12. CFM Club Event

Ovaj događaj se održao pod prethodnim imenom, "Controlling & Finance Afterwork".

CONTROLLING & FINANCE AFTERWORK omogućuje razmjenu profesionalnih iskustava kroz stručne prezentacije i neformalno druženje stručnjaka iz kontrolinga i financija, a 12. po redu održao se u četvrtak 23.02.2017. godine s početkom u 18:30 sati u Westinu Zagreb na 17. katu u dvorani Uvertira.

Na 12. Controlling & Finance Afterworku mr. sc. Hrvoje Mijić, stručnjak za upravljanje rizicima, održao je kratko 30-minutno iznimno aktualno predavanje na temu:

Glavni procesi u kontrolingu: Upravljanje rizicima

Kontroling kao podrška menadžmentu kod donošenja poslovnih odluka, ima zadatak održati i stvoriti novu vrijednost bilo koje organizacije.
U doba sveopće globalizacije i porasta neizvjesnosti, djelotvorno upravljanje rizicima, kao jedan od glavnih procesa kontrolinga predstavlja „uvjet bez kojeg se ne može“ za učinkoviti kontroling. U konačnici može predstavljati komparativnu prednost kod realizacije poslovnih ciljeva.

U prezentaciji je, kroz procesni model kontrolinga, prikazan proces Upravljanja rizicima i pripadajući podprocesi koji se pak obrazlažu na nivou aktivnosti. Analiza i raščlanba procesa Upravljanja rizicima omogućuje:

•    lakše utvrđivanje slabih točaka kod smetnji u procesima
•    primjereni pokazatelji učinka vezani uz svaki proces omogućuju jednostavnu usporedbu planirano i ostvareno
•    uključenost procesa i aktivnosti u smjeru podupiranja strateških i operativnih ciljeva
•    konzistentan i standardiziran prikaz do razine aktivnosti
•    primjereno dokumentiranje.

 

mr. sc. Hrvoje Mijić je financijski stručnjak s više od 20 godina iskustva u bankarskom i financijskom sektoru. Desetogodišnje radno iskustvo stekao je u Zagrebačkoj banci u odjelima upravljanja rizicima, organizacije i tehnologije, plana i analize, maloprodaje, razvoja proizvoda te na vođenju projekata. U Veneto banci je više od šest godina radio kao rukovoditelj Funkcije upravljanja rizicima i kao odgovorna osoba za funkciju kontrole rizika. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine, na studiju financija i bankarstva, s temom Model za upravljanje rizicima štednih banaka u Republici Hrvatskoj. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje rizicima i kontrolu, politike upravljanja rizicima, redizajn procesa, planiranje rizika i kapitala, izvješćivanje o rizicima, financijsko planiranje i modeliranje. Iskustvo je nadogradio brojnim edukacijama iz područja rizika i financija te njihovom primjenom u praksi. Trenutačno prolazi izobrazbu kao kandidat za poslove stalnog sudskog vještaka za ekonomsko-financijsko poslovanje.

Temeljni cilj ovog događaja je razmjena vrijednih znanja i iskustva s kolegama koje zanima područje kontrolinga i financija te prilika da se informirate, inspirirate i motivirate za daljnje unapređenje svojih    znanja i poslovanja.

Prezentaciju Glavni procesi u kontrolingu: Upravljanje rizicima možete preuzeti OVDJE (PDF, 1,18 MB)

Organizator:

 
 
Prethodna objava
  11. CFM Club Event
Sve objave
 CFM Club Event
Sljedeća objava
13. CFM Club Event