Datum održavanja:
Četvrtak, 13.07.2023.
Rok za prijavu:
Ponedjeljak, 10.07.2023.
 
Nevidljivi utjecaji na ljudske odluke

Opis:

Nekada u prošlosti, ali ne tako davnoj, ljudi su se pri odlučivanju oslanjali uglavnom na intuiciju. S obzirom da smo kao vrsta uspjeli preživjeti brojne izazove na taj način i s obzirom da je oslanjanje na intuiciju trajalo jako dug vremenski period, nije iznenađujuće da je taj pristup i danas ostao duboko ukorijenjeno u naše ponašanje i način na koji djelujemo.

Oslanjanje na intuiciju je preporučeno - sve dok se ne pojavi nešto bolje.

Evolucija je trajan proces, a promjene su jedina konstanta. Tako se u najnovije doba, razvojem našeg analitičkog uma pokazalo kako se racionalni pristup pri odlučivanju i sumnjičavost u intuiciju pokazala kao korak dalje za našu civilizaciju. Algoritmi pobjeđuju ljudske odluke u gotovo svim aspektima rada, te se i dalje šire. Umjetna inteligencija predstavlja pravu revoluciju u razvoju naše povijesti, a način na koji ćemo se prilagoditi tome pravi je izazov za čovjeka.

Ciljevi:

Cilj ove radionice je upoznati se s najnovijim rezultatima eksperimenata koji su se provodili u svrhu boljeg razumijevanja ljudskog načina razmišljanja i odlučivanja.

S obzirom da je oslanjanje na intuiciju i dalje visoko prisutno u svim sferama društva, ova tema se nameće kao imperativ svima koji se u svom djelovanju na ovaj ili onaj način oslanjaju na ljudske prosudbe.

Osim rezultata istraživanja i dokazanih utjecaja trivijalnih varijabli na ljudske prosudbe, biti će predstavljene i različite metoda koje nam mogu pomoći u kvalitetnijem pristupu procesu analiza i odlučivanja.

Metode rada:

Radionica se temelji na prezentaciji rezultata eksperimenata i analiza praćena teoretskim dijelom uz upoznavanje s metodama i pristupom koji pomaže da pri odlučivanju budemo efikasniji.

Kome je namijenjena:

Ova široko primjenjiva tema može biti namijenjena baš svakome tko želi unaprijediti način na koji donosi odluke. Saznanja do kojih su došli istraživači u ovom području mogu vam pomoći, kako u poslovnom, tako i u svakodnevnom privatnom životu.

 

SADRŽAJ I RASPORED

1.DAN Pristranosti pri odlučivanju - razvoj vještina za donošenje kvalitetnijih odluka

08:30 - 09:00 Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30 Intuicija i racionalnost u odlučivanju

 • Osvrt na oduke temeljene na intuiciji
 • Snaga vjerovanja
 • Utjecaj iznimnih događaja na naše prosudbe i analiza istih

10:30 - 10:45 Stanka za kavu
10:45 - 12:15 Navike i automatski proces pri svakodnevnom djelovanju

 • Istraživanja o navikama
 • Korisnosti i štetnosti navika
 • Upravljanje navikama

12:15 - 13:15 Stanka za ručak
13:15 - 14:45 Racionalni pristup odlučivanju

 • Metode i pristup koji predstavlja racionalno sagledavanje i analizu

14:45 - 15:00 Stanka za kavu
15:00 - 16:30 Zadaci, zaključak i diskusija

 • Vježbe i zadaci za bolje razumijevanje rada automatskih programa usporedno sa svjesnim promišljenim pristupom
 • Zaključak
 • Diskusija
 
Anastazija Crnković
 

Anastazija Crnković, bavi se analizama više od 18 godina, a radila je u vodećim hrvatskim organizacijama u tri različite industrijske grane; financijskoj, telekom i distributerskoj.

U telco industriji (A1 Hrvatska) implementirala je Power BI te je sudjelovala u obučavanju i mentoriranju više od 150 kolega.

Trenutno radi u Orbico Hrvatska kao Business intelligence specialist. Certificirani je Microsoft trener za Power BI.  Ima položen Microsoft Certified Data Analyst Associate za analizu podatka u Power BI alatu. 

Kako analizu podataka, osim IT ekspertize i poznavanja statistike, prati i psihologija u smislu odluka koje se donose temeljem analiza, s posebnim interesom širi područje interesa na bihevioralne znanosti.

 
 
PRIJAVNICA
255,00 EUR + PDV
 
1.921,30 kn + PDV
 
NAČIN POHAĐANJA
 
POPUSTI
 • 5%
  za naše dosadašnje polaznike
 • 5%
  na višednevne edukacije za CFM Club članove
 • 10%
  na jednodnevne edukacije za CFM Club članove
 • 10%
  za 2 polaznika iz istog poduzeća
 • 15%
  za 3 i više polaznika iz istog poduzeća
 • *Popusti se ne zbrajaju te je prilikom prijave potrebno u polju „Napomena“ navesti osnovu po kojoj se ostvaruje mogući popust
 
IN-HOUSE EDUKACIJE

Postoji mogućnost organizacije In-house edukacije.
Kontaktirajte nas
za dodatne informacije i ponudu.

 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije