KONFERENCIJA
 
 
10:15 - 12:15  

Management of the current crisis

Prof. Dr. Ronald Gleich, Professor for Industrial Management, EBS Universität für Wirtschaft und Recht

 • Four Phases of the crisis – a possible model
 • Challenges for Managers and Controllers in the phases
 • Special focus of controllers in the four phases
 

Izvrsnost u Allianzu – Business case iz prakse

Slaven Dobrić, ČLAN UPRAVE, ALLIANZ HRVATSKA

 • Izvrsni zaposlenici: kako do njih i kako raditi s izvrsnima
 • Izvrsni procesi: što su zapravo izvrsni procesi
 • Izvrsni projekti: primjer iz poslovne prakse
 

Restrukturiranje poslovanja poduzeća

Ivo Hrdalo, CFA, DIREKTOR KONTROLINGA, IGH

 • Kompleksna struktura kapitala današnjice

       - Dug (senior, junior, PIK..),
       - Equity, Private Equity
       - Kovenanti

 • Restrukturiranje vs. Likvidacija - sukobi interesa dionika
 • Proces financijskog  restrukturiranja

       - Faze
       - Instrumenti
       - Faktori uspješnosti

 
 
12:15 – 14:15   Pauza
 
 
14:15 - 16:15  

Kriza kao prilika za Hrvatsku 2.0

Dražen Oreščanin, PREDSJEDNIK UPRAVE, POSLOVNA INTELIGENCIJA

 • Različite države različito reagiraju na krizu, od nereda u Americi i Brazilu, do Hrvatske, Slovenije i drugih europskih zemalja koje su se vrlo brzo otvorile
 • Kako situaciju krize iskoristiti kao priliku korištenjem SCQA okvir (Situation, Complication, Question, Answer) na razini tvrtke i na razini države
 • Kakva su očekivanja u sljedećem periodu za povećanje konkurentnosti na globalnom tržištu
 

Leadership in Crisis and Leadership 20XX

Dr. Damir Kralj, MANAGER PRICING PARTS, MERCEDES-BENZ AG

 • Leadership in Times of Emergency Managemen
 • Leadership Principles & Game Changers
 

OKRUGLI STOL: Izazovi i dobre prakse upravljanja

 

Moderator: Dr. sc. Mladen Meter, KONZULTANT ZA KONTROLING I FINANCIJE, CERTIFIED CONTROLLER, IBCS® CERTIFIED TRAINER AND CONSULTANT, POSLOVNA UČINKOVITOST

 

Tomislav Dominković, PREDSJEDNIK UPRAVE, ALGEBRA

 

Goran Kalanj, DIREKTOR, SERENGETI

 

Mr. sc. Barbara Vuković, CFO i ČLANICA UPRAVE, METAL PRODUCT

 

Dr. Marko Čoh, DIREKTOR TRANSFORMACIJE, FORTENOVA GRUPA

 
 
 
* Sva polja su obavezna
 
Slaven Dobrić
 

Slaven Dobrić, od 2007. g. član Uprave za operacije Allianz Zagreba d.d., rođen je 1971. u Zagrebu. Nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu, 1995. godine započinje profesionalnu karijeru u odvjetničkom uredu. 2000. godine prelazi u Allianz Zagreb d.d. na mjesto pravnika u sudskim zastupanjima, a 2001. postaje voditelj Odjela za pravnu podršku razvoja proizvoda. Godine 2003. prelazi na mjesto direktora Službe za obradu šteta, a 2004. napreduje na poziciju direktora Sektora za obradu šteta. Nakon osnivanja Allianz Reosiguranja d.d. 2005. godine, obnaša i dužnost člana Uprave. Sudjelovao je u brojnim stručnim izlaganjima na „Danima osiguranja“, a u suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka izlagao je na temu propisa osiguranja i prijevara u osiguranju. Slaven Dobrić je 2004. završio poslijediplomski studij građanskopravnih znanosti te dobio titulu magistra pravnih znanosti. Od 2003. do  2007. godine ovlašteni je miritelj na listama Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatskog ureda za osiguranje te član stručnih radnih skupina s područja osiguranja.

Ivo Hrdalo
 

Ivo Hrdalo, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije te se dodatno usavršavao i 2011. godine stekao međunarodno priznati CFA certifikat (Chartered Financial Analyst), a posjeduje i certifikat ovlaštenog investicijskog savjetnika. Većinu svog poslovnog iskustva je stekao u internacionalnim kompanijama radeći kao voditelj riznice u Generali osiguranju te portfolio menadžer u Raiffeisenbank Austria Zagreb. 2018. godine pridružuje se timu Instituta IGH kao direktor kontrolinga i izvještavanja, a trenutno radi na poziciji direktora financija u Hertz Croatia, članu grupe Autohellas. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje likvidnošću i ulaganjima, upravljanje rizicima, budžetiranje, primjenu MSFI te konsolidaciju financijskih izvještaja. Predavač je raznih tema s područja tržišta kapitala i upravljanja financijama.

Dražen Oreščanin
 

Dražen Oreščanin je jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 150 zaposlenih u Hrvatskoj i podružnicama u Srbiji, Crnoj Gori, BIH, Velikoj Britaniji, Austriji i Sloveniji. Poslovnu karijeru je započeo u Zagrebačkoj banci gdje je od 1992. do 1998. sudjelovao u razvoju aplikacija za ocjenu kreditnog rizika i upravljanja rizikom te na razvoju sustava za izvještavanje. Nakon toga odlazi u Grupaciju Kaptol banke gdje je bio potpredsjednik za informacijsku tehnologiju. Od 2000. kao zamjenik direktora IT-a, odgovoran je za operativno upravljanje segmentima informacijskog sustava Agrokora. U Poslovnoj inteligenciji je od osnivanja tvrtke 2001. na poziciji direktora Strategije i razvoja, te je od 2010. na poziciji Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa strateškim partnerima te razvoj novih proizvoda i usluga. Sudjeluje na najsloženijim projektima u ulozi enterprise arhitekta kod klijenata kao što su Hrvatski telekom, A1 Hrvatska, United Grupa,  Crnogorski telekom, Telenor, Telekom Slovenije, Tisak i mnogi drugi. 2011. je završio poslijediplomski studij primijenjenog računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva čime je stekao titulu Magistra znanosti. Trenutačno pohađa doktorski studij. Od 2013. do 2015. bio je član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. Jedan je od pokretača i Izvršni direktor Udruge Glas Poduzetnika.

 

 

Tomislav Dominković
 

Tomislav Dominković, prije svega poduzetnik, menadžer sa iskustvom izgradnje tvrtke od start-up faze do organizacije sa 160 stalno zaposlenih i preko 500 vanjskih suradnika. Jedan od 3 osnivača Algebre, poslovne grupacije u sklopu koje funkcionira Visoko učilište Algebra, Pučko otvoreno učilište Algebra i Algebra d.o.o. Završio studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i poslijediplomski studij poslovnog upravljanja. Dodatno stekao pedagoško psihološko obrazovanje, neophodno za kvalitetnije razumijevanje procesa i sustava obrazovanja u kojem gradi svoju karijeru i poslovni put Algebre. Prvih 10 godina izgradnje Algebre njegov rad je prepoznala CROMA – Hrvatska udruga menađera te ga je 2007. izabrala za mladog menađera godine. Vrlo aktivan na međunarodnom planu, gdje je u periodu 2011.-2014. bio članom savjetničkog partnerskog vijeća za Microsoftovu strategiju na području obrazovanja te je Algebra 2014. izabrana na svjetskoj razini za obrazovnog partnera godine. Najrecentnije, Algebra je 2019. godine u izboru Zlatne kune izabrana u području promocije poduzetništva, ponajviše zahvaljujući svom projektu Algebra LAB u sklopu kojeg funkcionira prvi Zagrebački inkubator poduzetništva. U Algebri se bavi strategijom i upravljanjem organizacije s posebnim fokusom na financije, primjenu digitalnog učenja i strateške obrazovne projekte.

Goran Kalanj
 

Goran Kalanj je osnivač, direktor I vlasnik tvrtke Serengeti d.o.o. Nakon završenog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, svoje poslovno putovanje započinje kao software developer u Siemensu. Tijekom svoje karijere radio za različite sistem integratore na pozicijama arhitekta, prodajnog konzultanta i voditelja odjela implementacije poslovnih aplikacija. 11 godina kasnije, 2007.godine pokreće vlastitu tvrtku Serengeti d.o.o., specijaliziranu za softverski inženjering, a čija je baza poslovni model “team extension”.

Barbara Vuković
 

Barbara Vuković članica je uprave i financijska direktorica poduzeća Metal Product d.o.o. Barbara je diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagebu iz područja Računovodstva i revizije. Studij je nastavila na Cass Business School, University of London gdje je stekla titulu magistra znanosti iz Strateškog menadžmenta s najvišim pohvalama te Beta Gamma Sigma priznanje kao jedna od 10% najboljih studenata generacije. Barbara se dodatno školovala na Harvard University i University of California, Berkeley, gdje je pohađala ljetne škole. Za vrijeme studija, bila je stipendist Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te je nagrađena Posebnom rektorovom nagradom za vođenje studentskog projekta Case Study Competition. Tijekom studija stjecala je radno iskustvo kroz prakse u Američkoj ambasadi u Zagrebu, Ernst&Young, Coca-Cola HBC i M&A Research Center u Londonu. Nakon studija zaposlila se u SPAR Hrvatska na rotacijskom pripravničkom programu. 2014. godine Barbara se priključila obiteljskom poduzeću kao treća generacija koja sudjeluje u upravljanju. Od početka u Metal Productu prošla je razne odjele – nabavu, inozemnu prodaju, proizvodnju i skladište kako bi što kvalitetnije upoznala svaki aspekt poslovanja te je od 2018. godine preuzela funkciju financijske direktorice. Udana je i majka dvojice sinova.

Dr. Marko Čoh
 

Dr. Marko Čoh je Direktor transformacije u Fortenova Grupi te ima dugogodišnje iskustvo u strateškim projektima i projektima koji uključuju izgradnju organizacija i timova. Njegovi projekti su donijeli veliku dodanu vrijednost, zahvaljujući strateškoj jasnoći i operativnoj učinkovitosti. Svojim aktivnostima pomogao je brojnim rukovodećim timovima definirati i implementirati nove operativne modele i organizacijske strukture. Uže područje interesa i rada odnosi se na: organizacijski dizajn, menadžment organizacijskih promjena, re-dizajn procesa i formiranje voditeljskih sposobnosti. Neke od referenci za koje je radio: hrvatski maloprodajni trgovac, britansko-američki farmaceutski trgovac, britanska avio kompanija, britanska banka, britanske trgovačke kuće i međunarodno IT poduzeće.

 

MODERATOR:

Danijela Šarić Lukačić
 

Danijela Šarić Lukačić, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zaposlena je kao konzultant za kontroling i financije u Poslovnoj učinkovitosti d.o.o. Posjeduje višegodišnje iskustvo i opsežno znanje iz područja kontrolinga, računovodstva i financija, vođenja projekata, financijskog i operativnog planiranja i izvještavanja, a koje je stekla u bankarskom sektoru te na rukovodećoj poziciji u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga. Tijekom svoje karijere kontinuirano se stručno usavršavala i educirala te stekla nekoliko certifikata. Posjeduje Certifikat Controller Akademie, Certifikat ATTF International Compliance - Foundation Level te je međunarodno certificirani HICHERT®IBCS Analyst. Od posebnog interesa su joj područja strateškog i operativnog planiranja te upravljanja poslovnim procesima. Tijekom svoje karijere vodila je brojne projekte i posjeduje značajna znanja i iskustva u vođenju projekata vezanih uz razvoj sustava unutarnjih kontrola što obuhvaća izradu strateških i operativnih planova, utvrđivanje ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI), upravljanja rizicima, dizajn i implementaciju poslovnih procesa itd. Također je vodila projekt implementacije ERP rješenja i implementacije kontrolinga. Piše stručne članke te je zamjenica urednika časopisa "Kontroling, financije i menadžment".

Dr. sc. Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje  višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali,  Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima  u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio  je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za  diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu.  Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u  Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant  partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i  prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde  za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član  međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje  kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog  govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko  izdanje) i knjige „Organisation des Controllings”, „Vodič za projekt implementacije kontrolinga” (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te  urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi  u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein,  koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju  poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i  informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja:  poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske  banke za obnovu i razvoj – EBRD. Nositelj je međunarodnog certifikata LEGO® SERIOUS PLAY® Facilitatora, čijom metodologijom se na profesionalan način rješavaju konkretni poslovni izazovi na sustavan, uključiv, zanimljiv i zabavan način, kao i međunarodnog certifikata Certified OKR Practitioner (C-OKRP)™ izdanog od strane OKR International koji je svjetski lider u OKR implementaciji, coachingu i edukaciji. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB  akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu i CBS International Business School u Mainzu. Također vrlo  često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.