Datum i mjesto održavanja:
Četvrtak, 26.08.2021.
Zagreb
Rok za prijavu:
Utorak, 24.08.2021.
 
Upravljanje vremenom

Opis: 
Vrijeme ne možemo zaustaviti, posuditi, kupiti, no ipak ga razbacujemo i gubimo. Vrijeme kao ključni čimbenik uspjeha, zapravo je veliko bogatstvo i cijenimo ga tek kada ga imamo sve manje. Upravljanje vremenom, kao temeljna vještina i pretpostavka osobne djelotvornosti, je disciplina usmjerena na uštedu i racionalnu uporabu vremena kao dragocjenog i oskudnog resursa te razvoj metoda i tehnika za unapređivanje metoda rada i efikasnost korištenja vremena. Na radionici ćete se moći informirati i naučiti o važnosti planiranja ciljeva, zadataka, utvrđivanja prioriteta, planiranja i korištenja vremena obzirom na važnost i hitnost njihova izvršavanja, upoznati kradljivce vremena, što u konačnici osigurava da se bavite pravim poslovima i ključnim problemima te ostvarite bolje rezultate i veću kontrolu nad svojim poslovanjem, ali i svojim životom.

Ciljevi:
Omogućiti polaznicima unapređenje osobne učinkovitosti putem učenja o načinima efikasnog postavljanja prioriteta u odnosu na osobne i profesionalne životne ciljeve i organiziranje svojih dnevnih zadataka u službi dugoročnih ciljeva.

Metode rada:
Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje, praktične vježbe, diskusiju te individualni i grupni rad s ostalim polaznicima i trenerom.

Kome je namijenjena:
Program edukacije je prilagođen svakodnevici zaposlenih u korporacijama, tvrtkama na različitim nivoima i pomaže ne samo u postizanju efikasnije osobne organizacije, već i korištenju dostupnih softverskih aplikacija u cilju uspješnijeg planiranja i upravljanja svojim i tuđim vremenom. Namijenjena je rukovoditeljima, voditeljima timova, zaposlenicima, odnosno svima onima koji su došli do spoznaje da vrijeme vodi njih, a ne oni njega: svima koji misle da je vrijeme važan čimbenik u poslu i životu; svima koji krajem dana ne završe zadatke koje su si zadali taj dan; svima kojima je svladavanje vremena poslovni i privatni izazov; svima koji žele naučiti kako u današnjem brzom ritmu pronaći vrijeme za bitne stvari.


SADRŽAJ I RASPORED

08:30 - 09:00  Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30
Prioriteti - što (sve) želite postići?

 • Različiti odnos prema vremenu – uvid u individualne razlike
 • Osobni ciljevi i postavljanje prioriteta
 • Dugoročni ciljevi naspram dnevnih zadataka - jedni u službi drugih

PRAKTIČNA VJEŽBA: Nalaženje vaših korijena tj. korijena odgađanja.

10:30 - 10:45    Stanka za kavu
10:45 - 12:15    Ciljevi, zadaci i rokovi - kako planirati i pratiti vlastiti rad?

 • Planiranje, organizacija, raspodjela resursa
 • Ojačajte svoje menadžerske sposobnosti – učinkovito delegiranje, vođenje i upravljanje projektima

PRAKTIČNA VJEŽBA: “Kada konačno dođem do toga, planiram prestati odgađati” - vježba s ciljem povećanja razumijevanja sudionika u vezi s osobnim razlozima odlaganja i načinima da se efikasnije nose s tim uznemirujućim rasipnikom vremena

12:15 - 13:15    Stanka za ručak
13:15 - 14:45    Produktivnost - kako postići fokus i izbjeći odugovlačenje?

 • Kaos na stolu – Kaos u glavi – organizirajte svoj prostor u uredu
 • Upravljanje ”kradljivcima vremena”

PRAKTIČNA VJEŽBA: Moja ”Konačno je vrijeme da se to uradi” lista.

14:45 - 15:00   Stanka za kavu
15:00 - 16:30   Motivacija i akcija - kako odmah preuzeti kontrolu?

 • Vlastita bolja organizacija i pozitivan utjecaj na poslovni učinak i bolju komunikaciju između članova tima, kolega, s partnerima, klijentima
 • Organizacija učinkovitih sastanaka – priprema i vođenje

PRAKTIČNA VJEŽBA: “Moj osobni plan – gubiti manje vremena od sada pa nadalje” – vježba izrade vlastitog plana na teme

 
Boris Balent
 

Dr. sc. Boris Balent, magistar psihologije koji radi kao HR konzultant i sportski psiholog u području psihološke pripreme profesionalnih i vrhunskih sportaša i timova, te educiranju pojedinaca i organizacija. Predavao je komunikacijske vještine i psihološke tehnike na nekoliko fakulteta (FER, Hrvatski studiji, Kineziološki fakultet), a također je vanjski suradnik Univerze na Primorskem u Kopru, te University of Coventry u Velikoj Britaniji. U edukaciji je iz Kognitivno-bihevioralne terapije. Ima višegodišnje konzultantsko iskustvo u području upravljanja ljudskim potencijalima (odabir kadrova, psihologijska procjena zaposlenika i timova, uvođenje HR sustava i procesa, vođenje međunarodnih projekata, teambuilding, individualno savjetovanje (coaching), medijacija, provedba edukacijskih radionica (treninga), i dr.). Uz rad u području ljudskih potencijala, dugogodišnje iskustvo ima i u radu s vrhunskim sportašima i sportskim organizacijama (HOO, HOA, ZŠS, nogometni klubovi i dr.), te je predsjednik i voditelj tima Hrvatske asocijacije sportskih psihologa. Autor je dva priručnika: Uvod u psihologiju sporta i Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi namijenjenim trenerima. Na poslijediplomskom doktorskom studiju na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2020. godine je završio doktorski rad na temu Misaonog postava (mindset).

 
 
PRIJAVNICA
1.590,00 kn+ PDV
 
ONLINE
 
POPUSTI
 • 5%
  za naše dosadašnje polaznike
 • 5%
  na višednevne edukacije za CFM Club članove
 • 10%
  na jednodnevne edukacije za CFM Club članove
 • 10%
  za 2 polaznika iz istog poduzeća
 • 15%
  za 3 i više polaznika iz istog poduzeća
 • *Popusti se ne zbrajaju te je prilikom prijave potrebno u polju „Napomena“ navesti osnovu po kojoj se ostvaruje mogući popust
 
IN-HOUSE EDUKACIJE

Postoji mogućnost organizacije In-house edukacije.
Kontaktirajte nas
za dodatne informacije i ponudu.

 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije