Ova specijalistička edukacija dio je programa Financijska akademija Poslovna učinkovitost.

Opis i ciljevi:
Poznata poslovna krilatica “novac je kralj” dobila je u današnjim otežanim uvjetima poslovanja dodatnu težinu i značaj. Stoga, upravljanje financijskim tokovima i investiranim kapitalom, postaje iznimno važno za opstanak poduzeća. No, da bi se navedeno postiglo, potrebno je da svi ključni dijelovi tvrtke promatraju poslovanje iz iste poslovne perspektive te razumiju informacije skrivene u financijskim izvještajima. Na ovoj radionici pružit ćemo svim zainteresiranima osnovna znanja iz područja korporativnih financija te omogućiti nefinancijašima da barem na kratko dobiju uvid u svijet očima kakvim ga vide financijaši.

Cilj ove specijalističke radionice je kroz stvarne primjere i rad na praktičnim vježbama upoznati sudionike s osnovnim financijskim izvještajima i njihovom analizom, upravljanjem kapitalom tvrtke, ekonomskom profitabilnošću te financijskom vrijednošću tvrtke.

S obzirom da će se praktične vježbe raditi u Excel®-u, potrebno je da polaznici na radionicu donesu prijenosna računala.

Kome je namijenjena:
Vlasnicima i menadžmentu, djelatnicima nefinancijskih odjela te početnicima u kontrolingu, reviziji, financijama i računovodstvu.

U kotizaciju edukacije uključeni su materijali, certifikat Poslovne učinkovitosti o pohađanju stručnog usavršavanja, ručak i osvježenja tijekom pauze.

SADRŽAJ I RASPORED

Financije: sastavni element poslovnih procesa

  • Uloga financija u poduzeću
  • Odnos i razlika između računovodstva i financija

Praktična vježba: Interakcija brojki u financijskim izvještajima

Temeljni financijski izvještaji: račun dobiti i gubitka

  • Osnovna struktura i razine profitabilnosti
  • Računovodstvena pravila i norme

Praktična vježba: Utjecaj poslovnih događaja na račun dobiti i gubitka

Temeljni financijski izvještaji: bilanca

  • Glavni elementi: imovina, kapital i obveze
  • Struktura imovine i njenih izvora

Praktična vježba: Utjecaj poslovnih događaja na bilancu

Temeljni financijski izvještaji: izvještaj o novčanom toku

  • Poslovni, investicijski i financijski tokovi
  • Metode izrade izvještaja o novčanom toku

Praktična vježba: Primjer izrade jednostavnog izvještaja o novčanom toku

 

Ukoliko ste zainteresirani za otvorenu edukaciju ispunite dolje navedena polja kako bismo Vas mogli pravovremeno obavijestiti o terminu održavanja. Ukoliko Vas pak ima više od petero, u mogućnosti smo doći k Vama i organizirati in-house edukaciju na željenu temu. Odaberite područje Vašeg interesa i kliknite na gumb pošalji.

  •   
  •   
 
Sve edukacije
 Edukacije