTURE (hrv. strukturirajte)

Standardnu verziju HICHERT®SUCCESS RULES na engleskom jeziku možete pogledati ovdje, a prevedenu možete besplatno preuzeti ovdje.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 
 Novosti - Arhiva